LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 14 Σεπτεμβρίου 2023 16:41 | Ανανέωση: 14 Σεπτεμβρίου 2023 16:55

Πατέλης: Θεσπίζεται νέο τέλος για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν από τον Πρωθυπουργό στη ΔΕΘ. Γιατί απέκλεισε την αναθεώρηση των δημοσιονομικών στόχων για το 2023-2024.

κακοκαιρία Daniel

Θα υπάρξει ένα τέλος για την αύξηση των πόρων φυσικών καταστροφών δίκαια κατανεμημένο, ανέφερε ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, προσθέτοντας ότι ανακοινώσεις θα γίνουν από τον πρωθυπουργό. Θα υπάρξει μια αύξηση του αποθεματικού του ποσού που διαθέτει κάθε χρόνο το κράτος για φυσικές καταστροφές. Εδώ θα υπάρξει ένα τέλος υπέρ αυτού του ταμείου και θα μου επιτρέψετε να ακούσουμε τον πρωθυπουργό το Σάββατο. Πρέπει να αλλάξει και η συμπεριφορά μας και να δούμε και το ζήτημα της υποχρεωτικής ασφάλισης. Δεν είναι εύκολο, δεν είναι και η λύση στο πρόβλημα, οι υποδομές κοστίζουν όμως έχει και μια διάσταση δικαιοσύνης και η υποχρεωτικότητα μπορεί να οδηγήσει και σε χαμηλότερο κόστος ασφάλισης», είπε χαρακτηριστικά.

Η προτεραιότητα είναι η αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών, η προστασία τους και η κρατική αρωγή, τόνισε κ. Πατέλης και σημείωσε ότι το κόστος για τις συνέπειες της κακοκαιρίας χωρίζεται σε τρία σκέλη, πρώτον την κρατική αρωγή που θα ανακοινωθεί αφού γίνουν οι αιτήσεις των πληγέντων, δεύτερον την αποκατάσταση των υποδομών και τρίτον τα έργα που πρέπει να γίνουν ώστε να θωρακιστεί η περιοχή και στο μέλλον. Όπως είπε ο κ Πατέλης και στα τρία θα αναφερθεί ο πρωθυπουργός το Σάββατο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Εξήγησε ότι οι πηγές που θα βρει η κυβέρνηση τα χρήματα είναι η Ευρώπη, από όπου προέρχεται και το μεγαλύτερο ποσό και στο πλαίσιο αυτό έγινε και η συνάντηση του πρωθυπουργού με την Κομισιόν την περασμένη Τρίτη, οι εθνικοί πόροι μέσω του προϋπολογισμού, που ανακοίνωσε ο κ Χατζηδάκης, ενώ θα υπάρξει αύξηση του αποθεματικού ποσού που δαπανάται κάθε χρόνο για τις φυσικές καταστροφές.

Αναφερόμενος στις δαπάνες για την κακοκαιρία Ντάνιελ, σημείωσε ότι θα συνεχιστούν και τα επόμενα χρόνια γιατί κάποια έργα θα χρειαστούν κάποια χρόνια ώστε να ολοκληρωθούν.

Ο κ Πατέλης τόνισε ότι παράλληλα υπάρχει και η διάσταση των αγορών και της δημοσιονομικής αξιοπιστίας. Όπως σημείωσε κερδίσαμε την επενδυτική βαθμίδα που ήταν μεγάλος στόχος. Πρόσθεσε ότι η επενδυτική βαθμίδα φέρνει και υποχρεώσεις και τη σφραγίδα της αξιοπιστίας καθώς όταν ένας επενδυτής βλέπει την Ελλάδα πρέπει να σκέφτεται ότι είναι μια αξιόπιστη χώρα.

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε δε θα αναθεωρηθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι για το 2023 και το 2024, καθώς όπως είπε, θα ήταν κρίμα να χάσουμε την αξιοπιστία μας τόσο γρήγορα.

Ελληνική Λύση: Νέο «φόρο Θεσσαλίας» θα επιβάλει η κυβέρνηση

Η Ελληνική Λύση, σε ανακοίνωση της, αναφέρει τα εξής: Η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού συμβούλου κύριου Πατέλη, ο οποίος προανήγγειλε την επιβολή νέου φόρου στους πολίτες, με πρόσχημα την οικονομική καταστροφή στην Θεσσαλία, αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση και ψεύδεται και είναι ανίκανη.

Μόλις πριν από λίγες ώρες ο πρωθυπουργός και τα φιλικά στην κυβέρνηση ΜΜΕ πανηγύριζαν για τα 2,2 δις που ως «Μεσσίας» έφερε από την ΕΕ, ενώ παράλληλα, δήλωνε πως υπάρχει «δημοσιονομικός χώρος» για την άμεση στήριξη των πληγέντων.

Σήμερα αποδεικνύεται ότι όλα αυτά ήταν ψέματα και πως πάλι ο Έλληνας φορολογούμενος θα πληρώσει την εγκληματική ανικανότητα της Ν.Δ.

Η Ελληνική Λύση απαιτεί εδώ και τώρα την επιβολή φόρου στις τράπεζες, κατά τα πρότυπα της Σλοβενίας, ώστε να βρεθούν άμεσα οι πόροι για την ανοικοδόμηση της Θεσσαλίας και την ανακούφιση των πολιτών.


Ειδήσεις σήμερα:

Καύσιμα - Νέος φόρος: Πόσο θα αυξηθούν και από πότε

Κακοκαιρία “Daniel”: Νεκρή η νιόπαντρη Αυστριακή αγνοούμενη στο Πήλιο

Δίκη Πισπιρίγκου – Δημακοπούλου: Η Τζωρτζίνα δεν πέθανε από κεταμίνη

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης στα social media: Η αποχή από τις Ευρωεκλογές δεν είναι απάντησηΣήμερα 10:19 | Ειδήσεις

Σε ποιους τομείς της κυβερνητικής πολιτικής εστίασε ο π[ρωθυπουργός, κατά την εβδομαδιαία ανασκόπησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δολοφονία Λυγγερίδη: Προφυλακίστηκε κατηγορούμενος με ηγετικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωσηΣήμερα 17:44 | Ειδήσεις

Μέχρι στιγμή έχουν προφυλακιστεί 9 άτομα για την δολοφονία του αστυνομικού.

ΕΛΑΣ: Ανήλικοι διακινούσαν ναρκωτικά σε Ψυχικό, Παπάγου, ΧαλάνδριΣήμερα 15:52 | Ειδήσεις

Πως δρούσαν τα ανήλικα μέλη της σπείρας. Τι κατέσχεσαν οι αστυνομικές αρχές.

Εργαζόμενοι του “Αττικόν”: Όταν εμείς φωνάζαμε για ΜΕΘ, ο Καλλιάνος έλεγε “δεν υπάρχουν ασθενείς εκτός ΜΕΘ”Σήμερα 16:59 | Ειδήσεις

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Αττικόν απαντούν στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, για τη νοσηλεία του πατέρα του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ρωσία: Κατέλαβε χωρίο στο Ντονέτσκ18:40Σάμος: Φονικό ναυάγιο με μετανάστες18:26Ανδρουλάκης: Να μας πει ξεκάθαρα ο κ.Μητσοτάκης τι συμβαίνει με το υπουργείο Εσωτερικών18:13Δολοφονία Λυγγερίδη: Προφυλακίστηκε κατηγορούμενος με ηγετικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση17:59Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Κυριακής17:46Eurovision: Η Μαρίνα Σάττι αναχώρησε για Σουηδία με την ελληνική αποστολή17:32New York Times για Σπαρτιάτες: Aκροδεξιό κόμμα που του απαγορεύτηκε η συμμετοχή στις Ευρωεκλογές17:19Εργαζόμενοι του “Αττικόν”: Όταν εμείς φωνάζαμε για ΜΕΘ, ο Καλλιάνος έλεγε “δεν υπάρχουν ασθενείς εκτός ΜΕΘ”17:05Χανιά: Συλλήψεις για όπλα και βεγγαλικά (εικόνες)16:52Δολοφονία Λυγγερίδη: Προφυλακίστηκε ο “κοντός”16:38Κυριακή των Βαΐων: Έθιμα και παραδόσεις16:25Τούρκοι αναλυτές: Τριγμοί μεταξύ Ερντογάν και Μπαχτσελι;16:12ΕΛΑΣ: Ανήλικοι διακινούσαν ναρκωτικά σε Ψυχικό, Παπάγου, Χαλάνδρι15:58Μεγάλη Δευτέρα – καιρός: Τοπικές βροχές και βοριάδες15:44Πέλλα: Συνελήφθη κρύβοντας λάδι αμφιβόλου ποιότητας 15:30Ρωσία: Συνελήφθη δημοσιογράφος επειδή συνεργαζόταν με τον Ναβάλνι15:16Κρήτη: Συνελήφθη με εκατοντάδες κροτίδες15:02Τούρκος ιστορικός: Η Αγία Σοφία δεν κάνει για ναμάζι14:48ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο “χάρτης πληρωμών” μέχρι την Μεγάλη Πέμπτη14:34Πρόεδρος Παλαιστίνης: Μόνο οι ΗΠΑ μπορούν να σταματήσουν την επίθεση του Ισραήλ14:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο