LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 22 Σεπτεμβρίου 2023 14:42 | Ανανέωση: 22 Σεπτεμβρίου 2023 14:44

Καιρός: Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες και στην Θεσσαλία

Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός. Πού και πότε θα "χτυπήσουν" τα ισχυρά φαινόμενα. Έκτακτη διυπουργική σύσκεψη στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας,

Κακοκαιρία - καταιγίδες - Αθήνα

Επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από τη Δευτέρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν τη Δυτική, την Κεντρική και τη Βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε, το μεσημέρι της Παρασκευή, η ΕΜΥ.

Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά και τη Δευτέρα θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία και πιθανόν το Ιόνιο. Την Τρίτη και την Τετάρτη θα επηρεαστούν περισσότερες περιοχές.

Πιο αναλυτικά:

Τη Δευτέρα (25-09-2023) στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται βροχές ενώ σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα εκδηλωθούν κυρίως στην Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και πιθανόν το Ιόνιο. Σημειώνεται ότι στη Θεσσαλία θα επηρεαστούν κυρίως τα δυτικά τμήματα (νομοί Τρικάλων και Καρδίτσας) και τα δυτικά και βόρεια του νομού Λάρισας.

Την Τρίτη (26-09-2023) στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά (πλην της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης) προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες. Στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν κυρίως στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού Μαγνησίας, καθώς επίσης και στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων και τις νότιες περιοχές του νομού Λάρισας.

Την Τετάρτη (27-09-2023) σε όλη σχεδόν τη χώρα προβλέπονται βροχές ενώ καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, την ηπειρωτική χώρα και το βόρειο Αιγαίο. Επισημαίνεται ότι στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα εκδηλωθούν στο νομό Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων καθώς επίσης και στα ανατολικά τμήματα της Μαγνησίας. Ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν επίσης και στην περιοχή των Σποράδων.

Δεδομένου ότι μεσολαβούν τρία εικοσιτετράωρα από την έναρξη των ισχυρών φαινομένων, η ΕΜΥ θα ανανεώνει τα έκτακτα δελτία της ανά δωδεκάωρο και οι επικαιροποιήσεις των εκτάκτων δελτίων θα αποτελούν συνέχεια του παρόντος δελτίου.

Έκτακτη διυπουργική σύσκεψη υπό τον Β. Κικίλια ενόψει επερχόμενης κακοκαιρίας

Έκτακτη διυπουργική σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, υπό τον υπουργό Βασίλη Κικίλια για την κακοκαιρία που αναμένεται στη χώρα. Στο επίκεντρο της σύσκεψης θα τεθούν τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα που θα επηρεάσουν μεγάλο μέρος της χώρας μεταξύ αυτών και τη Θεσσαλία η οποία είναι ήδη επιβαρυμένη λόγω της κακοκαιρίας «Daniel".

Στη σύσκεψη θα μετέχουν μεταξύ άλλων ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος και οι υφυπουργοί παρά τω πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης και Γιάννης Μπρατάκος καθώς και τα υπουργεία Εσωτερικών, Υποδομών & Μεταφορών, Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Υγείας, Τουρισμού, Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας. Επιπλέον θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της ΕΛΑΣ, του Πυροσβεστικού Σώματος, του ΓΕΕΘΑ, των Περιφερειών της χώρας, της ΚΕΔΕ, του ΔΕΔΔΗΕ, της ΕΜΥ, μετεωρολόγοι, καθώς και εκπρόσωποι των παραχωρησιούχων διαχείρισης Εθνικού Οδικού Δικτύου.

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο - Κηφισός: Νεκρός οδηγός μηχανής σε καραμπόλα

Φθιώτιδα: Μυστήριο με την εξαφάνιση πατέρα και γιου

Παναθηναϊκός - Βιγιαρεάλ: Δεκάδες συλλήψεις στο ΟΑΚΑ πριν τον αγώνα (εικόνες)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γλυφάδα: Νεκρός 38χρονος μοτοσικλετιστής μετά από σφοδρή σύγκρουση07:40Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τιμά την "Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού"07:26Η πρώτη συστηματική καταγραφή δαγκωμάτων από σκύλους στην Ελλάδα07:12Νωρίτερα οι πληρωμές για συντάξεις, δώρο Χριστουγέννων και επιδόματα – Αναλυτικά οι ημερομηνίες06:58Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση – Εμπλεκόταν σε υποθέσεις εμπρησμού, κλοπής και απόπειρα ανθρωποκτονίας06:43Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 11 Δεκεμβρίου06:28Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη06:14Στον Ολυμπιακό και επίσημα ο Μόντε Μόρις23:59Handelsblatt: Έχει "καλές πιθανότητες" ο Πιερρακάκης να ηγηθεί του Eurogroup23:44Μελόνι: Η διαχείριση των μεταναστευτικών ροών είναι εφικτή23:30Χανιά: 43χρονος τραυματίστηκε από καραμπίνα - Εξετάζεται η εμπλοκή κυνηγού 23:16Λάρισα: Θύμα ληστείας επιχειρηματίας και η σύζυγος του – Κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο σπίτι τους τη νύχτα23:02FIBA Europe Cup: Με κυριαρχική εμφάνιση "λύγισε" την Πριέβιντζα ο ΠΑΟΚ 22:48ΕΟΦ: Προειδοποίηση για επικίνδυνο βρεφικό γάλα που κυκλοφορεί μέσω διαδικτύου22:34Basketball Champions League: Πρωτιά και πρόκριση στους "16" για την ΑΕΚ22:20Σοκ στην Αμαλιάδα: 14χρονος “νταής” εκβίαζε 12χρονο συμμαθητή του - Του απέσπασε περισσότερα από 8.000 ευρώ22:06Δότης σπέρματος με γενετική μετάλλαξη: 197 παιδιά γεννήθηκαν, πολλά με γονιδιακά αυξημένο ρίσκο καρκίνου 21:52Θεοδωρικάκος: Νέες αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα21:38Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικης21:24Τσιάρας: Η κυβέρνηση στηρίζει με κάθε μέσο τους αγρότες21:10
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο