LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 21 Σεπτεμβρίου 2023 22:25

Ζακ Κωστόπουλος: Πορεία μνήμης και προσαγωγές (εικόνες)

Πλήθος κόσμου, με πανό και συνθήματα, συμμετείχε στις εκδηλώσεις μνήμης για τον Ζα Κωστόπουλο, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

ΠΟΡΕΙΑ - ΖΑΚ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ - ΑΘΗΝΑ

Συγκέντρωση και πορεία μνήμης πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας την Πέμπτη το απόγευμα, για τη συμπλήρωση 5 χρόνων από τη θανάτωση του καλλιτέχνη και ακτιβιστή των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+, Ζακ (Ζαχαρία) Κωστόπουλου, στην Πλατεία Ομονοίας το Σεπτέμβριο του 2018.

ΠΟΡΕΙΑ - ΖΑΚ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ - ΑΘΗΝΑ

ΠΟΡΕΙΑ - ΖΑΚ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ - ΑΘΗΝΑ

Υποστηρικτές και φίλοι του θύματος και των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, συγκεντρώθηκαν στο σημείο όπου ο Ζακ Κωστόπουλος είχε αφήσει την τελευταία του πνοή στην οδό Γλάδστωνος, και εναπέθεσαν λουλούδια στο σημείο του συμβάντος, τιμώντας τη μνήμη του ακτιβιστή.

ΠΟΡΕΙΑ - ΖΑΚ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ - ΑΘΗΝΑ


ΠΟΡΕΙΑ - ΖΑΚ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ - ΑΘΗΝΑ

Στη συνέχεια πορεύτηκαν με πανό κατά μήκος των οδών Πατησίων και Σταδίου με τελικό προορισμό την Πλατεία Συντάγματος και τη Βουλή, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της χειραφέτησης των ΛΟΑΤΚΙΑ και των γυναικών, και εναντίον, της συχνής ατιμωρησίας ενόχων έμφυλης βίας, αλλά και γενικά της έμφυλης ανισότητας.

ΠΟΡΕΙΑ - ΖΑΚ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ - ΑΘΗΝΑ


ΠΟΡΕΙΑ - ΖΑΚ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ - ΑΘΗΝΑ

Λόγω της συγκέντρωσης πραγματοποιήθηκαν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή και έκλεισαν διαδοχικά και για μικρά χρονικά διαστήματα, .

ΠΟΡΕΙΑ - ΖΑΚ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ - ΑΘΗΝΑ

Σύμφωνα με την Αστυνομία, κατά τη διάρκεια της πορείας ομάδα ατόμων προκάλεσε φθορές σε τζαμαρίες καταστημάτων, εν συνεχεία στο συμβάν παρενέβησαν αστυνομικές δυνάμεις, και προσήχθησαν 14 άτομα.

Και στη Θεσσαλονίκη

Αντίστοιχη πορεία στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου πραγματοποιήθηκε και σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης. Η πορεία ξεκίνησε από το άγαλμα του Ελευθέριου Βενιζέλου και σε αυτήν συμμετείχαν οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, του αντιεξουσιαστικού χώρου και άλλων συλλογικοτήτων. «Δικαίωση για τον Ζακ» και «Οι ζωές μας έχουν αξία» ήταν δύο από τα συνθήματα που ήταν γραμμένα στα πανό που κρατούσαν οι διαδηλωτές.

Ειδήσεις σήμερα: 

Βόλος: Πρόβατα έφαγαν 100 κιλά χασίς και... την άκουσαν

Φθιώτιδα: Αρκούδα επιτέθηκε σε βοσκό και τον έστειλε σε νοσοκομείο

Ωρωπός: Βρέθηκε προφυλακτικό στο στομάχι σκύλου – υποψίες ότι έπεσε θύμα βιασμού

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Ψυχοκόρες”: Νέα επεισόδια την Μεγάλη Εβδομάδα (εικόνες)23:59Δολοφονία Λυγγερίδη: Έξι προφυλακίσεις κατηγορουμένων23:50Θηρασία: Βίντεο από κατολίσθηση στο λιμάνι 23:37Βόλεϊ γυναικών: Ο Παναθηναϊκός πρωταθλητής για τρίτη συνεχόμενη χρονιά23:23Καρδίτσα - ΑΕΚ: Νίκη..γοήτρου για τους γηπεδούχους23:11ΠΑΟΚ: Κέρδισε το Μαρούσι κι “έκλεισε” μια θέση στα play off22:59Λαύριο: Συντριβή του υποβιβασμένου Απόλλωνα Πατρών22:47Ο Βόλος έκανε το...καθήκον του απέναντι στον Πανσερραϊκό22:33Ο ΠΑΣ …πήρε μαζί του την Κηφισιά στη Super League 222:21Ο Παναιτωλικός νίκησε τον Ατρόμητο και... γιόρτασε την παραμονή του22:10Αστέρας Τρίπολης - ΟΦΗ: Ισόπαλοι και...άνετοι στην παραμονή τους21:59Φλώρινα: Σύλληψη “εισπράκτορα” τηλεφωνικών απατών21:47Γάζα: Ισραηλινοί όμηροι “εμφανίστηκαν” σε βίντεο21:33Χανιά: Επιχείρηση διάσωσης τουρίστριας στον Μπάλο21:19Καλλιάνος: Θλίψη στην κηδεία του πατέρα του βουλευτή (εικόνες)21:05Ιπποκράτειος Πολιτεία: Λειτουργούσαν παράνομο κέντρο απεξάρτησης (εικόνες)20:52Δολοφονία Λυγγερίδη: Προφυλακίστηκε ο μάνατζερ τράπερ20:38Συμμορία έκλεβε επιβάτες του μετρό και του ΗΣΑΠ20:23Πύργος: Άγρια ληστεία ηλικιωμένου εργάτη σε εκκλησία20:10Τουρκία - ΗΠΑ: Τα σενάρια της αναβολής της επίσκεψης του Ερντογάν στην Ουάσιγνκτον19:56
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο