LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 22 Σεπτεμβρίου 2023 14:42 | Ανανέωση: 22 Σεπτεμβρίου 2023 14:44

Καιρός: Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες και στην Θεσσαλία

Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός. Πού και πότε θα "χτυπήσουν" τα ισχυρά φαινόμενα. Έκτακτη διυπουργική σύσκεψη στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας,

Κακοκαιρία - καταιγίδες - Αθήνα

Επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από τη Δευτέρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν τη Δυτική, την Κεντρική και τη Βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε, το μεσημέρι της Παρασκευή, η ΕΜΥ.

Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά και τη Δευτέρα θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία και πιθανόν το Ιόνιο. Την Τρίτη και την Τετάρτη θα επηρεαστούν περισσότερες περιοχές.

Πιο αναλυτικά:

Τη Δευτέρα (25-09-2023) στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται βροχές ενώ σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα εκδηλωθούν κυρίως στην Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και πιθανόν το Ιόνιο. Σημειώνεται ότι στη Θεσσαλία θα επηρεαστούν κυρίως τα δυτικά τμήματα (νομοί Τρικάλων και Καρδίτσας) και τα δυτικά και βόρεια του νομού Λάρισας.

Την Τρίτη (26-09-2023) στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά (πλην της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης) προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες. Στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν κυρίως στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού Μαγνησίας, καθώς επίσης και στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων και τις νότιες περιοχές του νομού Λάρισας.

Την Τετάρτη (27-09-2023) σε όλη σχεδόν τη χώρα προβλέπονται βροχές ενώ καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, την ηπειρωτική χώρα και το βόρειο Αιγαίο. Επισημαίνεται ότι στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα εκδηλωθούν στο νομό Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων καθώς επίσης και στα ανατολικά τμήματα της Μαγνησίας. Ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν επίσης και στην περιοχή των Σποράδων.

Δεδομένου ότι μεσολαβούν τρία εικοσιτετράωρα από την έναρξη των ισχυρών φαινομένων, η ΕΜΥ θα ανανεώνει τα έκτακτα δελτία της ανά δωδεκάωρο και οι επικαιροποιήσεις των εκτάκτων δελτίων θα αποτελούν συνέχεια του παρόντος δελτίου.

Έκτακτη διυπουργική σύσκεψη υπό τον Β. Κικίλια ενόψει επερχόμενης κακοκαιρίας

Έκτακτη διυπουργική σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, υπό τον υπουργό Βασίλη Κικίλια για την κακοκαιρία που αναμένεται στη χώρα. Στο επίκεντρο της σύσκεψης θα τεθούν τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα που θα επηρεάσουν μεγάλο μέρος της χώρας μεταξύ αυτών και τη Θεσσαλία η οποία είναι ήδη επιβαρυμένη λόγω της κακοκαιρίας «Daniel".

Στη σύσκεψη θα μετέχουν μεταξύ άλλων ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος και οι υφυπουργοί παρά τω πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης και Γιάννης Μπρατάκος καθώς και τα υπουργεία Εσωτερικών, Υποδομών & Μεταφορών, Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Υγείας, Τουρισμού, Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας. Επιπλέον θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της ΕΛΑΣ, του Πυροσβεστικού Σώματος, του ΓΕΕΘΑ, των Περιφερειών της χώρας, της ΚΕΔΕ, του ΔΕΔΔΗΕ, της ΕΜΥ, μετεωρολόγοι, καθώς και εκπρόσωποι των παραχωρησιούχων διαχείρισης Εθνικού Οδικού Δικτύου.

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο - Κηφισός: Νεκρός οδηγός μηχανής σε καραμπόλα

Φθιώτιδα: Μυστήριο με την εξαφάνιση πατέρα και γιου

Παναθηναϊκός - Βιγιαρεάλ: Δεκάδες συλλήψεις στο ΟΑΚΑ πριν τον αγώνα (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠαραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες στη Δυτική ΜακεδονίαΣήμερα 14:35 | Ειδήσεις

Στο μπλόκο του κόμβου του Φιλώτα ο δρόμος θα κλείσει στις 17:00 έως 19:00.

24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ: Ολοκληρώθηκε η πορεία - Νέα συγκέντρωση σήμερα στο κέντρο της ΑθήναςΣήμερα 13:08 | Ειδήσεις

Εκατοντάδες εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν διαμαρτυρόμενοι για τα χρόνια προβλήματα του κλάδου.

Μάλγαρα: Αγρότες μοίρασαν ρύζι σε διερχόμενους οδηγούςΣήμερα 13:36 | Ειδήσεις

Την Τετάρτη, οι αγρότες θα αποκλείσουν επ' αόριστον την Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης η οποία  παραμένει ανοιχτή μέχρι και σήμερα.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η μητέρα του φερόμενου ως αρχηγού του κυκλώματοςΣήμερα 14:04 | Ειδήσεις

Νωρίτερα αφέθηκαν ελεύθεροι άλλοι δύο κατηγορούμενοι, πατέρας και γιος με περιοριστικούς όρους. Η διαδικασία συνεχίζεται.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Επιπλέον πληρωμές σε αγρότες από ΟΠΕΚΕΠΕ - ΕΛΓΑ σήμερα: Θα καταβληθεί ποσό άνω των 480 εκατ.ευρώ15:28Ηράκλειο: Ημίγυμνος άνδρας προκάλεσε ζημιές σε σούπερ μάρκετ, βιτρίνες, αυτοκίνητα15:18Μπλόκα Αγροτών: Συζητείται το να "ανοίξουν" τους δρόμους για τους εκδρομείς των Χριστουγέννων15:08Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες στη Δυτική Μακεδονία14:58Γαλλία: Αγρότες αποκλείουν δρόμους σε όλη τη χώρα14:48Αποκαλύψεις - Χαλάνδρι: Διευθύντρια και καθηγητές έπιασαν με κόφτη το χέρι μαθητή - Προσπαθούσαν να σπάσουν την κατάληψη14:38ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η μητέρα του φερόμενου ως αρχηγού του κυκλώματος14:28Επιστροφή στις νίκες «ψάχνει» ο Ολυμπιακός υποδεχόμενος την Βαλένθια14:18Γαλλία: Δυο παιδιά νεκρά εξαιτίας έκρηξης σε πολυκατοικία κοντά στη Λιόν14:08Επίθεση στο πανεπιστήμιο Brown: Ο δράστης παραμένει ασύλληπτος - Στη δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο13:58Μάλγαρα: Αγρότες μοίρασαν ρύζι σε διερχόμενους οδηγούς13:48Οι παρουσιαστές του ΑΝΤ1 μας καλούν στον Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο Αλληλεγγύης13:3824ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ: Ολοκληρώθηκε η πορεία - Νέα συγκέντρωση σήμερα στο κέντρο της Αθήνας13:28Ιωάννινα: Συνελήφθη 23χρονη που μετέφερε με αυτοκίνητο της 215 κιλά κάνναβης έχοντας μαζί της το 2,5 ετών παιδί της 13:18Θεσσαλονίκη: Συναγερμός για φωτιά σε διαμέρισμα – Γυναίκα εγκλωβίστηκε στο μπαλκόνι (βίντεο)13:08Πιερρακάκης: Η ψηφιακή μετάβαση κάνει τη σύγκλιση με την Ευρώπη πράξη 12:58Μπλόκα αγροτών στη Θεσσαλονίκη: Κανονικά τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης – Αθήνας12:48Γερμανία: Συνελήφθη 21χρονος ως ύποπτος για τον σχεδιασμό επίθεσης σε χριστουγεννιάτικη αγορά12:38Τραγωδία στη Φωκίδα: Βρέθηκε απανθρακωμένη σορός σε αυτοκίνητο - Πυρκαγιά την ίδια ώρα στο σπίτι του12:28ΔΥΠΑ: Ξεκινά στις 17 Δεκεμβρίου η προπληρωμή επιδομάτων και βοηθημάτων12:18
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο