LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 27 Σεπτεμβρίου 2023 11:38

Απάτη: Φορέας - “μαϊμού” εξαπατούσε πολίτες με… σεμινάρια

Πόσα χρόνια λειτουργούσε ο φορέας χωρίς άδεια. Το θράσος για δήθεν υλοποίηση προγραμμάτων σε συνεργασία με πανεπιστήμιο.

Τηλέφωνο - υποκλοπές - απάτες - απάτη

Μία 58χρονη γυναίκα βρίσκεται πίσω από τον εκπαιδευτικό φορέα – απάτη στην Καβάλα, ο οποίος λειτουργούσε από τον Σεπτέμβριο του 2013.

Από τον δήθεν εκπαιδευτικό φορέα, ανακοίνωναν ψευδώς την υλοποίηση προγραμμάτων στο πλαίσιο συνεργασίας με πανεπιστήμιο χωρίς να υπάρχει σχετική σύμβαση, ενώ χορηγούσαν και σχετικές βεβαιώσεις παρακολούθησης αυτών των προγραμμάτων χωρίς την άδεια του Υπουργείου Παιδείας.

Προκαταρκτική εξέταση διενήργησαν κατόπιν σχετικής εισαγγελικής παραγγελίας αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, προκειμένου να διερευνήσουν αδικήματα που τελέστηκαν από Σωματείο με έδρα την Καβάλα.

Στο πλαίσιο της έρευνας σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος 58χρονης ημεδαπής για απάτη και παραβάσεις των Νόμων που αφορούν τα εργαστήρια ελευθέρων σπουδών και την ίδρυση και λειτουργία κολλεγίων.

Ειδικότερα, τον Σεπτέμβριο του 2013 με φερόμενη έδρα την Καβάλα ιδρύθηκε Σύλλογος ο οποίος χαρακτηρίζεται ως εκπαιδευτικός φορέας με σκοπό την επιμόρφωση των μελών του σε διάφορους τομείς, με οικονομικό αντάλλαγμα. Για την εγγραφή και παρακολούθηση των μαθημάτων τα μέλη κατέβαλαν ετησίως το χρηματικό ποσό τουλάχιστον των 120 ευρώ έναντι των 15 ευρώ, που όριζε το καταστατικό.

Προκειμένου να προσελκύσουν πολίτες, χρησιμοποιούσαν παρανόμως εκπαιδευτικούς όρους, για να δημιουργήσουν την εικόνα ενός αναβαθμισμένου φορέα. Επιπλέον, ανακοίνωναν ψευδώς την υλοποίηση προγραμμάτων στο πλαίσιο συνεργασίας με πανεπιστήμιο χωρίς να υπάρχει σχετική σύμβαση, ενώ χορηγούσαν και σχετικές βεβαιώσεις παρακολούθησης αυτών των προγραμμάτων χωρίς την άδεια του Υπουργείου Παιδείας.

Το συγκεντρωθέν προανακριτικό υλικό σε βάρος της 58χρονης που είχε την ιδιότητα της ταμία και είχε αναλάβει την οικονομική διαχείριση του συλλόγου, ενώ στις εκδηλώσεις εμφανιζόταν ως επικεφαλής και υπεύθυνη οργάνωσης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελέα, η οποία άσκησε ποινική δίωξη.

Πηγή: thestival.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία “Elias” - Σχολεία: Ποιά έμειναν κλειστά στην Αττική

Τροχαίο δυστύχημα στα Τρίκαλα

Ανήλικοι προσπάθησαν να κλέψουν ανήλικους στον ΗΣΑΠ


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΗΠΑ: Ύποπτο πακέτο με λευκή σκόνη σε στρατιωτική βάση - Ασθένησαν άνθρωποι17:38Formula 1: Νικητής ο Λάντο Νόρις στο σπριντ της Βραζιλίας17:24Τροχαίο στην Εύβοια: Τζιπ τούμπαρε σε κεντρικό δρόμο17:10Λωρίδα της Γάζας: Νεκρός ένας παλαιστίνιος από ισραηλινά πυρά16:55Θλάση ο Τολιόπουλος, χάνει τα ματς με Περιστέρι, Παρί και Ρεάλ16:41Η “καταιγίδα” αμερικανικών κυρώσεων κατά τουρκικών εταιρειών μετά τη συνάντηση Τραμπ-Ερντογάν16:27Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο: Οι θησαυροί του Τουταγχαμών παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό16:13Θεσσαλονίκη: 57χρονη παρέδωσε 100.000 ευρώ σε υποτιθέμενη αστυνομικό για να τα “φυλάξει”15:59ΗΠΑ: “Παγώνει” το επίδομα για αγορά τροφίμων σε δεκάδες εκατομμύρια πολίτες15:45Πιερία: Συνελήφθη άνδρας για εξαπάτηση ηλικιωμένης – Προσποιήθηκε τον γιατρό15:32Κλοπή στο Λούβρο – Μακρόν: Τα κοσμήματα θα βρεθούν και οι ένοχοι θα συλληφθούν15:18Ρονάλντο: Θα είναι δύσκολο να αποσυρθώ - Πιθανότατα θα κλάψω15:04Μπαράζ ελέγχων της ΕΛ.ΑΣ σε οίκους ανοχής – Συνελήφθησαν 15 γυναίκες14:51Η Ρεάλ Μαδρίτης αποφάσισε να παραχωρήσει το καλοκαίρι τον Βινίσιους14:37Επιστροφή Ενοικίου: Θα καταβληθεί νωρίτερα από ότι ήταν προγραμματισμένο14:23Επίθεση με γκαζάκια στα γραφεία της "Ομάδας Αλήθειας"14:10Δένδιας: Η Πολεμική Αεροπορία θα έχει τις πιο ισχυρές επιχειρησιακές δυνατότητες στην ιστορία της13:56ΕΜΥ: Επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού13:41Τουρκία: Έξι νεκροί σε πυρκαγιά σε αποθήκη αρωμάτων (βίντεο)13:27NBA Cup: Ο Αντετοκούνμπο οδήγησε τα “ελάφια” σε νίκη επί των Μπουλς13:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο