LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 21 Σεπτεμβρίου 2023 22:03

Χουριέτ - Σενέρ: “Πυροβολήστε τους Έλληνες, δεν γίνεται αλλιώς”

Ποιος είναι ο Τούρκος που φημίζεται για τις προκλητικές του δηλώσεις και ποιες είναι οι νέες του απαξιωτικές αναφορές για τη χώρα μας.

Νεντίμ Σενέρ - TV100

Σε εμπρηστικές δηλώσεις μίσους κατά της Ελλάδας προέβη το βράδυ της Τετάρτης, ο αρθρογράφος της εφημερίδας της Άγκυρας “Χουριέτ”, Νεντίμ Σενέρ. Λίγες μόλις ώρες μετά τη συνάντηση που είχε σε φιλικό κλίμα ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, ο αρθρογράφος μιλώντας σε τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό επιτέθηκε στην χώρα μας, επαναλαμβάνοντας προκλητικά πως τα νησιά του Αιγαίου δεν ανήκουν αμετακλήτως στην ελληνική επικράτεια, εξαπολύοντας ανιστόρητους χαρακτηρισμούς κατά της Ελλάδας ως “χώρας χωρίς μακρά ιστορία” αλλά και προτρέποντας ανοιχτά σε στρατιωτική επίθεση εναντίον της χώρας μας.

Αναλυτικά ο Ντεντίμ Σενέρ ανέφερε: «Αυτό που πετυχαίνεις με τον στρατό, μπορείς να το συνεχίσεις με τη διπλωματία, μια τέτοια αλυσίδα μπορεί να δημιουργηθεί. Κοιτάξτε, υποστηρίζω η Τουρκία να  προωθήσει αυτό το πρώτο στάδιο μέχρι το τέλος. Εννοώ, ότι μια χώρα σαν την Ελλάδα –η οποία, με συγχωρείτε, δεν θεωρείται καν κράτος, ιδρύθηκε από τρεις χώρες οι οποίες εξεγέρθηκαν πριν από λίγα χρόνια, και από τις οποίες ορίστηκε επικεφαλής της ένας Γερμανός πρίγκιπας, αυτή λοιπόν η χώρα, η οποία δεν θεωρείται καν χώρα, η οποία κανονικά δεν θα είχε καν ιστορία– προσπαθεί να μας προκαλέσει, με συγχωρείτε, λυπάμαι πολύ, με απεχθείς επιθέσεις. Είναι ένα μέρος που αν το άγγιζε η Τουρκία με το πίσω μέρος του χεριού της, θα καταστρεφόταν. Έχει τις Ηνωμένες Πολιτείες πίσω από την πλάτη της, και προσπαθεί να μας εκφοβίσει με αυτόν τον τρόπο. Λέω ότι απέναντι σε αυτό, η Τουρκία έχει καταλήξει σχεδόν να μη ζητά καν δικαιώματα, στα νησιά επί των οποίων μπορεί να το κάνει, όπως επιτάσσει η Συνθήκη της Λωζάνης. Λέμε πάντα ότι αυτά τα 150 νησιά τα οποία μαζί ονομάζονται “EGAYDAAK” (τουρκικό αρκτικόλεξο που σημαίνει “νησιά, νησίδες και βράχοι των οποίων η κυριαρχία δεν έχει ακόμα μεταβιβαστεί αμετάκλητά στην Ελλάδα με συνθήκη”), οι Έλληνες “τα κυριεύουν”. Δεν λέμε όμως πάντα ότι “αποβίβασαν στρατεύματα, έστειλαν ένοπλες δυνάμεις εκεί”. Πυροβολήστε τους και προχωρήστε! Δεν υπάρχει άλλος τρόπος!». 

Ειδήσεις σήμερα:

Βόλος - Καθηγήτρια: “Η πόρτα του σχολείου έπεσε πάνω μου και με πλάκωσε” (βίντεο)

Κασσελάκης: το λάθος για τα Κατεχόμενα, η επίθεση Αχτσιόγλου και η “επανόρθωση” (βίντεο)

Νέες ταυτότητες: Ανοίγει η πλατφόρμα - Οδηγός για τις αιτήσεις

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠαναγιώτης Ψαρρός στον ΑΝΤ1: Πιθανό ένα νέο μπλακ άουτ στις επικοινωνίες το επόμενο διάστημαΣήμερα 19:17 | Ειδήσεις

«Δεν πρόκειται να μπούμε στη διαδικασία να εξυπηρετήσουμε περισσότερα αεροπλάνα, ώστε να μειώσουμε τις καθυστερήσεις και να διακυβευτεί η ασφάλεια», λέει ο πρόεδρος της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας.

Λατινοπούλου στον ΑΝΤ1: Οι κάμερες ήταν στραμμένες στην είσοδο και στην αυλή του σπιτιού μουΣήμερα 19:09 | Ειδήσεις

Η πρόεδρος της Φωνής Λογικής μιλά στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 για την υπόθεση παρακολούθησης του σπιτιού της μέσω καμερών, από γειτονικό ζευγάρι. 

Συναγερμός για τη γρίπη στην Ελλάδα: Εκατοντάδες οι εισαγωγές καθημερινάΣήμερα 18:09 | Ειδήσεις

Οι ειδικοί κάνουν έκκληση για εμβολιασμό, ακόμη και τώρα.

Τέλλογλου - FIR Αθηνών: Κάθε λεπτό καθυστερήσεων κοστίζει 123 ευρώ στις αεροπορικές εταιρείεςΣήμερα 18:40 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με στατιστική του Eurocontrol από την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου του 2025, η Ελλάδα ήταν υπεύθυνη για το 12% των καθυστερήσεων στον πανευρωπαϊκό ενιαίο εναέριο χώρο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: 19χρονος μαχαίρωσε θανάσιμα συμμαθητή του μέσα σε σχολική τάξη22:47Παναθηναϊκός – Αντίνο: Οριστική συμφωνία με την Γοδόι Κρουζ για τη μεταγραφή22:33Ηράκλειο: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά σε επιχείρηση της ΒΙΠΕ22:18Τζίνα Λολομπριτζίτα: Η “πιο όμορφη γυναίκα” που λατρεύτηκε από τον ανδρικό πληθυσμό 22:04Το πρώτο αεροπλάνο με Βενεζουελάνους μετανάστες που απελάθηκαν από τις ΗΠΑ προσγειώθηκε στο Καράκας 21:50Βασίλης Τσιβιλίκας: Ο πληθωρικός κωμικός που πίστευε ότι το γέλιο είναι... υγεία!21:36Γερμανία: Σύγκρουση λεωφορείου με τρένο στο Αμβούργο - Ένας νεκρός21:22Τραγωδία στα Τέμπη: Η παρόμοια σύγκρουση στον Δοξαρά το 1972 (εικόνες)21:08Τέλλογλου - FIR Αθηνών: Κάθε λεπτό καθυστερήσεων κοστίζει 123 ευρώ στις αεροπορικές εταιρείες20:54Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο20:40Λατινοπούλου στον ΑΝΤ1: Οι κάμερες ήταν στραμμένες στην είσοδο και στην αυλή του σπιτιού μου 20:26Ant1 Sports: Σταθερά στο δρόμο των επιτυχιών το ελληνικό πόλο20:12Φωτιά σε επιχείρηση στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου (εικόνες)19:58Συναγερμός για τη γρίπη στην Ελλάδα: Εκατοντάδες οι εισαγωγές καθημερινά19:44Παναγιώτης Ψαρρός στον ΑΝΤ1: Πιθανό ένα νέο μπλακ άουτ στις επικοινωνίες το επόμενο διάστημα 19:30Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε η ένοπλη ληστεία σε ενεχυροδανειστήριο19:16Ηράκλειο: Σε εξέλιξη επιχείρηση για τον εντοπισμό 70χρονου αγνοούμενου19:02ΗΠΑ: Ο διευθυντής της CIA Ράτκλιφ συναντήθηκε με την προσωρινή πρόεδρο της Βενεζουέλας Ροδρίγκες18:48Χανιά: Συνελήφθη 60χρονος που διατηρούσε ζώα συντροφιάς σε ακατάλληλες συνθήκες18:34Κραν Μοντανά: Εγγύηση 215.000 ευρώ και βραχιολάκι για τους ιδιοκτήτες του μπαρ18:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο