LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 22 Σεπτεμβρίου 2023 21:31

Νετανιάχου: Κοντά σε “ιστορική συμφωνία” Ισραήλ και Σαουδική Αραβία

Από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ έκανε τις δηλώσεις του ο πρωθυπουργός του Ισραήλ.

ΜΠΕΝΙΑΜΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ - ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ

Το Ισραήλ και η Σαουδική Αραβία βρίσκονται "κοντά" σε μια "ιστορική" συμφωνία, δήλωσε σήμερα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου από το βήμα του ΟΗΕ κρίνοντας ότι οι Παλαιστίνιοι δεν έχουν δικαίωμα άσκησης "βέτο" όσον αφορά τις ισραηλινο-αραβικές σχέσεις.

Υπενθυμίζοντας την εξομάλυνση των σχέσεων με τρίτες αραβικές χώρες το 2020, την οποία χαρακτήρισε "αυγή μιας νέας εποχής", ο Νετανιάχου δήλωσε ότι "είμαστε κοντά σε μια ακόμη πιο θεαματική πρόοδο, μια ιστορική ειρήνη μεταξύ του Ισραήλ και της Σαουδικής Αραβίας".

Ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν δήλωσε επίσης πρόσφατα σε συνέντευξη στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News ότι η σουνιτική μοναρχία και το εβραϊκό κράτος "πλησιάζουν κάθε μέρα" σε μια εξομάλυνση των σχέσεών τους.

«Μια τέτοια ειρήνη θα μπορούσε να κάνει πολλά για να δοθεί τέλος στην ισραηλινο-αραβική σύγκρουση, να ενθαρρύνει και άλλες αραβικές χώρες να εξομαλύνουν τις σχέσεις τους με το Ισραήλ, να αυξήσει τις δυνατότητες ειρήνης με τους Παλαιστίνιους», υποστήριξε σήμερα ο Νετανιάχου.

ΜΠΕΝΙΑΜΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ - ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ

Όμως "δεν πιστεύω ότι πρέπει να δώσουμε στους Παλαιστίνιους δικαίωμα άσκησης βέτο στις νέες ειρηνευτικές συνθήκες με τα αραβικά κράτη", τόνισε στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. "Οι Παλαιστίνιοι θα μπορούσαν σε μεγάλο βαθμό να επωφεληθούν από μια ευρύτερη ειρήνη. Πρέπει να συμμετάσχουν σε αυτή τη διαδικασία".

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς προειδοποίησε χθες, Πέμπτη, επίσης από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης, ότι δεν θα υπάρξει ειρήνη στην Εγγύς και τη Μέση Ανατολή χωρίς να ληφθούν υπόψη τα "νόμιμα δικαιώματα" του λαού του, δηλαδή η εφαρμογή μιας λύσης δύο κρατών. "Όσοι νομίζουν ότι η ειρήνη μπορεί να επικρατήσει στη Μέση Ανατολή χωρίς ο παλαιστινιακός λαός να απολαμβάνει όλα τα νόμιμα εθνικά δικαιώματά του, κάνουν λάθος", κατήγγειλε στην αρχή της ομιλίας του.

Ειδήσεις σήμερα:

Ιορδανία - Μπαλωθιές: Καλεσμένος σκότωσε τον γαμπρό πριν τον γάμο! (βίντεο ντοκουμέντο)

Βαρουφάκης: Ο Κασσελάκης είναι η “ταφόπλακα” του ΣΥΡΙΖΑ (βίντεο)

Βόλος: Της επιτέθηκε στο φανάρι γιατί του έδωσε μικρό φιλοδώρημα

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Η Μαρία Κορίνα Ματσάδο πρόσφερε στον Τραμπ το Νόμπελ Ειρήνης που της απονεμήθηκε06:52ΟΗΕ: Σημαντικό βήμα η έναρξη της Β΄ Φάσης του σχεδίου για τη Γάζα06:38Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 16 Ιανουαρίου06:24Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή06:10Φρέντι Μέρκιουρι: Πέθανε η “κρυφή” του κόρη σε ηλικία 48 ετών23:59Μενίδι: Ειδική αστυνομική επιχείρηση σε οικισμούς - 13 συλλήψεις23:46Missing Alert για την εξαφάνιση 13χρονου23:32Αττική: Εξαρθρώθηκε συμμορία που λήστευε βενζινάδικα και μίνι μάρκετ - 5 συλλήψεις23:18Χονγκ Κονγκ: Στους 168 οι νεκροί από τη φονική πυρκαγιά του Νοεμβρίου23:04Μπάγερν Μονάχου – Παναθηναϊκός: Λύγισαν… στο τέλος οι “πράσινοι”22:48Ηγουμενίτσα: Καραμπόλα τριών οχημάτων - Τραυματίστηκε διανομέας 22:34Λευκός Οίκος: Η αποστολή ευρωπαϊκών στρατευμάτων στη Γροιλανδία δεν αλλάζει τον στόχο του Τραμπ22:20Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 21χρονος για κατοχή και διακίνηση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών (εικόνες)22:06Κυρανάκης σε Πέρκα: Μην τσιρίζετε, εδώ είναι βουλή, δεν είναι η κουζίνα σας21:50Αίγιο: Νέο περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων - Στο νοσοκομείο 16χρονος21:36Euroleague: Πρόστιμο στον Αταμάν για σχόλια του21:22Ιράν: Ο Τραμπ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αμερικανικής στρατιωτικής επέμβασης21:08Ελληνοτουρκικά: Νέες προκλήσεις από τουρκικά αεροσκάφη στο Αιγαίο20:54Τέλλογλου για το "φιάσκο" με τις τηλεπικοινωνίες: Υπήρχαν προειδοποιήσεις της Ε.Ε. εδώ και 3 χρόνια20:40ANT1 Sports: Τα ζευγάρια των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας20:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο