LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 19 Σεπτεμβρίου 2023 06:41

Λαμία: Ο Δήμαρχος καταγγέλλει δολοφονική επίθεση σε βάρος του (εικόνες)

Τι υποστηρίζει ο Δήμαρχος Λαμιέων για την καταγγελλόμενη επίθεση σε βάρος του και τι αναφέρει για απειλές που έχει αναφέρει στην Δικαιοσύνη ότι δέχεται τους τελευταίους μήνες.


 

Δολοφονική επίθεση - Θύμιος  Καραΐσκος

«Θύμα δολοφονικής επίθεσης έπεσε λίγο πριν τη 1:00 τα ξημερώματα ο Δήμαρχος Λαμιέων  κ. Θύμιος  Καραΐσκος την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του, μετά το τέλος τηλεοπτικής εκπομπής», όπως αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου Λαμιέων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Λαμιεών, που συνοδεύεραι από φωτογραφίες, «Άγνωστοι είχαν στήσει ενέδρα σε διασταύρωση του περιφερειακού δρόμου λίγο πριν το σπίτι του Δημάρχου και του επιτέθηκαν σπάζοντας πρώτα το τζάμι του συνοδηγού και μετά το παρμπρίζ του αυτοκινήτου. Ο Δήμαρχος Λαμίας σε κατάσταση σοκ, μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο της Λαμίας. Τόσο στο νοσοκομείο όσο και στο σημείο που έγινε η επίθεση βρέθηκαν δεκάδες δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και πολίτες της Λαμίας που καταδίκασαν το γεγονός.

Λίγο πριν, κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Βήμα για Όλους», στον τηλεοπτικό σταθμό STAR Κεντρικής Ελλάδας, ο Δήμαρχος κ. Θύμιος Καραΐσκος είχε καταγγείλει ότι εδώ και ένα χρόνο δέχεται απειλές για τη ζωή του και τη ζωή της οικογένειάς του, μετά από την άρνησή του να ενδώσει σε πιέσεις του κ. Πανουργιά Παπαϊωάννου, προκειμένου να αναλάβει το έργο του ΧΥΤΑ Λαμίας.

Δολοφονική επίθεση - Θύμιος  Καραΐσκος

Δολοφονική επίθεση - Θύμιος  Καραΐσκος

Δολοφονική επίθεση - Θύμιος  Καραΐσκος

Ο κ. Καραΐσκος  είπε χαρακτηριστικά:

“Η αιτία της σύγκρουσης με τον κ. Παπαϊωάννου είναι επειδή μου τηλεφώνησε στα μέσα Ιουνίου 2022, ζητώντας να μην γίνει διαγωνιστική διαδικασία για το θέμα της ανάθεσης του έργου του κυττάρου, να μην εφαρμοστεί η νομιμότητα, αλλά να πάμε με περιορισμένη πρόσκληση και διαπραγμάτευση, πράγμα το οποίο αρνήθηκα. Όταν με επισκέφθηκε στο γραφείο μου, στην άρνησή μου αυτή απάντησε: εγώ θα κατέβω για δήμαρχος. Από τότε που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του, η οικογένειά μου και εγώ βιώνουμε ένα δράμα, με απειλές, με ύβρεις, οι οποίες έχουν κατατεθεί με μηνυτήρια αναφορά, σε ανύποπτο χρόνο στον Εισαγγελέα. Δεν είναι ωραίο πράγμα ο δήμαρχος να βλέπει μπράβους να περιφέρονται γύρω από το σπίτι του».

Έχω δεχθεί τηλεφωνήματα με απειλές για τη ζωή μου, αλλά έχω δεχθεί και απειλές από τον ίδιο τον κ. Παπαϊωάννου μέσω τρίτων ότι θα με σκοτώσει…μου μετέφερε μέσω τρίτων απειλές για την ίδια μου τη ζωή και την οικογένειά μου».«Όλα αυτά τα έχω καταγγείλει στον Eισαγγελέα με μηνυτήρια αναφορά, σε ανύποπτο χρόνο. Τρείς φορές έχω επισκεφθεί τον Eισαγγελέα και έχω αναφέρει συγκεκριμένα περιστατικά. Η Eισαγγελία έχει προχωρήσει ήδη σε προκαταρκτική έρευνα”»

Δολοφονική επίθεση - Θύμιος  Καραΐσκος

Δολοφονική επίθεση - Θύμιος  Καραΐσκος

Σε δήλωση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανού, αναφέρεται «Καταδικάζουμε ρητά και απερίφραστα τη χτεσινοβραδινή βίαιη επίθεση, σε βάρος του Δημάρχου Λαμιέων, Θύμιου Καραΐσκου. Θεωρούμε επιβεβλημένη την άμεση έρευνα για την σύλληψη των δραστών και την παραπομπή τους στη Δικαιοσύνη. Τόνισα δημόσια προ ημερών ότι «ο τρόπος που κάνουμε εκλογές καθορίζει τον τρόπο που θα διοικηθούμε. Και ο τρόπος που θα διοικηθούμε καθορίζει  και τον τρόπο που θα ζήσουμε».  Αισθάνομαι σήμερα την ανάγκη να προσθέσω ότι αυτή η σκέψη δεν είναι αυτοαναφορική για όσους ασχολούμαστε με τα κοινά, αλλά μας αφορά συνολικά ως κοινωνία. Όλους μαζί, αλλά και καθεμία και καθέναν μας ξεχωριστά».

Δολοφονική επίθεση - Θύμιος  Καραΐσκος

Ο  Πανουργιάς Παπαϊωάννου, σύμφωνα με το lamiareport.grαρνήθηκε κάθε κατηγορία και δήλωσε πως θα προσφύγει στην δικαιοσύνη. «Αν είναι άντρας να ανοίξει τα κινητά και να πάει στον Εισαγγελέα. Μια ζωή κότα ήταν και κότα θα μείνει....», ειπε ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου στον Θύμιο Καραΐσκο και συμπλήρωσε. «Βλέπεις ότι ο κόσμος σε τιμωρεί και τώρα τρέχεις να κρυφτείς....»

Για περίπου μισή ώρα στην εκπομπή επικράτησε ένταση. Οι τηλεθεατές και οι δημότες του δήμου Λαμιέων έμειναν εμβρόντητοι παρακολουθώντας τους κυρίους Καραΐσκο και Παπαϊωάννου να ανταλλάσσουν κατηγορίες και βαριές εκφράσεις.

Λίγη ώρα αργότερα και όταν ο Δήμαρχος αποχώρησε από την εκπομπή, επιστρέφοντας σπίτι του στη 1:00'  περίπου τα ξημερώματα δέχτηκε επίθεση με πέτρες στο αυτοκίνητό του στον περιφερειακό της Λαμίας

Σε δήλωση του, ο Πανουργιάς Παπαϊώαννου αναφέρει «Καταδικάζω απερίφραστα την ομολογουμένως «περίεργη», τόσο ως προς τον χρόνο όσο και ως προς τις συνθήκες, επίθεση που φέρεται να δέχθηκε ο Δήμαρχος Λαμιέων. Καταδικαστέα είναι και η απόπειρα σύνδεσης του περιστατικού με τη χθεσινοβραδινή συζήτηση στο Star Κεντρικής Ελλάδας, όπως επιχειρήθηκε με επίσημο δελτίο τύπου του Δήμου Λαμιέων που διανεμήθηκε στις τρεις τα ξημερώματα. Η εν λόγω συζήτηση, αν και αφορούσε τον σχολιασμό μιας δημοσκόπησης, εξελίχθηκε σε μια, χωρίς προηγούμενο, συκοφαντική και ανήθικη επίθεση εναντίον μου από τον απερχόμενο Δήμαρχο με προφανείς μικροπολιτικές σκοπιμότητες. 

Μια επίθεση, που «συμπτωματικά» εκδηλώθηκε 19 μέρες πριν τις εκλογές και αμέσως μετά την παρουσίαση κάρτας όπου αποτυπωνόταν η πρόθεση ψήφου. Σας δίνω τον λόγο μου, ότι η προσφυγή μου στη Δικαιοσύνη για την προστασία της τιμής και της υπόληψής μου αλλά και για τον έλεγχο των οικονομικών του Δήμου, που αποτελεί ηθική υποχρέωση κυρίως απέναντι στους συμπολίτες μου, θα είναι άμεση και θα πάει μέχρι τέλους. Απέναντι σε όσους επιχειρούν να διχάσουν τον λαό της Λαμίας ως μια απέλπιδα προσπάθεια να παραμείνουν στην καρέκλα, τους καθιστώ σαφές ότι δεν πρόκειται να τους ακολουθήσω στις γκεμπελικές και αντιδημοκρατικές πρακτικές. Θα διαφυλάξω με κάθε νόμιμο μέσο την ενότητα του Λαμιώτικου λαού και την ομαλή δημοκρατική διαδικασία. Συνεχίζουμε δυνατά για τη μεγάλη νίκη στις 8 Οκτωβρίου και την αλλαγή σελίδας στον Δήμο μας!»

Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη: “Απαγωγή” εργαζόμενου σε πρατήριο καυσίμων

Disney World: Αρκούδα περιφερόταν στο πάρκο ψυχαγωγίας (εικόνες)

Καιρός: βοριάδες και τοπικές μπόρες την Τρίτη

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης στα social media: Η αποχή από τις Ευρωεκλογές δεν είναι απάντησηΣήμερα 10:19 | Ειδήσεις

Σε ποιους τομείς της κυβερνητικής πολιτικής εστίασε ο π[ρωθυπουργός, κατά την εβδομαδιαία ανασκόπησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δολοφονία Λυγγερίδη: Προφυλακίστηκε κατηγορούμενος με ηγετικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωσηΣήμερα 17:44 | Ειδήσεις

Μέχρι στιγμή έχουν προφυλακιστεί 9 άτομα για την δολοφονία του αστυνομικού.

ΕΛΑΣ: Ανήλικοι διακινούσαν ναρκωτικά σε Ψυχικό, Παπάγου, ΧαλάνδριΣήμερα 15:52 | Ειδήσεις

Πως δρούσαν τα ανήλικα μέλη της σπείρας. Τι κατέσχεσαν οι αστυνομικές αρχές.

Εργαζόμενοι του “Αττικόν”: Όταν εμείς φωνάζαμε για ΜΕΘ, ο Καλλιάνος έλεγε “δεν υπάρχουν ασθενείς εκτός ΜΕΘ”Σήμερα 16:59 | Ειδήσεις

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Αττικόν απαντούν στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, για τη νοσηλεία του πατέρα του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δολοφονία Λυγγερίδη: Προφυλακίστηκε κατηγορούμενος με ηγετικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση17:59Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Κυριακής17:46Eurovision: Η Μαρίνα Σάττι αναχώρησε για Σουηδία με την ελληνική αποστολή17:32New York Times για Σπαρτιάτες: Aκροδεξιό κόμμα που του απαγορεύτηκε η συμμετοχή στις Ευρωεκλογές17:19Εργαζόμενοι του “Αττικόν”: Όταν εμείς φωνάζαμε για ΜΕΘ, ο Καλλιάνος έλεγε “δεν υπάρχουν ασθενείς εκτός ΜΕΘ”17:05Χανιά: Συλλήψεις για όπλα και βεγγαλικά (εικόνες)16:52Δολοφονία Λυγγερίδη: Προφυλακίστηκε ο “κοντός”16:38Κυριακή των Βαΐων: Έθιμα και παραδόσεις16:25Τούρκοι αναλυτές: Τριγμοί μεταξύ Ερντογάν και Μπαχτσελι;16:12ΕΛΑΣ: Ανήλικοι διακινούσαν ναρκωτικά σε Ψυχικό, Παπάγου, Χαλάνδρι15:58Μεγάλη Δευτέρα – καιρός: Τοπικές βροχές και βοριάδες15:44Πέλλα: Συνελήφθη κρύβοντας λάδι αμφιβόλου ποιότητας 15:30Ρωσία: Συνελήφθη δημοσιογράφος επειδή συνεργαζόταν με τον Ναβάλνι15:16Κρήτη: Συνελήφθη με εκατοντάδες κροτίδες15:02Τούρκος ιστορικός: Η Αγία Σοφία δεν κάνει για ναμάζι14:48ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο “χάρτης πληρωμών” μέχρι την Μεγάλη Πέμπτη14:34Πρόεδρος Παλαιστίνης: Μόνο οι ΗΠΑ μπορούν να σταματήσουν την επίθεση του Ισραήλ14:20“Peaky Blinders”: Πότε ξεκινάνε τα γυρίσματα της ταινίας14:06Υπουργικό Συμβούλιο: Τα θέματα της συνεδρίασης13:52Βρούτσης: Καμιά ανοχή σε παραβατικές συμπεριφορές13:38
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο