LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 17 Σεπτεμβρίου 2023 08:28 | Ανανέωση: 17 Σεπτεμβρίου 2023 08:34

Daniel – Μακρή: Τι θα γίνει με τα σχολεία στη Θεσσαλία

Προσβασιμότητα, υγειονομικοί κίνδυνοι και στατική επάρκεια των κτηρίων, τα κύρια προβλήματα πριν ανάψει το «πράσινο φως» για το άνοιγμα των σχολείων στις πληγείσες περιοχές.

Ζέτα Μακρή

Η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Στούντιο με Θέα», αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία της Θεσσαλίας, αναφέροντας ότι υπάρχουν εκτεταμένα προβλήματα, αλλά ακόμη δεν υπάρχει ακριβής εικόνα πόσα σχολεία αφορά, καθώς οι δήμοι στις πληγείσες περιοχές δεν έχουν δώσει όλα τα στοιχεία.

«Η απόφαση να αναβληθεί το άνοιγμα των σχολείων στη Θεσσαλία, έγινε για 3 λόγους. Καταρχήν δεν υπήρχε προσβασιμότητα σε πολλά από αυτά, ενώ παράλληλα υπάρχουν και υγειονομικοί κίνδυνοι με τα νεκρά ζώα και το πόσιμο νερό. Επίσης θα πρέπει πρώτα να εξεταστεί η στατικότατα των κτηρίων και το πόσο ασφαλή είναι για να φιλοξενήσουν μαθητές», είπε η κυρία Μακρή.

Στην περίπτωση που κάποια σχολεία θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα και δεν θα μπορέσουν να υποδεχθούν τους μαθητές άμεσα, τότε είτε θα επιστρατευτούν αίθουσες σε γειτονικά σχολεία, ή ακόμη και οικίσκοι και αίθουσες σε άλλα δημόσια κτήρια.

Ερωτηθείς η κυρία Μακρή αν θα είμαστε έτοιμοι σε μια εβδομάδα για να ανοίξουν τα σχολεία στη Θεσσαλία, η υφυπουργός Παιδείας, τόνισε ότι «θα ακολουθήσουμε πιστά τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας για τους υγειονομικούς κανόνες, αλλά ελπίζουμε ότι σε μια εβδομάδα θα είναι όλα έτοιμα».


Ειδήσεις σήμερα: 

Κακοκαιρία Daniel – Λιβύη: Ξεπέρασαν τους 11300 οι νεκροί στην Ντέρνα

Στόλτενμπεργκ: Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα είναι μακρύς

Ασπρόπυργος: Έκαψαν λεωφορείο – συγκρούσεις με τα ΜΑΤ (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΙσραήλ: Απομάκρυνση Παλαιστινίων από την Ράφα - Εμπλοκή στις διαβουλεύσεις για εκεχειρίαΣήμερα 09:04 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει επισήμως το Ισραήλ για την μετακίνηση Παλαιστινίων από την ανατολική Ράφα και τις αναφορές για επικείμενη "χερσαία επέμβαση". Πιέσεις σε οικογένειες ομήρων και έλλειψη τροφίμων.

Θήβα - Θάνατος μωρού: Θρήνος και αναπάντητα ερωτήματαΣήμερα 08:54 | Ειδήσεις

Ανείπωτη τραγωδία ανήμερα το Πάσχα για μια οικογένεια που "έχασε" ξαφνικά το αγγελούδι της. 

Φθιώτιδα: Πόρτα σχολείου έπεσε και καταπλάκωσε παιδί (βίντεο)Σήμερα 09:16 | Τοπικά Νέα

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη ανήμερα το Πάσχα σε χωριό της Φθιώτιδας. Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του 6χρονου παιδιού

Μονή της Χώρας: Ως τζαμί λειτουργεί από σήμερα το ιστορικό μοναστήριΣήμερα 07:54 | Ειδήσεις

Πληροφορίες σε τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για συμμετοχή του Ταγίπ Ερντογάν στην εκδήλωση για την έναρξη λειτουργίας της βυζαντινής μονής ως ισλαμικού τεμένους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Άγιος Γεώργιος: Η ιστορία του και τα έθιμα ανά την Ελλάδα 10:34Καρκίνος πνεύμονα: αντιμετώπιση με Θωρακοσκοπική Χειρουργική VATS10:20Άγιος Γεώργιος: Ο βίος, τα μαρτύρια και τα θαύματά του10:06Πλημμύρες στη Βραζιλία: Μεγαλώνει η λίστα των νεκρών - Πάνω από 100 οι αγνοούμενοι09:53Ισραήλ: Απομάκρυνση Παλαιστινίων από την Ράφα - Εμπλοκή στις διαβουλεύσεις για εκεχειρία09:39Φθιώτιδα: Πόρτα σχολείου έπεσε και καταπλάκωσε παιδί (βίντεο)09:26Ελληνική οικονομία: “Καλά νέα” από την Ευρώπη για ανάπτυξη και πληθωρισμό09:12Θήβα - Θάνατος μωρού: Θρήνος και αναπάντητα ερωτήματα08:59ΟΟΣΑ για Ελλάδα: “Έκρηξη” των ξένων επενδύσεων08:45F1- GP Miami: Ο Norris πήρε την πρώτη νίκη της καριέρας του (βίντεο) 08:32Ράφα: Νεκροί από ισραηλινούς βομβαρδισμούς08:18Μονή της Χώρας: Ως τζαμί λειτουργεί από σήμερα το ιστορικό μοναστήρι08:05 “Ψυχοκόρες” - Sneak preview: Η προειδοποίηση του Τάσου στη Μαρίκα (βίντεο)07:51Πέθανε ο Σέζαρ Λουίς Μενότι07:38Εορτολόγιο - 6 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα07:25Καιρός - Δευτέρα του Πάσχα: τοπικές μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας07:11ΗΠΑ: Πτήση για μαχητικό αεροπλάνο που ελέγχεται με τεχνητή νοημοσύνη (βίντεο)00:00Αγίου Πνεύματος: Πότε πέφτει το τριήμερο23:46Πάσχα - Τολό: Το κάψιμο του Ιούδα στην θάλασσα (εικόνες)23:32Γάζα - Χαμάς: Μαραθώνιος διαβουλεύσεων και πιέσεις για εκεχειρία23:19
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο