LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 11 Σεπτεμβρίου 2023 21:53

Κακοκαιρία “Daniel”: Αναστολή συμβάσεων εργασίας εργαζομένων σε επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις πλημμύρες

Διευκρινίσεις για την εφαρμογή του μέτρου της αναστολής συμβάσεων εργασίας εργαζομένων σε επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις πλημμύρες δίνει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

κακοκαιρία Daniel

Διευκρινίσεις για την εφαρμογή του μέτρου της αναστολής συμβάσεων εργασίας εργαζομένων σε επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις πλημμύρες δίνει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

"Οι επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, ανεξαρτήτως κλάδου και επιχειρηματικής δραστηριότητας, σε περιοχές που πλήττονται από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (πλημμύρες) του Σεπτεμβρίου 2023, των οποίων οι εγκαταστάσεις υφίστανται ολοσχερή καταστροφή ή σοβαρές υλικές ζημιές σε βαθμό που δεν είναι ασφαλής η παροχή εργασίας εντός του εργασιακού χώρου, μπορούν να θέτουν σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους, οι οποίοι είχαν προσληφθεί έως και την προηγούμενη ημέρα από την εκδήλωση της πλημμύρας, μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών, που έχουν προκληθεί, εξαιτίας αυτής και, πάντως, όχι πέραν των τριών μηνών.

Οι εργαζόμενοι, των οποίων η σύμβαση εργασίας τελεί σε αναστολή, είναι δικαιούχοι έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, ως αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ποσού 534 ευρώ, που αντιστοιχεί σε 30 ημέρες.

Στους εργαζόμενους, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τελούν σε αναστολή, παρέχεται πλήρης ασφαλιστική κάλυψη, υπολογιζόμενη επί του ονομαστικού μισθού τους, για το χρονικό διάστημα αναστολής της σύμβασης εργασίας, καθώς και για τα επιδόματα εορτών, που αντιστοιχούν σε αυτό το χρονικό διάστημα.

Οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση ανά μήνα στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», με την οποία δηλώνουν τους εργαζόμενους, των οποίων οι συμβάσεις τελούν σε αναστολή. Μετά την πρώτη δήλωση αναστολής της επιχείρησης-εργοδότη, οι δικαιούχοι εργαζόμενοι υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα https://supportemployees.services.gov.gr.

Επίσης, από 12/9/2023 έως και 30/9/2023, το Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» θα είναι διαθέσιμο για την υποβολή δηλώσεων αναστολής των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων για τον μήνα Σεπτέμβριο 2023 από τις επιχειρήσεις  στις περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες".

Ειδήσεις σήμερα:

Κιλκίς: Ποδοσφαιριστής κατέρρευσε στο γήπεδο

Αρτέμιδα: 6 νεκροί από πυροβολισμούς

Κακοκαιρία “Daniel” – Διόδια: Παράταση στη δωρεάν διέλευση


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠροεδρικό Μέγαρο: Ορκίστηκαν ο νέος υπουργός Μετανάστευσης, Θάνος Πλεύρης και τρεις υφυπουργοίΣήμερα 10:15 | Ειδήσεις

«Κυρίαρχος στόχος είναι η αύξηση των επιστροφών παράνομων μεταναστών και η πάταξη της λαθρομετανάστευσης» τόνισε ο νέος υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

Επίθεση μέσα σε λεωφορείο: Λίγα χιλιοστά από την μηριαία αρτηρία το τραύμα του ανήλικου (βίντεο)Σήμερα 09:43 | Ειδήσεις

Για λίγα μόλις χιλιοστά δεν απέβη μοιραίο το τραύμα στον ανήλικο από τον σουγιά του 16χρονου μέσα σε λεωφορείο.

Μυτιλήνη: Με αίμα βάφτηκε πανηγύρι - 35χρονος δέχτηκε 18 μαχαιριέςΣήμερα 07:10 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας. 

Εύβοια - Αστυνομικός που έσωσε μητέρα και κόρη: Λέω πάει θα πνιγώ και εγώ εδώ… (βίντεο)Σήμερα 10:08 | Ειδήσεις

Τι είπε αποκλειστικά στον ΑΝΤ1, ο ήρωας αστυνομικός που βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή του έσωσε μία μητέρα και την κόρη της που τις είχαν παρασύρει τα ρεύματα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη - Κυκλώματα αρχαιοκαπηλίας: Ελεύθεροι με όρους οι 39 συλληφθέντες12:49Επίδομα παιδιού: Κλείνει η πλατφόρμα για το Α2112:34Εύβοια: Ηλικιωμένη πνίγηκε στη θάλασσα12:20Κώστας Μοναχός - Η σύζυγός του στον ΑΝΤ1: Στο τελευταίο “αντίο” θα είμαστε οι δυο μας... (βίντεο)12:06Τραγωδία στη Λάρισα: ΙΧ έπεσε σε κολόνα - Νεκρή η οδηγός11:52Τι είναι το μικροβίωμα ενδομήτριου;11:38Δολοφονία Κυριακής Γρίβα: Διακόπηκε για τις 2 Ιουλίου η δίκη11:24Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στην Κρήτη - Ισχυροί άνεμοι πνέουν στην περιοχή 11:10Τραμπ: Δεν συνομιλούμε με την Τεχεράνη10:56Εύβοια - Αστυνομικός που έσωσε μητέρα και κόρη: Λέω πάει θα πνιγώ και εγώ εδώ… (βίντεο)10:42 Λιάνα Κανέλλη στον ΑΝΤ1: Δεν ξέρω σε τι βαθμό αγανάκτησης συνεπάγεται ο ΟΠΕΚΕΠΕ (βίντεο)10:28Προεδρικό Μέγαρο: Ορκίστηκαν ο νέος υπουργός Μετανάστευσης, Θάνος Πλεύρης και τρεις υφυπουργοί 10:14Επίθεση μέσα σε λεωφορείο: Λίγα χιλιοστά από την μηριαία αρτηρία το τραύμα του ανήλικου (βίντεο)09:57Εύβοια: Αυτός είναι ο ήρωας αστυνομικός που έσωσε μητέρα και κόρη στη θάλασσα - "Χωρίς δεύτερη σκέψη βούτηξα"09:50Μπουκώρος στον ΑΝΤ1: Αν έχεις λίγη ευθιξία τότε είναι αυτονόητος ο δρόμος της παραίτησης (βίντεο)09:33Δευτέρα 30 Ιουνίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας09:18Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη άνδρας που οδηγούσε μεθυσμένος09:03Γάζα: Τουλάχιστον 35 νεκροί σε επιχειρήσεις του Ισραήλ τις τελευταίες ώρες08:48Μουντιάλ Συλλόγων: Στα προημιτελικά η Μπάγερν που κέρδισε την Φλαμένγκο (εικόνες)08:34Υπουργικό συμβούλιο: Συνεδρίαση στη σκιά του ΟΠΕΚΕΠΕ – Θα προηγηθεί η ορκωμοσία των νέων μελών 08:19
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο