LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 27 Σεπτεμβρίου 2023 11:38

Απάτη: Φορέας - “μαϊμού” εξαπατούσε πολίτες με… σεμινάρια

Πόσα χρόνια λειτουργούσε ο φορέας χωρίς άδεια. Το θράσος για δήθεν υλοποίηση προγραμμάτων σε συνεργασία με πανεπιστήμιο.

Τηλέφωνο - υποκλοπές - απάτες - απάτη

Μία 58χρονη γυναίκα βρίσκεται πίσω από τον εκπαιδευτικό φορέα – απάτη στην Καβάλα, ο οποίος λειτουργούσε από τον Σεπτέμβριο του 2013.

Από τον δήθεν εκπαιδευτικό φορέα, ανακοίνωναν ψευδώς την υλοποίηση προγραμμάτων στο πλαίσιο συνεργασίας με πανεπιστήμιο χωρίς να υπάρχει σχετική σύμβαση, ενώ χορηγούσαν και σχετικές βεβαιώσεις παρακολούθησης αυτών των προγραμμάτων χωρίς την άδεια του Υπουργείου Παιδείας.

Προκαταρκτική εξέταση διενήργησαν κατόπιν σχετικής εισαγγελικής παραγγελίας αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, προκειμένου να διερευνήσουν αδικήματα που τελέστηκαν από Σωματείο με έδρα την Καβάλα.

Στο πλαίσιο της έρευνας σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος 58χρονης ημεδαπής για απάτη και παραβάσεις των Νόμων που αφορούν τα εργαστήρια ελευθέρων σπουδών και την ίδρυση και λειτουργία κολλεγίων.

Ειδικότερα, τον Σεπτέμβριο του 2013 με φερόμενη έδρα την Καβάλα ιδρύθηκε Σύλλογος ο οποίος χαρακτηρίζεται ως εκπαιδευτικός φορέας με σκοπό την επιμόρφωση των μελών του σε διάφορους τομείς, με οικονομικό αντάλλαγμα. Για την εγγραφή και παρακολούθηση των μαθημάτων τα μέλη κατέβαλαν ετησίως το χρηματικό ποσό τουλάχιστον των 120 ευρώ έναντι των 15 ευρώ, που όριζε το καταστατικό.

Προκειμένου να προσελκύσουν πολίτες, χρησιμοποιούσαν παρανόμως εκπαιδευτικούς όρους, για να δημιουργήσουν την εικόνα ενός αναβαθμισμένου φορέα. Επιπλέον, ανακοίνωναν ψευδώς την υλοποίηση προγραμμάτων στο πλαίσιο συνεργασίας με πανεπιστήμιο χωρίς να υπάρχει σχετική σύμβαση, ενώ χορηγούσαν και σχετικές βεβαιώσεις παρακολούθησης αυτών των προγραμμάτων χωρίς την άδεια του Υπουργείου Παιδείας.

Το συγκεντρωθέν προανακριτικό υλικό σε βάρος της 58χρονης που είχε την ιδιότητα της ταμία και είχε αναλάβει την οικονομική διαχείριση του συλλόγου, ενώ στις εκδηλώσεις εμφανιζόταν ως επικεφαλής και υπεύθυνη οργάνωσης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελέα, η οποία άσκησε ποινική δίωξη.

Πηγή: thestival.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία “Elias” - Σχολεία: Ποιά έμειναν κλειστά στην Αττική

Τροχαίο δυστύχημα στα Τρίκαλα

Ανήλικοι προσπάθησαν να κλέψουν ανήλικους στον ΗΣΑΠ


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Απεργία: "Λουκέτο" σήμερα στους δήμους της χώρας07:24Σεισμός 5,2 ρίχτερ στη Ζάκυνθο07:10Ο Ντόναλντ Τραμπ κατέθεσε αγωγή 5 δισ. κατά του BBC07:00Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 16 Δεκεμβρίου06:48Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ θα βοηθήσουν την Ουκρανία να βρεθεί ένας συμβιβασμός06:38ΟΠΕΚΑ: Αυξάνεται από το νέο έτος το επίδομα για τους ανασφάλιστους υπερήλικες06:24Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη06:10Φοινικούντα: Προφυλακίστηκαν ανιψιός και επιχειρηματίας23:59Μερτς για σύνοδο Βερολίνου: Ίσως η μεγαλύτερη διπλωματική δυναμική από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία23:45Η ΚΕΔΕ βάζει “λουκέτο” στους δήμους όλης της χώρας την Τρίτη23:31Χανιά: Ηλικιωμένες προσπάθησαν να περάσουν ναρκωτικά στις φυλακές για τους γιους τους23:17“Ρουβίκωνας”: Πορεία έξω από το σπίτι της Νίκης Κεραμέως (εικόνες)23:03Καρυστιανού για πιθανή πολιτική δράση: Θα είμαι στην πρώτη γραμμή22:49Ενδοοικογενειακή βία – Θεσσαλονίκη: Επιχείρησε να πνίξει τη σύντροφο του με κορδόνι22:35Θρήνος στη Βολιβία: Υπερχείλισε ο ποταμός Πιραΐ - Είκοσι νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι (βίντεο)22:22Ιεράπετρα: Κουκουλοφόροι έδεσαν 65χρονη μέσα στο σπίτι της22:08Αμαλιάδα: Μεθυσμένος οδηγός έπεσε σε μάντρα σπιτιού – Τραυματίστηκε ο συνοδηγός21:55Ρέθυμνο: Συλλήψεις για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο21:41Εφιαλτικές στιγμές έζησε 15χρονη στο Ηράκλειο - Άνδρας ντυμένος Τσάρλι Τσάπλιν ασέλγησε εις βάρος της 21:28Παναθηναϊκός: Αμφίβολος ο Ναν για τον αγώνα με την Φενέρμπαχτσε21:14
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο