LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 22 Σεπτεμβρίου 2023 11:09

“Τρέχουμε ενάντια στον Παιδικό Καρκίνο” το Σάββατο στο ΟΑΚΑ (βίντεο)

Αθλητές και καλλιτέχνες στηρίζουν την πρωτοβουλία για τον 3ο Αγώνα Δρόμου «Olympic Health Run», που έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση όλων για τον παιδικό καρκίνο.

3ος Αγώνας Δρόμου - 3rd Olympic Health Run - παιδικός καρκίνος - ΟΑΚΑ

Με το σύνθημα “ Τρέχουμε ενάντια στον Παιδικό Καρκίνο - Δώστε πίστη στον αγώνα των παιδιών για ζωή”, το Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, στο ΟΑΚΑ (Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών) πραγματοποιείται ο 3ος Αγώνας Δρόμου «3rd Olympic Health Run».

Με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για τον Παιδικό Καρκίνο, τον αγώνα προκηρύσσουν ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις “ Η Πίστη” και η Ελληνική Λεμφολογική Εταιρεία.

Την πρωτοβουλία υποστηρίζουν αθλητές, πολιτικοί, καλλιτέχνες και δημοσιογράφοι, οι οποίοι προσκαλούν όλους να συμμετέχουν διατρανώνοντας το μήνυμα: “ Σε αυτόν τον αγώνα νικητής είναι η ζωή”.

Ο αγώνας, που περιλαμβάνει δύο διαδρομές, των 10 χλμ και των 3 χλμ, θα ξεκινήσει στις 17.00.

3ος Αγώνας Δρόμου - 3rd Olympic Health Run - παιδικός καρκίνος - ΟΑΚΑ

Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα γίνουν εντός του Κεντρικού Σταδίου των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων και η διαδρομή θα διεξαχθεί στην χωμάτινη επιφάνεια του περιβάλλοντος χώρου, ενός ιδιαίτερης ομορφιάς σημείου, που παραπέμπει στους Ολυμπιακούς Αγώνες και φέρνει μνήμες των ημερών του 2004.

Καθώς οι προηγούμενοι δύο αγώνες (1st & 2nd Olympic Health Run), που πραγματοποιήθηκαν με τον σκοπό της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης για τον Παιδικό Καρκίνο, στέφθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία, το 3rd Olympic Health Run, έρχεται σε συνέχειά τους και φιλοδοξεί να φέρει ακόμη πιο κοντά όσο περισσότερο κόσμο σε μια γιορτή ζωής για τα παιδιά.

3ος Αγώνας Δρόμου - 3rd Olympic Health Run - παιδικός καρκίνος - ΟΑΚΑ

Η Οργανωτική Επιτροπή απευθύνει προς όλους πρόσκληση αυτό το Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2023, να βρεθούμε ξανά από κοντά στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών «Σπύρος Λούης» (Ο.Α.Κ.Α.), για να γιορτάσουμε τη ζωή:

“ Παίρνουμε μέρος στο 3rd Olympic Health Run 2023, ενώνουμε τις φωνές μας και μεταδίδουμε με την παρουσία μας το μήνυμα, πώς να βγούμε όλοι νικητές ενάντια στον Παιδικό Καρκίνο. Ας δώσουμε όλοι μαζί το δυναμικό παρών, να τρέξουμε ενάντια στον Παιδικό Καρκίνο και να βγούμε όλοι νικητές”.

3ος Αγώνας Δρόμου - 3rd Olympic Health Run - παιδικός καρκίνος - ΟΑΚΑ

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, ιατρός Ευάγγελος Δημακάκος, χαρακτηρίζει τον παιδικό καρκίνο ως έναν “ ξαφνικό εφιάλτη” τόσο για το παιδί όσο και τους συγγενείς του και επικαλείται τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Μητρώου Ανισοτήτων, ΟΟΣΑ & ΕΕ and Global Cancer Observatory του ΠΟΥ, σύμφωνα με τα οποία κάθε χρόνο στην Ελλάδα προσβάλλονται από τον καρκίνο 16 παιδιά κάτω των 15 ετών, ανά 100.000 άτομα. “ Τα πάντα αλλάζουν στην οικογένεια και ένας σκληρός και δύσκολος Γολγοθάς ξεκινά χωρίς να ξέρεις το τέλος του” περιγράφει ο κ. Δημακάκος, ο οποίος ταυτοχρόνως ωστόσο, εκπέμπει το ευοίωνο μήνυμα ότι η έγκαιρη διάγνωση, η εξειδικευμένη θεραπεία και η υποστήριξη μπορούν να δώσουν ακόμα και την ίαση τόσο στο σώμα όσο και στην ψυχή του παιδιού και της οικογένειάς του.

Γι’ αυτό εκφράζει την πεποίθηση πως “ όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε το μέλλον αυτών των παιδιών” και απευθύνει έκκληση συμπαράστασης στον αγώνα τους: “ Η ευαισθητοποίηση Σου είναι η δύναμή τους για να ζήσουν. Βοήθησέ μας!”. 

Οι εγγραφές για το 3rd Olympic Health Run 2023 αποκλειστικά? διαδικτυακά? εδω?.

Για την συμμετοχή στον αγώνα προσφέρεται το συμβολικό ποσό των 10 ευρώ. 

Ειδήσεις σήμερα:

Κασσελάκης στο “Πρωινό”: Θέλω να αφήσω παρακαταθήκη - Ο Τάιλερ είναι “χρυσή καρδιά” (βίντεο)

Καρκίνος του Προστάτη: Βρέθηκαν μεταλλάξεις σε 11 γονίδια

Ιορδανία - Μπαλωθιές: Καλεσμένος σκότωσε τον γαμπρό πριν τον γάμο! (βίντεο ντοκουμέντο) 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Η πρώτη αντίδραση της οικογένειας ΦύσσαΣήμερα 14:47 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει η οικογένεια του δολοφονημένου από μέλη της Χρυσής Αυγής Παύλου Φύσσα, για την απόφαση αποφυλάκισης του Μιχαλολιάκου.

Τροχαίο στην Πειραιώς: Μάχη για 5χρονο που παρασύρθηκε μαζί με τα αδέρφια, τη μητέρα και τη γιαγιά τουΣήμερα 11:06 | Ειδήσεις

Σοβαρό τροχαίο με πέντε άτομα, τρία εκ των οποίων παιδιά να παρασύρονται από διερχόμενο όχημα.

Ηράκλειο - Νονός: Καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση και σε άλλα ανήλικαΣήμερα 16:54 | Τοπικά Νέα

Νέες καταγγελίες σε βάρος του άνδρα που φέρεται να βίαζε το ανήλικο βαφτιστήρι του.

Πάσχα: Έξοδος εκδρομέων με μποτιλιάρισμα και ουρές χιλιομέτρων (βίντεο)Σήμερα 11:53 | Ειδήσεις

Ουρές στο λιμάνι του Πειραιά από τους εκδρομείς. Κίνηση και στα δύο εθνικά δίκτυα, Αθηνών – Κορίνθου και Αθηνών – Λαμίας

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Καιρός - Μεγάλη Παρασκευή: Τοπικές βροχές και άνεμοι έως 7 μποφόρ18:36Τέμπη - Θεσσαλονίκη: Κατέστρεψαν δέντρα που φυτεύτηκαν για τα θύματα της τραγωδίας (εικόνες) 18:23Χαλαζόπτωση στα Τρίκαλα Κορινθίας: “Άσπρισαν” οι δρόμοι και καταστράφηκαν καλλιέργειες (εικόνες)18:09Τροχαίο: Νεκρός 25χρονος οδηγός μηχανής17:56ΗΠΑ - UCLA: Προσαγωγές και λαστιχένιες σφαίρες κατά των διαδηλωτών (εικόνες)17:42Νίσυρος: Στη φυλακή ο αρχαιοφύλακας17:29Ηράκλειο - Νονός: Καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση και σε άλλα ανήλικα 17:15Μεγάλη Πέμπτη: Ο Μυστικός Δείπνος και η Σταύρωση17:02Μεγάλη Εβδομάδα στον ΑΝΤ1 με μεγάλες θρησκευτικές παραγωγές 16:48Τουρκία κατά Ισραήλ στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο16:35Εμπρησμοί: Ο Κικίλιας ζήτησε από τον Άρειο Πάγο την εφαρμογή του νέου νόμου16:22Κορονοϊός - Γρίπη: Ο απολογισμός της προηγουμένης εβδομάδας16:09Μεταναστευτικό: Νέα διάσωση στη Γαύδο15:55Μιχαλολιάκος: Το σκεπτικό της αποφυλάκισης15:41Βαρβάκειος - Κασσελάκης: Η χώρα πρέπει να μπει σε τάξη (εικόνες)15:27Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης κατάφερε να μας κάνει πρωταθλητές της ακρίβειας15:14Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Η πρώτη αντίδραση της οικογένειας Φύσσα15:00Eurovision 2024: Εντυπωσιακή και στη δεύτερη πρόβα η Μαρίνα Σάττι (εικόνες)14:46Πάσχα στο χωριό: Πόσο θα πληρώσεις από Αθήνα για να κάνεις Πάσχα στη γενέτειρά σου14:34Ο Μητσοτάκης στην αγορά του Αμαρουσίου14:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο