LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 22 Σεπτεμβρίου 2023 07:27

Θεσσαλία - Πετραλιάς: Αποζημιώσεις 1 δις ευρώ, “τρέχουν” οι αιτήσεις

Πόσες χιλιάδες αιτήσεις πλημμυροπαθών έχουν οριστικοποιηθεί και πόσες εκκρεμούν στην Κρατική Αρωγή.


 


 

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ DANIEL - ΚΑΡΔΙΤΣΑ - ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ

«Οι αποζημιώσεις των πληγέντων προχωρούν με γοργούς ρυθμούς» ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Αθανάσιος Πετραλιάς υποστηρίζοντας στην Ολομέλεια την διάταξη της τροπολογία που αφορά τον συμπληρωματικό Προϋπολογισμό που έχει κατατεθεί στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας.

Αναφερόμενος στην Θεσσαλία, ο κ. Πετραλιάς ανέφερε ότι «μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης έχουν οριστικοποιηθεί 22.589 αιτήσεις που υποβλήθηκαν στην Κρατική Αρωγή και εκκρεμούν 4.840 αιτήσεις. Οι αποζημιώσεις προχωρούν με γοργούς ρυθμούς».

Σχετικά με τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό, ο υφυπουργός είπε πως είναι ύψους 600 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 450 εκατ. ευρώ είναι για το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και 150 εκατ. ευρώ στον τακτικό προϋπολογισμό για να καλυφθούν οι πρώτες αποζημιώσεις, κρατικής αρωγής και αγροτικών αποζημιώσεων για τις φυσικές καταστροφές».

ΛΑΡΙΣΑ - ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ - ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ DANIEL

Ο υφυπουργός, σημείωσε ότι το συνολικό κόστος των αποζημιώσεων κυμαίνεται σε άνω του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ και θα επιβαρύνει και τους προϋπολογισμούς των επόμενων ετών, καθώς θα επισκευάζονται τα κτήρια που υπέστησαν ζημία και θα αποζημιώνονται από την Κρατική Αρωγή.

Ο κ. Πετραλιάς διευκρίνισε πως «τα χρήματα αυτά είναι συμπληρωματικά που απαιτούνται για έργα αποκατάστασης υποδομών που θα χρηματοδοτηθούν κατά κύριο μέρος από συγχρηματοδοτούμενα εργαλεία, όπως το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης».

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: άνοδος θερμοκρασίας και τοπικές μπόρες την Παρασκευή

Νέα Υόρκη: Τραγωδία σε τροχαίο με λεωφορείο (βίντεο)

Νέες ταυτότητες: Ανοίγει η πλατφόρμα - Οδηγός για τις αιτήσεις

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κέβιν Σπέισι: Ντοκιμαντέρ για την άνοδο και την πτώση του ηθοποιού23:59Ολυμπιακός: Ηττημένος από τη Barcelona “στην κόψη του ξυραφιού” (εικόνες)23:55“Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ” πίσω από τις κάμερες (εικόνες)23:50Μεγάλη Τετάρτη: Το Άγιο Ευχέλαιο για θεραπεία πάσης ασθένειας23:45ΗΠΑ - Κολούμπια: Τιμωρεί φοιτητές που διαμαρτύρονται υπέρ της Γάζας23:40Ευρωεκλογές 2024: “Να μην αποφασίσουν άλλοι για σένα” (βίντεο)23:32“Έρωτας φυγάς”: κίνδυνοι και συναντήσεις στο επεισόδιο της Μεγάλης Τετάρτης (εικόνες)23:25Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας ΥΓΕΙΑ: Με σύμμαχο την επιστήμη και την εμπειρία23:16Πρωτομαγιά: Απεργία στα ΜΜΕ23:07Μεγάλη Εβδομάδα στον ΑΝΤ1 με μεγάλες θρησκευτικές παραγωγές 23:07Euroleague – Παναθηναϊκός: Τον “προσπέρασε” η Μακάμπι Τελ-Αβίβ (εικόνες)22:55Φαράγγι Σαμαριάς: Πότε ανοίγει για τους επισκέπτες22:41“Ψυχοκόρες”: Sneak Preview από το επεισόδιο της Μεγάλης Τετάρτης (βίντεο)22:30Αττική: Εξιχνιάστηκαν κι άλλα χτυπήματα από την “άγουρη συμμορία”22:23Μητρόπολη Νέας Ιωνίας: Προσέφερε και φέτος “Δέματα αγάπης” (εικόνες)22:10Ευρωεκλογές - Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Οι έδρες, οι επιτροπές και το νομοθετικό έργο21:56Θεσσαλονίκη – Καταγγελία μητέρας: Νηπιαγωγός… κούρεψε το παιδί μου21:44Πάτρα – Ναρκωτικά σε σχολείο: Προφυλακίστηκαν τρεις κατηγορούμενοι21:40ΙΝΕΜΥ - ΕΣΕΕ: Αυξημένο το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού21:30Πάσχα στο ΑΝΤ1+ μαζί με όλη την οικογένεια21:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο