LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΣυνταγέςΔημοσίευση: 19 Σεπτεμβρίου 2023 12:38

Κοτόπιτα με πιπεριά Φλωρίνης και γραβιέρα από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου

Μια συνταγή που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους μας δείχνει βήμα - βήμα ο σεφ της εκπομπής "Το Πρωινό".

Κοτόπιτα με πιπεριά φλωρίνης και γραβιέρα - Αλέξανδρος Παπανδρέου - Το Πρωινό

Συνταγή για κοτόπιτα με πιπεριά Φλωρίνης και γραβιέρα ετοίμασε την Τρίτη στην κουζίανα της εκπομπής 'Το Πρωινό", ο Αλέξανδρος Παπανδρέου.

Όπως είπε ο σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου, η συνταγή ειναι εύκολη και απόλυτα γευστική.

Υλικά για 4-6 άτομα

  • 4 μέτρια φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 3 πιπεριές Φλωρίνης
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 100 γραμμάρια καλαμπόκι
  • 150 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
  • 100 ml ζωμό κοτόπουλο
  • 2 αυγά
  • 6 φύλλα κιχί
  • Ελαιόλαδο για τα φύλλα
  • Αλάτι 
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Κοτόπιτα με πιπεριά φλωρίνης και γραβιέρα - Αλέξανδρος Παπανδρέου - Το Πρωινό

Εκτέλεση

  • Τοποθετείτε ένα κατσαρολάκι με αλατισμένο νερό ή ζωμό κοτόπουλο σε δυνατή φωτιά και βράζετε τα φιλέτα στήθος κοτόπουλο για 24-26 λεπτά.
  • Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις πιπεριές Φλωρίνης σε μικρά λεπτά μπαστουνάκια και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
  • Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
  • Σοτάρετε τις πιπεριές για 3-4 λεπτά να βγάλουν τα αρώματα τους, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Όταν οι πιπεριές είναι έτοιμες τις αποσύρετε από το τηγάνι και τις τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια μαζί με το καλαμπόκι.
  • Όταν τα φιλέτα στήθος κοτόπουλο είναι έτοιμα τα αποσύρετε από το κατσαρολάκι, τα τοποθετείτε σε ένα ξύλο κοπής και με ένα κοφτερό μαχαίρι τα κόβετε σε κυβάκια.

Κοτόπιτα με πιπεριά φλωρίνης και γραβιέρα - Αλέξανδρος Παπανδρέου - Το Πρωινό

  • Προσθέτετε τα στήθη κοτόπουλου στο μπολ μαζί με τριμμένη γραβιέρα, τα αυγά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
  • Αλείφετε ένα ορθογώνιο αντικολλητικό ταψί με το ελαιόλαδο και απλώνετε τα 3 φύλλα κιχί, λαδώνοντας το κάθε ένα ξεχωριστά.
  • Απλώνετε το μείγμα της κοτόπιτας και τοποθετείτε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα κιχί, λαδώνοντας, και αυτά, το κάθε ένα ξεχωριστά.
  • Γυρνάτε προς τα μέσα τα φύλλα κιχί που περισσεύουν, δημιουργώντας μια μπορντούρα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο C, πάνω κάτω αντιστάσεις, τοποθετώντας χαμηλά το ταψί για 40-45 λεπτά.
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γάτα ταξίδεψε από τη Γιούτα στο Λος Άντζελες μέσα σε... δέμα22:59Πλημμύρες στη Βραζιλία: Ο Ντιέγκο Κόστα στο πλευρό των πλημμυροπαθών (εικόνες)22:45Δυτική Όχθη: Νεκροί Παλαιστίνοι σε επιχείρηση του ισραηλινού στρατού 22:31Ενδομητρίωση και κατάψυξη ωαρίων22:17Διώρυγα της Κορίνθου: Πότε ξεκινούν οι διελεύσεις των πλοίων22:02ΕΛΑΣ: Τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδι (βίντεο)21:47Άγιο Φως: Έφτασε στον Πανάγιο Τάφο (εικόνες)21:33Απάτη στον ΕΟΠΥΥ από γυναικολόγο: Πώς δρούσε και ποια η ζημιά που προξένησε 21:18Δίκη Τραμπ: Τον “κάρφωσε” η πρώην εκπρόσωπος Τύπου 21:03Δημοτικές εκλογές - Βρετανία: Δήμαρχος Λονδίνου ο Σαντίκ Καν για τρίτη θητεία 20:49“Ο Πρώτος από εμάς”: Νέα επεισόδια με απρόσμενες εξελίξεις (εικόνες)20:35Άγιο Φως: Έφτασε στην Αθήνα και μεταφέρεται σε όλη την Ελλάδα20:21Θεσσαλονίκη: Αστυνομική δράση για τη βία ανηλίκων20:07Κόντρα Ισπανίας - Αργεντινής μετά την δήλωση “ο Μιλέι παίρνει ναρκωτικά”19:53Σάμος: Καταδίωξη μεταναστών και διακινητή 19:38Αργολίδα - Παραλία Ιρίων: Δελφίνι βγήκε στην παραλία (εικόνες)19:24Ιταλία: Η πόλη που σχεδιάζει “γυμνούς γάμους”19:09Βεγγαλικά - Κροτίδες: Οι επιπτώσεις που έχει η χρήση τους18:55Γρίπη των πτηνών: Φόβοι ότι ο ιός πέρασε στον άνθρωπο18:40Ρωσία: Ο Ζελένσκι μπήκε στη λίστα των καταζητούμενων προσώπων18:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο