LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 16 Σεπτεμβρίου 2023 17:45

Φλωρίδης: ενίσχυση δικηγόρων με 5000 ευρώ και εκπαιδευτικό βοήθημα 560 ευρώ

Το σχέδιο μιας συνολικής μεταρρύθμισης στη Δικαιοσύνη παρουσίασε στην Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας ο Γιώργος Φλωρίδης.

Δικαιοσύνη - Θέμις - Θέμιδα

Το σχέδιο μιας συνολικής μεταρρύθμισης στη Δικαιοσύνη, με ταυτόχρονη επίλυση των άμεσων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Δικηγορικός κόσμος, παρουσίασε σήμερα στην Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας που πραγματοποιείται στη Χίο, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης.

Το σχέδιο περιλαμβάνει αλλαγές στο Ποινικό σύστημα της χώρας με παρεμβάσεις στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής, τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, τον Κώδικα Δικονομίας του Συμβουλίου της Επικράτειας, τον Οργανισμό Δικαστηρίων, τους Κώδικες Δικηγόρων και Συμβολαιογράφων και την αναμόρφωση του προγράμματος σπουδών στην Εθνική Σχολή Δικαστών. Έμφαση έδωσε στις κατευθύνσεις για το νέο Δικαστικό Χάρτη, εν αναμονή και των προτάσεων της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Ο κ. Φλωρίδης εξήγγειλε την ενίσχυση 3.500 νέων δικηγόρων με 5.000 ευρώ, μέσω voucher, την καταβολή εκπαιδευτικού επιδόματος 560 ευρώ σε δικηγόρους (30.000) για τη βελτίωση των ψηφιακών ικανοτήτων τους, την ενδυνάμωση του δικαστικού παραστάτη και την παράταση του προγράμματος πρακτικής άσκησης στα δικαστήρια και δικηγόρους ( 6 μήνες σε Δικαστήρια και 12 μήνες σε Δικηγόρους) με καταβολή μηνιαίας αμοιβής 950 ευρώ , μέσω ΕΣΠΑ, αποδεχόμενος σχετικό πρόγραμμα που έχει υποβάλει η Ολομέλεια.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης παρουσίασε την εξέλιξη του προγράμματος για την ψηφιακή μετάβαση στη Δικαιοσύνη, που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις μεγάλων αλλαγών στον τομέα, καθώς και το εκτεταμένο πρόγραμμα ανέγερσης νέων Δικαστικών Μεγάρων που βρίσκεται σε εξέλιξη. Όπως τόνισε, αυτή η μεταρρυθμιστική προσπάθεια πρέπει να είναι απαλλαγμένη από εκκρεμότητες του παρελθόντος που δημιουργούν προβλήματα, όπως το ζήτημα των καθυστερήσεων στις πληρωμές για τη «νομική βοήθεια». Εξήγγειλε μάλιστα την πλήρη εξόφληση όλων των οφειλών που εκκρεμούν από το πρόγραμμα αυτό και την οριστική επίλυση του με τη δημιουργία πλατφόρμας ηλεκτρονικών πληρωμών για ταχεία εκκαθάριση των ενταλμάτων.

Ο κ. Φλωρίδης υπογράμμισε την οριστική επίλυση του ζητήματος του άρθρου 187 ΠΚ καθώς και την προσπάθεια να γίνει πλήρως ηλεκτρονικό το σύστημα της χρήσης των μεγαροσήμων.

Τέλος, επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει συνεννόηση και συμπόρευση μεταξύ όλων των συντελεστών του τομέα, δηλαδή Δικαστών, Δικηγόρων, Δικαστικών Υπαλλήλων, Συμβολαιογράφων και Δικαστικών Επιμελητών, για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν, από τις οποίες όλοι έχουν να κερδίσουν και κυρίως ο ελληνικός λαός και η ελληνική οικονομία.

Καταλήγοντας ο κ. Φλωρίδης τόνισε ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει αποδείξει στην πράξη ότι πιστεύει στον δημιουργικό διάλογο και ότι όλες οι αλλαγές θα συζητηθούν οργανωμένα με όλους τους Φορείς της Δικαιοσύνης, πριν οδηγηθούν στη Βουλή.

Ειδήσεις σήμερα:

Πλημμύρες - Θεσσαλία: Ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ έστειλε βοήθεια στους πληγέντες μέσω του ΕΕΣ (εικόνες)

Γάλλοι έκρυψαν παράτυπους μετανάστες μέσα σε... καναπέ!

Κρήτη: έκλεψε αμάξι με... βάρκα και σκύλο και τράκαρε

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤραγωδία στο Αιγάλεω - Νεκρή 65χρονη μετά από πυρκαγιά σε διαμέρισμαΣήμερα 22:43 | Ειδήσεις

Εξετάζεται το σενάριο του αναμμένου τσιγάρου.

Ρόδος: Ατύχημα σε λούνα παρκ - Ο 17χρονος στον ΑΝΤ1: Νόμιζα ότι θα πεθάνωΣήμερα 20:02 | Ειδήσεις

Συγκλονίζει η περιγραφή του ενός από τους τέσσερις ανηλίκους, που έπεσαν από παιχνίδι σε λούνα παρκ στη Ρόδο.

Μητσοτάκης στην τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων: Μόνο η Ουκρανία μπορεί να πάρει αποφάσεις για ζητήματα κυριαρχίας Σήμερα 21:55 | Ειδήσεις

Οι ηγέτες ενημερώθηκαν για τα αποτελέσματα της συνάντησης του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν

Αποφασισμένος για εκεχειρία ο Ζελένσκι – "Ιστορική η απόφαση παροχής εγγυήσεων ασφαλείας"Σήμερα 22:01 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε σε ανάρτησή του ο Ουκρανός πρόεδρος μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης της συμμαχίας των "προθύμων"

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αγία Πετρούπολη: Εκατοντάδες άνθρωποι παρακολούθησαν το περίφημο "Φεστιβάλ των Ονείρων"23:58Συλλήψεις και πρόστιμα για φωτιές στην ύπαιθρο23:43Ρόδος: Ατύχημα σε λούνα παρκ - Ο 17χρονος στον ΑΝΤ1: Νόμιζα ότι θα πεθάνω23:26Επίσημο το "αντίο" στον Μαξίμοβιτς από τον Παναθηναϊκό23:12Επίθεση της Ζαχάροβα στον Μακρόν για τις δηλώσεις περί "συνθηκολόγησης" της Ουκρανίας22:58Τραγωδία στο Αιγάλεω - Νεκρή 65χρονη μετά από πυρκαγιά σε διαμέρισμα22:44Ο Μισεουί έλαμψε στη νίκη - ανατροπή του Άρη επί του Αστέρα Τρίπολης22:29Αποφασισμένος για εκεχειρία ο Ζελένσκι – "Ιστορική η απόφαση παροχής εγγυήσεων ασφαλείας"22:15Μητσοτάκης στην τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων: Μόνο η Ουκρανία μπορεί να πάρει αποφάσεις για ζητήματα κυριαρχίας 22:00Τουρκία: Νέα πυρκαγιά, εκατοντάδες άνθρωποι απομακρύνονται από επτά χωριά21:44Παναθηναϊκός: Ανακοίνωσε έως το 2028 τον Νταβίντε Καλάμπρια 21:30"Κατέβασε ρολά" ο Ράγια, σκόραρε ο Καλαφιόρι κι η Άρσεναλ νίκησε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ21:14Σε εξέλιξη η επιστροφή των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου- Αυξημένη κίνηση στην Αθηνών-Κορίνθου21:00Δηλώσεις Φον ντερ Λάιεν - Ζελένσκι στις Βρυξέλλες: Τα σύνορα δεν αλλάζουν με τη βία, αυτές είναι αποφάσεις της Ουκρανίας20:45Χανιά: Ο ναυαγοσώστης που έσωσε 5 άτομα, στον ΑΝΤ1: Βούτηξα, χωρίς να έχω εξοπλισμό20:30Αυτοψίες για καταγραφή ζημιών από τις πυρκαγιές σε Χίο και Ζάκυνθο20:16Θεσσαλονίκη: Γυναίκα έριξε καυστικό υγρό στο πρόσωπο 38χρονου - Το προμηθεύτηκε από γνωστή της 20:02Στην Ουάσινγκτον με τον Ζελένσκι οι ευρωπαίοι ηγέτες19:46Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Τέρενς Σταμπ19:32Σύλληψη 21χρονου για συμμετοχή σε ληστρική επίθεση σε βάρος φιλάθλων στην Αθήνα19:17
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο