Κοτόπιτα με πιπεριά Φλωρίνης και γραβιέρα από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου
Συνταγή για κοτόπιτα με πιπεριά Φλωρίνης και γραβιέρα ετοίμασε την Τρίτη στην κουζίανα της εκπομπής 'Το Πρωινό", ο Αλέξανδρος Παπανδρέου.
Όπως είπε ο σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου, η συνταγή ειναι εύκολη και απόλυτα γευστική.
Υλικά για 4-6 άτομα
- 4 μέτρια φιλέτα στήθος κοτόπουλο
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 3 πιπεριές Φλωρίνης
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 100 γραμμάρια καλαμπόκι
- 150 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
- 100 ml ζωμό κοτόπουλο
- 2 αυγά
- 6 φύλλα κιχί
- Ελαιόλαδο για τα φύλλα
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Τοποθετείτε ένα κατσαρολάκι με αλατισμένο νερό ή ζωμό κοτόπουλο σε δυνατή φωτιά και βράζετε τα φιλέτα στήθος κοτόπουλο για 24-26 λεπτά.
- Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις πιπεριές Φλωρίνης σε μικρά λεπτά μπαστουνάκια και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
- Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
- Σοτάρετε τις πιπεριές για 3-4 λεπτά να βγάλουν τα αρώματα τους, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Όταν οι πιπεριές είναι έτοιμες τις αποσύρετε από το τηγάνι και τις τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια μαζί με το καλαμπόκι.
- Όταν τα φιλέτα στήθος κοτόπουλο είναι έτοιμα τα αποσύρετε από το κατσαρολάκι, τα τοποθετείτε σε ένα ξύλο κοπής και με ένα κοφτερό μαχαίρι τα κόβετε σε κυβάκια.
- Προσθέτετε τα στήθη κοτόπουλου στο μπολ μαζί με τριμμένη γραβιέρα, τα αυγά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
- Αλείφετε ένα ορθογώνιο αντικολλητικό ταψί με το ελαιόλαδο και απλώνετε τα 3 φύλλα κιχί, λαδώνοντας το κάθε ένα ξεχωριστά.
- Απλώνετε το μείγμα της κοτόπιτας και τοποθετείτε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα κιχί, λαδώνοντας, και αυτά, το κάθε ένα ξεχωριστά.
- Γυρνάτε προς τα μέσα τα φύλλα κιχί που περισσεύουν, δημιουργώντας μια μπορντούρα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο C, πάνω κάτω αντιστάσεις, τοποθετώντας χαμηλά το ταψί για 40-45 λεπτά.