LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /LifeΔημοσίευση: 22 Σεπτεμβρίου 2023 17:54

“Disaster Theories” – “Ο πλανήτης καίγεται”: Νέο ντοκιμαντέρ στον ΑΝΤ1+ (εικόνες)

Επιστήμονες μιλούν στον ΑΝΤ1+ για την καταστροφή που προκαλεί η κλιματική κρίση στον πλανήτη.

Disaster Theories - ANT1

Το «Disaster Theories», η αποκαλυπτική σειρά ντοκιμαντέρ των Antenna Studios που προβάλλεται αποκλειστικά στο ΑΝΤ1+, επανέρχεται στην επικαιρότητα με το καθηλωτικό επεισόδιο: «Ο πλανήτης φλέγεται». Δεδομένης της θεματολογίας του σχετικά με την κλιματική κρίση και την απειλή του περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας, επιλέχθηκε για να προβληθεί σε πληθώρα φεστιβάλ ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Αφηγητής του Disaster Theories είναι ο Βασίλης Μπισμπίκης, ο οποίος παρουσιάζει τις ιστορίες καθημερινών ανθρώπων που βίωσαν τη σαρωτική δύναμη της φύσης, ενώ 27 κορυφαίοι Έλληνες επιστήμονες καταθέτουν τις σκέψεις και τις ανησυχίες τους για τους υπαρκτούς κινδύνους της σημερινής εποχής. Σεισμοί, τσουνάμια, κυκλώνες, αιφνίδιες πλημμύρες, πυρκαγιές, νέες μολυσματικές ασθένειες, πυρηνικός πόλεμος… Στόχος της σειράς ντοκιμαντέρ, είναι να μιλήσει για την εξέλιξη αυτών των φαινομένων στην Ελλάδα και για το τι πρέπει να αναμένουμε στο προσεχές μέλλον.

Disaster Theories - ANT1

Αξίζει να σημειωθεί ότι το «Disaster Theories» προβλήθηκε στις 12/08/2023 στο 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας (Link), όπου έλαβε το 3ο Βραβείο Φεστιβάλ Ελληνικής Ταινίας Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους. Ταυτόχρονα, το Disaster Theories ανοίγει τα φτερά του για το εξωτερικό, με την προβολή του στο «Bio Film Festival» στην Ιταλία, που πραγματοποιήθηκε τη 1η Σεπτεμβρίου 2023. Ενώ, έχει προγραμματιστεί να προβληθεί στις 27 Οκτωβρίου 2023 στην Κίνα, στο πλαίσιο του «Handle Climate Change Film Festival» και στις 25 Νοεμβρίου 2023 στο «Nature & Culture – International Poetry Film Festival» στη Δανία.

Disaster Theories - ANT1

Το «Disaster Theories» αναδεικνύει τόσο την επιστημονική μελέτη και την αναγκαιότητα προετοιμασίας της πολιτείας για την αντιμετώπιση αυτών των ακραίων φαινομένων όσο και την προσωπική σκοπιά της ανθρώπινης απώλειας και της εικόνας καταστροφής της επόμενης ημέρας.

Όλος ο κύκλος του «Disaster Theories» είναι διαθέσιμος αποκλειστικά στο ANT1+ με εγγραφή στο www.antennaplus.gr

Συντελεστές

Αφήγηση: Βασίλης Μπισμπίκης

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Τζέτζας

Σενάριο-έρευνα: Έμυ Δημητρακοπούλου

Εκτέλεση Παραγωγής: Antenna Studios

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο δυστύχημα στον Πύργο: Νεαρός ξεψύχησε στην άσφαλτο

Μελίνα Παρασκάκη: Καταδικάστηκε η αναισθησιολόγος για τον θάνατο της 4χρονης

Ρόδος: Άγριος ξυλοδαρμός 13χρονης από 15χρονες μαθήτριες στο ίδιο σχολείο (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΡάμα προς Μπελέρη: Ήρθα στην Αθήνα για να μιλήσω με το λαό μου, όχι να προκαλέσω (εικόνες)Σήμερα 14:36 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Αλβανός Πρωθυπουργός στην έναρξη της ομιλίας του, στο Γαλάτσι, απευθυνόμενος σε συμπατριώτες του. Μικρής έκτασης επεισόδια στην είσοδο του κλειστού.

Γεραπετρίτης προς Σιλιάνοφσκα: “Κρούουμε κώδωνα” για τήρηση της Συμφωνίας των ΠρεσπώνΣήμερα 16:48 | Ειδήσεις

Η αντίδραση του ελληνικόυ Υπουργείου Εξωτερικών στην επιλογή της νέας προέδρου να αποκαλέσει τη χώρα της "Μακεδονία".

Ερντογάν: Η αμφισβήτηση κυριαρχίας, η λύση - “πακέτο” και ο... καλός διάλογοςΣήμερα 07:41 | Ειδήσεις

Τι λέει ο Τούρκος Πρόεδρος, λίγες ώρες πριν από την συνάντηση στην Άγκυρα με τον Έλληνα Πρωθυπουργό για τις διμερείς σχέσεις, την Ενέργεια και την παράνομη μετανάστευση.

Αγιοι Ανάργυροι - Κυριακή Γρίβα: Ξέσπασε ο πατέρας της στο μνημόσυνο της 28χρονηςΣήμερα 13:10 | Ειδήσεις

Βαρύ ήταν το κλίμα στο 40ημερο μνημόσυνο της Κυριακής Γρίβα, που δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφο της ακριβώς έξω απο το Αστυνομικό Τμήμα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βόρεια Μακεδονία: Η κίνηση Σιλιάνοφσκα έφερε ρήξη με το Αλβανικό Κόμμα18:44Βραζιλία – πλημμύρες: Εκατόμβη νεκρών στο Ρίο Γκράντε18:30Γενί Σαφάκ για επίσκεψη Μητσοτάκη: Να επανέλθει το θέμα του μουφτή Θράκης18:17Καβάλα – απάτη: Χειροπέδες στον “μαϊμού” γιατρό18:03Κασσελάκης στη Μαγνησία: Φέρνουμε νέα σχέση πολίτη - πολιτικού (εικόνες)17:50Μεξικό: Ισχυρός σεισμός κοντά στα σύνορα με τη Γουατεμάλα17:36Θεσσαλονίκη - Θρίλερ: Νεκρός βρέθηκε άνδρας σε δωμάτιο ξενοδοχείου17:23Αχαΐα – ενδοοικογενειακή βία: Προσπάθησε να εξαναγκάσει την σύντροφό του σε ασελγείς πράξεις17:09Γεραπετρίτης προς Σιλιάνοφσκα: “Κρούουμε κώδωνα” για τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών16:56Θεσσαλονίκη: Επεισοδιακή σύλληψη μεθυσμένης μητέρας16:42Βόλος: Έκλεψαν... τηλεκάρτες από κατάστημα16:29Ηράκλειο: Από το γλέντι κατευθείαν στο κρατητήριο16:15Δένδιας στο Ρούπελ: Η εθνική μνήμη και τα ιστορικά συπεράσματα μας οδηγούν16:02Τένις: Η Σάκκαρη στους 16 της Ρώμης15:48Κατερίνη: Παραδίδεται η σήραγγα της Εθνικής προς Θεσσαλονίκη15:36Ναρκωτικά: “Γέμιζαν την Αθήνα” κοκαΐνη και κάνναβη (εικόνες)15:22Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου υπονομεύει το έργο μας15:09Οδηγός για τις αλλεργίες και την κλιματική αλλαγή14:55Ράμα προς Μπελέρη: Ήρθα στην Αθήνα για να μιλήσω με το λαό μου, όχι να προκαλέσω (εικόνες)14:42Βόρεια Μακεδονία - Σιλιάνοφσκα: “Μακεδονία” αποκάλεσε την χώρα η νέα Πρόεδρος στην ορκωμοσία της14:28
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο