LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 25 Σεπτεμβρίου 2023 17:54

Μεταναστευτικό: Μελόνι κατά Σολτς για τη γερμανική βοήθεια σε ΜΚΟ στην Ιταλία

Έξαλλη η πρωθυπουργός της Ιταλίας, για την οικονομική βοήθεια που προσφέρει η Γερμανία σε ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην Ιταλία στον τομέα της διάσωσης και υποδοχής μεταναστών.

AP - Λαμπεντούζα - Ιταλία - μετανάστες

Ο ιταλικός Τύπος κάνει αναφορά σε επιστολή της πρωθυπουργού της χώρας Τζόρτζια Μελόνι στον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς με θέμα την παροχή γερμανικής οικονομικής βοήθειας σε ΜΚΟ και οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της διάσωσης και υποδοχής μεταναστών και προσφύγων στην Ιταλία.

«Έμαθα με έκπληξη ότι η κυβέρνησή σου, χωρίς να έχει υπάρξει συντονισμός με την ιταλική κυβέρνηση, φέρεται να αποφάσισε να στηρίξει με σημαντικά κονδύλια, ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στον τομέα της υποδοχής των παράτυπων μεταναστών στην ιταλική επικράτεια όπως και των διασώσεων στην θάλασσα. Και οι δυο δυνατότητες προκαλούν ερωτήματα», γράφει η Μελόνι στην επιστολή της.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός στη συνέχεια υπογραμμίζει: «σε ό,τι αφορά το σημαντικό και δαπανηρό κεφάλαιο της παροχής βοήθειας στην ξηρά, είναι θεμιτό να διερωτηθεί κανείς αν αυτή δεν θα άξιζε να στηριχθεί στη Γερμανία και όχι στην Ιταλία. Παράλληλα, είναι ευρέως γνωστό ότι η παρουσία στην θάλασσα πλοίων των ΜΚΟ προκαλεί τον άμεσο πολλαπλασιασμό των αναχωρήσεων με επισφαλή πλεούμενα. Κάτι που όχι μόνο επιβαρύνει οικονομικά ακόμη περισσότερο την Ιταλία αλλά συγχρόνως αυξάνει και τον κίνδυνο θαλάσσιων τραγωδιών».

Και η επιστολή της Τζόρτζια Μελόνι καταλήγει: «θεωρώ ότι οι προσπάθειες, και οικονομικού χαρακτήρα, των χωρών της ΕΕ που ενδιαφέρονται να προσφέρουν ουσιαστική στήριξη την Ιταλία θα έπρεπε να επικεντρωθούν στη δημιουργία δομικών λύσεων στο μεταναστευτικό φαινόμενο, παραδείγματος χάρη δρώντας υπέρ μιας πρωτοβουλίας της ΕΕ με τις χώρες διέλευσης της νότιας ακτής της Μεσογείου, η οποία θα απαιτούσε λιγότερα κονδύλια σε σχέση με εκείνη που εδώ και καιρό υφίσταται με την Τουρκία. Βέβαιη για την κατανόηση και συνεργασία σου, εύχομαι ο ακριβής χαρακτήρας των πρωτοβουλιών αυτών της κυβέρνησής σου, να μπορέσει να αποσαφηνιστεί καλύτερα και θα χαρώ να συζητήσουμε προσωπικά το θέμα με την πρώτη ευκαιρία αρχίζοντας από τη σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της Γρανάδας, στις 5 και 6 Οκτωβρίου».

Ειδήσεις σήμερα:

Κάρλα - Μητέρα 43χρονου: Τι κακό, Θεέ μου, έπεσε στο σπιτικό μας... 

Μελίνα Παρασκάκη: Καταδικάστηκε η αναισθησιολόγος για τον θάνατο της 4χρονης

Ρόδος: Άγριος ξυλοδαρμός 13χρονης από 15χρονες μαθήτριες στο ίδιο σχολείο (εικόνες)


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟ Μητσοτάκης στην Μονή Δαφνίου και τον Διομήδειο Βοτανικό Κήπο (εικόνες)Σήμερα 12:09 | Ειδήσεις

Ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε για τις εργασίες αποκατάστασης του ναού αλλά και του βόρειοιυ περίβολου, έργο που υλοποιείται με ευρωπαϊκά κονδύλια.

Άννα Παναγιωτοπούλου: σε κλίμα συγκίνησης το “τελευταίο αντίο” (εικόνες)Σήμερα 10:49 | Ειδήσεις

Συγγενείς και φίλοι, αποχαιρετούν σε κλίμα συγκίνησης την αγαπημένη ηθοποιό, Άννα Παναγιωτοπούλου.

Γάζα: Ασταμάτητοι βομβαρδισμοί, οι ΗΠΑ απειλούν να φρενάρουν τη στρατιωτική βοήθεια στο ΙσραήλΣήμερα 08:24 | Ειδήσεις

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου απειλεί εδώ και καιρό ότι θα διατάξει χερσαία επίθεση ευρείας κλίμακας στη Ράφα, όπου κατ’ αυτόν κρύβονται οι «τελευταίες» μονάδες του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς.

Eurovision: Αρρώστησε η Μαρίνα ΣάττιΣήμερα 11:59 | Ειδήσεις

Η τραγουδίστρια αποκάλυψε ότι είναι άρρωστη με βίντεο της στο Instagram.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ανδρουλάκης: Η κατάσταση στο ΕΣΥ είναι εκτός ελέγχου13:51“Ψυχοκόρες” - Sneak preview: εξομολογήσεις και συγκρούσεις στο επεισόδιο της Πέμπτης (εικόνες)13:37Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: το βλέμμα των ερυθρόλευκων στραμμένο στην πρόκριση13:24Ζώδια - Λίτσα Πατέρα: Η συνάντηση Δία και Ουρανού και οι προβλέψεις της Πέμπτης (βίντεο)13:10Ο Μητσοτάκης στην Μονή Δαφνίου και τον Διομήδειο Βοτανικό Κήπο (εικόνες)12:56Λονδίνο - Gatwick: Εκκενώθηκε τμήμα στο αεροδρόμιο μετά από συναγερμό για φωτιά (εικόνες)12:43Γεραπετρίτης: Άκαιρη η επίσκεψη Ράμα στην Αθήνα12:29Eurovision: Αρρώστησε η Μαρίνα Σάττι12:16Πούτιν: Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας απειλήσει12:02“Έρωτας φυγάς”: εξομολογήσεις και υποψίες στο νέο επεισόδιο (εικόνες)11:49Θεσσαλονίκη: 61χρονος αυνανίστηκε μπροστά σε 18χρονη σε δημόσιο χώρο11:35Eurovision: Απόψε ο 2ος ημιτελικός με την συμμετοχή της Ελλάδας11:21Άννα Παναγιωτοπούλου: σε κλίμα συγκίνησης το “τελευταίο αντίο” (εικόνες)11:08Δωρεάν Μαστογραφία: SMS στις νέες ηλικιακές ομάδες δικαιούχων10:54Αρχιεπισκοπή Αμερικής για Μονή της Χώρας: Οι ΗΠΑ πρέπει να ανησυχούν για αυτές τις εξελίξεις10:41ΕΛΑΣ: Viral το μήνυμα για τους... “αγκωνόμυαλους” που σώζει ζωές! (βίντεο)10:27Ηράκλειο: Πέθανε από τις αναθυμιάσεις της μηχανής του μέσα στο σπίτι του10:13Βόρεια Μακεδονία - εκλογές: Προβληματισμός για την επικράτηση των εθνικιστών09:59Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο τραυματίστηκε και χάνει το Προολυμπιακό09:46Ευγένιος Σπαθάρης: Ο “πατέρας” του Καραγκιόζη09:32
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο