LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 13 Σεπτεμβρίου 2023 06:33

Ισπανία: Άνδρας “χούφτωσε” δημοσιογράφο που ήταν στον “αέρα” (βίντεο)

Επίμονος ο επιτιθέμενος, όμως η ρεπόρτερ δεν το «έβαλε κάτω» και έκανε αυτό που έπρεπε, όπως και ο σταθμός της που την προστάτεψε.

 AP - Ισπανία - αστυνομία

Ένας άνδρας συνελήφθη την Τρίτη αφού άγγιξε στoυς γλουτούς μια δημοσιογράφο, η οποία εκείνη τη στιγμή μετέδιδε σε ζωντανή σύνδεση το ρεπορτάζ της, σε δρόμο της Μαδρίτης, ανακοίνωσε η εθνική αστυνομία της Ισπανίας, λίγες μόλις ημέρες μετά την παραίτηση του προέδρου της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Λούις Ρουμπιάλες επειδή φίλησε δια της βίας στο στόμα μια παίκτρια.

Με ανάρτησή της στην πλατφόρμα X, η αστυνομία ανέφερε ότι «ένας άνδρας συνελήφθη αφού επιτέθηκε σεξουαλικά σε μια ρεπόρτερ ενώ εκείνη έκανε ζωντανή μετάδοση στην τηλεόραση». Η ανάρτηση συνοδεύεται από τη φωτογραφία του δράστη, με χειροπέδες, ανάμεσα σε δύο αστυνομικούς που τον απομακρύνουν από το σημείο.

Νωρίς το απόγευμα σήμερα, η δημοσιογράφος Ίσα Μπαλάδο βρισκόταν σε δρόμο της Μαδρίτης και, σε απευθείας σύνδεση με το κανάλι Cuatro, μετέδιδε το ρεπορτάζ της για μια ένοπλη ληστεία. Στο πλάνο, ενώ εκείνη κρατά το μικρόφωνό της και κοιτάζει την κάμερα, εμφανίζεται πίσω της ένας άνδρας, ο οποίος την πλησιάζει και την αγγίζει στους γλουτούς.

Η νεαρή δημοσιογράφος του ζητά να την αφήσει να κάνει τη δουλειά της. Από το πλατό, ο παρουσιαστής παρεμβαίνει: «Συγγνώμη, Ίσα, σε διακόπτω αλλά, σου έπιασε τα οπίσθια;» και στη συνέχεια ζητάει να του μιλήσει: «Δώσε μου αυτόν τον ηλίθιο» ακούγεται να λέει.

Η ρεπόρτερ επιβεβαιώνει το γεγονός και απευθύνεται ξανά στον δράστη, που φοράει γυαλιά ηλίου, ζητώντας να την αφήσει να εργαστεί. Ενώ εκείνη του ζητάει να φύγει, ο άνδρας της χαΐδεύει τα μαλλιά και διακρίνεται να αποχωρεί.

Η δημοσιογράφος ακούγεται να ζητάει συγγνώμη και ο παρουσιαστής στο πλατό την καθησυχάζει και δηλώνει: «Τον έχουμε βιντεοσκοπήσει. Δεν χρειάζεται να ζητάς εσύ συγγνώμη. Κάνεις τη δουλειά σου και έρχεται αυτός ο ηλίθιος και σε αγγίζει χωρίς να έχει κανένα δικαίωμα».

Το κανάλι ανέφερε στον ιστότοπό του ότι κάλεσε την αστυνομία.

Ένας από τους γνωστότερους δημοσιογράφους του καναλιού, ο Ντιέγκο Λοσάδα, που είναι διάσημος στην Ισπανία, είπε ότι «η επίθεση στην Ίσα ήταν επίθεση εναντίον όλων μας. Σε μια κοινωνία που θέλουμε να την κάνουμε καλύτερη, δεν επιτρέπεται να γίνονται αυτά, αυτή η αίσθηση ατιμωρησίας δεν μπορεί να υπάρχει πια».

Η μεταβατική υπουργός Ισότητας Ιρένε Μοντέρο έγραψε στην πλατφόρμα Χ: «Το μη συναινετικό άγγιγμα συνιστά σεξουαλική βία και λέμε: φτάνει πια η ατιμωρησία».

Εδώ και τρεις εβδομάδες η Ισπανία συνταράσσεται από την υπόθεση του Λουίς Ρουμπιάλες, του πρώην προέδρου της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου που παραιτήθηκε αφού φίλησε στο στόμα, σε ζωντανή μετάδοση, την Τζένιφερ Ερμόσο, παίκτρια της εθνικής ομάδας που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών. Ο Ρουμπιάλες παραιτήθηκε αφού η Ερμόσο κατέθεσε αγωγή σε βάρος του και την ερχόμενη Παρασκευή θα εμφανιστεί ενώπιον ανακριτή για να καταθέσει ως ύποπτος για σεξουαλική επίθεση.

Ειδήσεις σήμερα:

Σημεία για rapid test δωρεάν την Τετάρτη

Μπελέρης: Μήνυμα ΗΠΑ στην Αλβανία

Δολοφονία Αντώνη: Πανελλαδική απεργία της ΠΝΟ

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑπόστολος Βεσυρόπουλος: Πέθανε από ανακοπή ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔΣήμερα 14:30 | Ειδήσεις

Δεν τα κατάφερε ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος

Ο Γιώργος Μαζωνάκης πήρε οριστικά εξιτήριο από το ΔρομοκαΐτειοΣήμερα 17:10 | Ειδήσεις

Υπενθυμίζεται ότι ο τραγουδιστής είχε λάβει θεραπευτική άδεια την περασμένη Δευτέρα, περιμένοντας την απόφαση που έγινε γνωστή σήμερα Πέμπτη.

Ιός Δυτικού Νείλου: Δυο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την τελευταία εβδομάδαΣήμερα 16:32 | Ειδήσεις

Σε ποιους δήμους εκτιμάται ότι εκτέθηκαν οι πολίτες στον ιό του Δυτικού Νείλου σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΔΥ.

Ρόδος: Χειροπέδες σε 75χρονο επειδή ο σκύλος του σκότωσε 10 κότεςΣήμερα 18:56 | Ειδήσεις

Σε βάρος του 75χρονου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για το περιστατικό και παραπέμφθηκε στις αρμόδιες αρχές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Παναθηναϊκός – Σάμσουνσπορ: Νίκη με ανατροπή για το “τριφύλλι”23:12Άντερλεχτ – ΑΕΚ: Η “Ένωση” έμεινε… όρθια στις Βρυξέλλες23:07Τραμπ: Θα βγω περιπολία στην Ουάσιγκτον με την Αστυνομία και τον στρατό22:53Το Σάββατο η κηδεία του Απόστολου Βεσυρόπουλου22:40Τρίκαλα: Οδηγός ΙΧ παρέσυρε άνθρωπο σε αναπηρικό αμαξίδιο και τον εγκατέλειψε22:26Ο Ζελένσκι κατηγορεί τη Ρωσία ότι προσπαθεί να αποφύγει τη διοργάνωση μιας συνάντησης με τον Πούτιν22:13Λιμενικό Σώμα - K-9 Ugly: “Έφυγε” η όμορφη… άσχημη (εικόνες)21:59Τσίπρας στη Le Monde: Ήρθε η ώρα να αποκαλύψω την αλήθεια για το δημοψήφισμα το 201521:43Σουηδία: Η ιστορική εκκλησία της Κιρούνα μεταφέρθηκε οδικώς για 5 χιλιόμετρα! (εικόνες)21:26Δυτική Όχθη: Δεκάδες χώρες της Δύσης καταδικάζουν το εποικιστικό σχέδιο του Ισραήλ21:12ΑΑΔΕ: Πάνω από 100 παραβάσεις σε μία εβδομάδα σε επιχειρήσεις δημοφιλών τουριστικών προορισμών20:55Φωτιά στη Σύμη – Μεταφέρονται πυροσβέστες από την Ρόδο20:41Ρόδος: Χειροπέδες σε 75χρονο επειδή ο σκύλος του σκότωσε 10 κότες20:26Κρήτη: Σκάφος της Frontex εντόπισε σκάφος με δεκάδες μετανάστες20:10Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή19:55ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο χάρτης πληρωμών έως τις 22 Αυγούστου19:42Ήπειρος: Σε 38 σχολεία δεν θα χτυπήσει το κουδούνι την νέα σχολική χρονιά19:28Αττική: Συλλήψεις για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών19:12Εύβοια: Γυναίκα βρέθηκε νεκρή δίπλα στο αυτοκίνητο της18:55Σαμαράς για τον θάνατο του Βεσυρόπουλου: Συναισθάνομαι τον πόνο των δικών του18:38
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο