LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 15 Σεπτεμβρίου 2023 18:00

“Daniel” - Αγαπηδάκη: Εκατοντάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας, υποψίες για λεπτοσπείρωση

"Θερίζουν" οι λοιμώξεις του αναπνευστικού και η γαστρεντερίτιδα στις πλημμυρόπληκτες περιοχές. υποψίες για κρούσματα λεπτοσπείρωσης.

Νοσοκομείο - λοιμώξεις

Στοιχεία για τη δημόσια υγεία στις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές έδωσε κατά την ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη. Ενημέρωσε επίσης πως σε συνεργασία με την Αστυνομία και την Πολιτική Προστασία συνεχίζεται η διανομή εξοπλισμού προστασίας στους κατοίκους χωριών της Καρδίτσας, δηλαδή γαλότσες, μάσκες και γάντια. Πρόκειται για την τρίτη διανομή που γίνεται.

Σχετικά με θέματα υγείας, η κυρία Αγαπηδάκη είπε ότι στις 26 δομές υγείας του ΕΣΥ προσήλθαν 1.429 άτομα το τελευταίο 24ωρο. Αναφέρονται 62 νέα κρούσματα λοίμωξης του αναπνευστικού και 51 νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας. Συνολικά έχουν διαγνωστεί 181 κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 187 κρούσματα λοίμωξης του ανώτερου αναπνευστικού.

Σχετικά με τις νοσηλείες, υπάρχουν 3 επιπλέον για γαστρεντερίτιδα και 7 για λοίμωξη του αναπνευστικού. Συνολικά νοσηλεύονται 12 άτομα με γαστρεντερίτιδα και 15 με λοίμωξη του αναπνευστικού.

Βλοχός - Κακοκαιρία Daniel

Η αναπληρώτρια υπουργός ανέφερε επίσης ότι στο νοσοκομείο Λάρισας ελέγχονται δύο ύποπτα περιστατικά λεπτοσπείρωσης. Ο πρώτος έλεγχος ήταν αρνητικός.

Σχετικά με τα κουνούπια, είπε ότι αύριο θα υπάρχουν αποτελέσματα από τις παγίδες ενώ ο έλεγχος για προνύμφες ήταν αρνητικός.

Η κυρία Αγαπηδάκη απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα προστασίας και να περιμένουν τα μηχανήματα και τα συνεργεία που θα συνδράμουν στον καθαρισμό από τις λάσπες.

Τέλος, έκανε λόγο για ανυπολόγιστες ζημιές αλλά έδωσε έμφαση σε θέματα δημόσιας υγείας λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν θα φύγω από την περιοχή αν δεν βεβαιωθώ ότι όλοι είναι υγιείς».

Ειδήσεις σήμερα:

Τransfermarkt για Super League: η αξία, οι ξένοι και οι “ηλικιωμένοι” παίκτες στο πρωτάθλημα

Κακοκαιρία “Daniel” - Εθνική Οδός: Άνοιγμα με περιορισμούς στην κυκλοφορία

Γείτονας σκότωσε αδερφάκια 5 και 6 ετών γιατί έπαιζαν μπροστά στο σπίτι του

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΘήβα: Μωρό μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείοΣήμερα 19:55 | Ειδήσεις

Θρήνος και αναπάντητα ερωτήματα για την τραγωδία με το μωρό των 18 μηνών.

Καστελλόριζο - Δένδιας: Ευγνωμοσύνη για όσους υπερασπίζονται τα σύνορα της πατρίδας (εικόνες)Σήμερα 17:17 | Ειδήσεις

Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες, εντός και εκτός Ελλάδας, έστειλε ο Υπ. Εθνικής Άμυνας, κατά την διάρκεια των επισκέψεών του στην πυραυλάκατο “Κρυσταλλίδης” και στο λιμάνι της Μεγίστης.

Φυλακές Κορυδαλλού: πιστόλι και 19 σφαίρες βρέθηκαν σε κελί (εικόνες)Σήμερα 17:23 | Ειδήσεις

Σε ποιον χώρο των Φυλακών Κορυδαλλού βρέθηκε κρυμμένο το όπλο και η γεμιστήρα με τις σφαίρες.

Μεταμόσχευση ήπατος: Η 23χρονη λήπτρια με δότη τον πατέρα της μιλά στον ΑΝΤ1 (βίντεο)Σήμερα 20:12 | Ειδήσεις

Όπως λέει έχει επανέλθει στην καθημερινότητά της και δηλώνει περήφανη που άνοιξε τον δρόμο και για άλλους ασθενείς. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Madonna - Rio de Janeiro: η μεγαλύτερη συναυλία της “βασίλισσας” (βίντεο)20:48Κτηματολόγιο: Σε ποιες περιοχές θα γίνονται ψηφιακά οι αιτήσεις20:35Μεταμόσχευση ήπατος: Η 23χρονη λήπτρια με δότη τον πατέρα της μιλά στον ΑΝΤ1 (βίντεο)20:22Χώρισαν Τσιτσιπάς - Μπαντόσα: Η ανακοίνωση και η παράκληση20:08Θήβα: Μωρό μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείο19:55Ισραήλ - Al Jazeera: Η αστυνομία έκανε έφοδο στα γραφεία του τηλεοπτικού δικτύου (βίντεο)19:41Καιρός - Δευτέρα του Πάσχα: τοπικές μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας19:27Ανάσταση - Νάξος: Νέοι ψέλνουν χοροπηδώντας το “Χριστός Ανέστη” (βίντεο)19:14Καλύβια - Κροτίδες: Άνδρας υπέστη ακρωτηριασμό δαχτύλων19:00Κασσελάκης: Να είστε μαζί μου όταν “σπάσουμε τα αυγά” (βίντεο) 18:47Βόλος: Καρχαριοειδές 3,5 μέτρων “εγκλωβίστηκε” σε αγωγό ομβρίων (εικόνες)18:33Μητέρα Έμμας: “Δεύτερο Πάσχα χωρίς εσένα - Ποια γιορτή, ποια ζωή;”18:19ΡΑΑΕΥ: 3 εργαλεία σύγκρισης τιμών ενέργειας18:06Καστελλόριζο - Δένδιας: Ευγνωμοσύνη για όσους υπερασπίζονται τα σύνορα της πατρίδας (εικόνες)17:52Λίβανος: Ζευγάρι και ανήλικο παιδί σκοτώθηκαν σε ισραηλινό πλήγμα17:39Φυλακές Κορυδαλλού: πιστόλι και 19 σφαίρες βρέθηκαν σε κελί (εικόνες)17:25Εύβοια: Το GPS αντί για την Κάρυστο τους “έστειλε” σε ρεματιά17:12Δήμος Αθηναίων: Πασχαλινό γεύμα αγάπης στο κλειστό γήπεδο του Ρουφ (εικόνες)16:58ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 10 Μαΐου16:45Πάτρα: Νεκρή η οδηγός αυτοκινήτου που έπεσε στο λιμάνι16:31
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο