LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 24 Σεπτεμβρίου 2023 09:53

Πειραιάς - Μώραλης: Για το κυκλοφοριακό στο λιμάνι υπάρχει λύση, αλλά… (βίντεο)

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Δήμαρχος Πειραιά αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο πλημμυρών αν “σπάσει” ο Κηφισός, στην πρόταση για τις γραμμές του ΗΣΑΠ και στις προκλήσεις της επόμενης τετραετίας.

Στούντιο με Θέα - Γιάννης Μώραλης

Καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο με Θέα» του ΑΝΤ1 ήταν την Κυριακή ο Γιάννης Μώραλης.

Ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά είπε πως ήδη είναι ο μακροβιότερος δήμαρχος Πειραιά, στον οποίο όπως ανέφερε έχουν λυθεί πολλά προβλήματα, ωστόσο υπάρχουν ακόμη κάποια σοβαρά ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν.

Ο Γιάννης Μώραλης επεσήμανε ότι τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η δημοτική αρχή που θα εκλεγεί τον Οκτώβριο αφορούν κυρίως την κυκλοφορία των οχημάτων και την στάθμευση, το Περιβάλλον, την οδοποιία και τα πεζοδρόμια.

«Ο Πειραιάς είναι μια καθαρή πόλη, μια ωραία πόλη με αναπλάσεις, με καλή σχέση με τους επιχειρηματίες, με αξιοποίηση του Πύργου, που είναι το υψηλότερο κτήριο στην Ελλάδα, με αναπλάσεις στις γειτονιές. Είμαστε κοντά στις ευπαθείς ομάδες, έχουμε λύσει προβλήματα που είχαν μείνει εκκρεμή για δεκαετίες», είπε ο Δήμαρχος Πειραιά.

Ο Γιάννης Μώραλης προσέθεσε ότι «πρέπει μαζί με την Κυβέρνηση να λύσουμε το κυκλοφοριακό που ταλαιπωρεί όσους ταξιδεύουν από το λιμάνι και τους επιβάτες της κρουαζιέρας. Έχουμε κάνει προτάσεις τα προηγούμενα χρόνια, εύχομαι αυτή η Κυβέρνηση να τις υιοθετήσει, έχουμε προτείνει υπογειοποίηση των γραμμών του ΗΣΑΠ από το "Γ. Καραϊσκάκης" μέχρι το λιμάνι για να μπορέσει να ανοίξει ο δρόμος προς το λιμάνι».

Στούντιο με Θέα - Γιάννης Μώραλης

«Έχουμε πρόβλημα με τον Κηφισό. Υπάρχει μελέτη του κ. Μπελαβίλα, του υποψήφιου Δημάρχου και Καθηγητή του Πολυτεχνείου ότι αν σπάσει ο Κηφισός θα πλημμυρίσει και ο Πειραιάς. Θέλω να πω ότι το θέμα του Κηφισού δεν είναι κάτι που θα το λύσει ένας Δήμος, αφού διατρέχει όλη την Αττική. Η Αυτοδιοίκηση δέχθηκε μεγάλη κριτική και στις πλημμύρες και στις φωτιές και αυτό δεν ήταν δίκαιο, λόγω των αρμοδιοτήτων που δεν έχουν εκχωρηθεί και των πόρων», σημείωσε ο Γιάννης Μώραλης.

Σε ότι αφορά τον κατακερματισμό αρμοδιοτήτων, ο Γιάννης Μώραλης είπε ότι «χαρακτηριστικά, στο λιμάνι είναι υπεύθυνη η Cosco, έξω από το κάγκελο του λιμανιού ο Δήμος, στην Ακτή Κονδύλη η Περιφέρεια Αττικής και στην παραλία ο δρόμος είναι κυβερνητικός».

Είπε ακόμη ότι «στην Ελλάδα, ακόμη θέλουμε 18 μήνες για να κάνουμε μόνο τον διαγωνισμό για μια παιδική χαρά. Θέλουμε 24 μήνες συνολικά για να γίνει μια παιδική χαρά». 

Ειδήσεις σήμερα:

Γουαδαλαχάρα: Η Σάκκαρη κατέκτησε το τρόπαιο (βίντεο)

Δεύτερη μεταμόσχευση καρδιάς χοίρου σε άνθρωπο (εικόνες)

Τζίμι Κάρτερ: Σπάνια δημόσια εμφάνιση του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΗ δήλωση του Προέδρου του Ομίλου ANTENNA, Θοδωρή Κυριακού, για την απώλεια του Γιώργου ΠαπαδάκηΧθες 22:59 | Ειδήσεις

Ο αποχαιρετισμός του κλείνει με σεβασμό και ειλικρινή ευγνωμοσύνη, με τη σκέψη του να βρίσκεται στην οικογένεια του Γιώργου Παπαδάκη.

Η οικογένεια του ANT1 αποχαιρετά τον Γιώργο Παπαδάκη - Η ανακοίνωσηΧθες 21:57 | Ειδήσεις

Με βαθιά θλίψη η οικογένεια του ΑΝΤ1 αποχαιρετά το αγαπημένο και ιστορικό της μέλος, Γιώργο Παπαδάκη

Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Παπαδάκης - Η ανακοίνωση του Λαϊκού ΝοσοκομείουΧθες 19:07 | Ειδήσεις

Η ανακοίνωση από το Γ.Ν.Α. Λαϊκό, για τον αιφνίδιο θάνατο του σπουδαίου Γιώργου Παπαδάκη.

Νίκος Χατζηνικολάου: Το συγκινητικό αντίο στον αγαπημένο φίλο του, Γιώργο ΠαπαδάκηΧθες 21:24 | Ειδήσεις

«Αγαπημένε φίλε σε αποχαιρετώ με μεγάλη συγκίνηση, με μεγάλη στενοχώρια. Έφυγες τώρα που επιτέλους θα ζούσες».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ολυμπιακός: Μια ανάσα από το λιμάνι ο Ταιρίκ Τζόουνς23:59Ιωάννινα - Μπλόκα: Νέα κλιμάκωση αποφάσισαν οι αγρότες του νομού23:48ΗΠΑ- Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο θα παρουσιαστεί αύριο ενώπιον δικαστή της Νέας Υόρκης 23:36Κραν Μοντανά: Ανάμεσα στα θύματα ταυτοποιήθηκε και η 15χρονη Αλίκη23:24Η δήλωση του Προέδρου του Ομίλου ANTENNA, Θοδωρή Κυριακού, για την απώλεια του Γιώργου Παπαδάκη23:10Κραν Μοντανά - Επίσημη ανακοίνωση: Ταυτοποιήθηκαν τα 40 θύματα - 20 από αυτά είναι ανήλικοι22:56Βενεζουέλα: Eπικοινωνία Μελόνι-Ματσάδο για το μέλλον της χώρας22:42Γιώργος Παπαδάκης: Τα συλλυπητήρια του πολιτικού κόσμου22:28Η οικογένεια του ANT1 αποχαιρετά τον Γιώργο Παπαδάκη - Η ανακοίνωση22:14Τι καιρό θα κάνει την Δευτέρα22:00Νίκος Χατζηνικολάου: Το συγκινητικό αντίο στον αγαπημένο φίλο του, Γιώργο Παπαδάκη21:46ANT1 Sports: Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το 5ο Super Cup της ιστορίας του21:32Το Χαμόγελο του Παιδιού: Καλό ταξίδι μοναδικέ Γιώργο21:18ΥΠΑ: Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα στις συχνότητες του FIR Αθηνών21:04Ο ΑΝΤ1 στην Ελβετία: Από τους 119 τραυματίες, οι 6 δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη20:50Νίκος Ανδρουλάκης: Η πορεία του Γιώργου Παπαδάκη ήταν συνώνυμη της μαχητικότητας και της αυθεντικότητας20:35Σωκράτης Φάμελλος: Η μνήμη του Γιώργου Παπαδάκη θα μείνει ως πρότυπο για τους νέους δημοσιογράφους20:21Παύλος Μαρινάκης: Ο Γιώργος Παπαδάκης άντεξε όσο κανένας στον χρόνο20:07Κυριάκος Μητσοτάκης: Μόνο θλίψη για την απώλεια του Γιώργου Παπαδάκη19:53Θεσσαλονίκη- Αεροδρόμιο Μακεδονία: Βελτιωμένη η κατάσταση στον εναέριο χώρο 19:42
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο