LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 10 Σεπτεμβρίου 2023 16:58

Μουντομπάσκετ: Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Γερμανία

Υπέρ της Γερμανίας έληξε η αναμέτρηση των δύο εθνικών ομάδων για το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ.

Γερμανία - Σερβία

Η... ονειρική πορεία της Εθνικής Γερμανίας στο Μουντομπάσκετ 2023, ολοκληρώθηκε με τον πλέον θριαμβευτικό τρόπο, καθώς τα «πάντσερ» κατέκτησαν στη Manila Mall Of Asia Arena το πρώτο χρυσό της Ιστορίας τους στη διοργάνωση. Η ομάδα του Γκόρντον Χέρμπερτ επικράτησε με 83-77 της Σερβίας στον σπουδαίο τελικό, περιορίζοντας τους «πλάβι» στο δεύτερο τους αργυρό, μετά το 2014.

Μετά τον αποκλεισμό των φαβορί για το χρυσό, ΗΠΑ, στον ημιτελικό, η αήττητη Γερμανία επιβεβαίωσε την αξία της, κάμπτοντας την αντίσταση της Σερβίας στον σημερινό τελικό, εξαργυρώνοντας την άμυνα της τρίτης περιόδου, όταν εξουδετέρωσε τον επιθετικό οίστρο του Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς και η φροντ λάιν σήκωσε... τείχη στον Νίκολα Μιλουτίνοβ.

Την ίδια στιγμή ο NBAer, Ντένις Σρέντερ, με 28 πόντους έδωσε και πάλι... ρεσιτάλ και δίκαια αναδείχθηκε MVP του Μουντομπάσκετ, ενώ οι Φραντς Βάγκνερ (19π., 7ρ.) και Γιοχάνες Φόγκτμαν (12π., 8ρ.) έβαλαν καθοριστικές... πινελιές, όποτε χρειάστηκε.

Από τη Σερβία, που είδε τον βασικό κρίκο της αμυντικής αλυσίδας της, Όγκνιεν Ντόμπριτς, να τίθεται νοκ άουτ στο 2ο λεπτό του αγώνα (γύρισε το πόδι του και αποχώρησε υποβασταζόμενος) ,ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς των 15 πόντων στο πρώτο ημίχρονο, είχε συνεισφορά μόλις 2 στην επανάληψη, ενώ «μοιραίος» ήταν ο Μάρκο Γκούντουριτς, με ένα χαμένο τρίποντο υπό ιδανικές συνθήκες, ένα... πεταμένο στον κάδο των απορριμάτων γκολ φάουλ και ένα λάθος στην τελευταία προσπάθεια της ομάδας για ανατροπή... Ο συγκλονιστικός Αλέκσα Αβράμοβιτς με 21 πόντους κράτησε ζωντανό το όνειρο, αλλά δεν ήταν αρκετός...

Τα δεκάλεπτα: 23-26, 47-47, 69-57, 83-77

Η Σερβία δεν πτοήθηκε από τον τραυματισμό με το... καλησπέρα του Ντόμπριτς και βρίσκοντας το μακρινό σουτ, απάντησε στην άμυνα ζώνης της Γερμανίας, κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο στο +3 (26-23). Με τον Μπογκντάνοβιτς, μάλιστα, σε... κέφια (15π. στο πρώτο ημίχρονο), η ομάδα του Σβέτισλαβ Πέσιτς δεν... αγχώθηκε από τις βοήθειες που βρήκε στην επίθεση ο Σρέντερ στο πρόσωπο του Βάγκνερ (ολοκλήρωσαν και οι δύο το πρώτο εικοσέλεπτο μετρώντας από 14 πόντους) και οι δύο ομάδες πήραν τον δρόμο προς τα αποδυτήρια στο ισόπαλο 47-47.

Ωστόσο, η αμυντική διάθεση που έδειξε η Γερμανία στην τρίτη περίοδο, έκανε τα «πάντσερ» να πατήσουν στα πόδια τους και να χαλάσουν το... μυαλό των Σέρβων, που έμοιαζαν αποπροσανατολισμένοι. Η ομάδα του Γκόρντον Χέρμπερτ απάντησε με επιμέρους σκορ 22-10 σε αυτό το διάστημα και όταν προσπέρασαν με 67-55 στο 29΄ έδειξαν αποφασισμένοι για ακόμη μία υπέρβαση, μετά από αυτή απέναντι στις ΗΠΑ.

Με τον Αβράμοβιτς να πεισμώνει, οι Σέρβοι πάλεψαν στην τέταρτη περίοδο, μείωσαν μετά από τρίποντο του στους 4 πόντους (73-69), αλλά ο Φόγκτμαν είχε την απάντηση από την ίδια θέση. Ο Βάγκνερ κράτησε το +9 στο 38', αλλά ο Αβράμοβιτς δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και με έξι σερί πόντους (τρίποντο και 3/3 βολές) μείωσε σε 78-75 στο 1:21΄΄. Ωστόσο, ο Γκούντουριτς δεν φάνηκε αντάξιος του συμπαίκτη του και με χαμένο τρίποντο, αδυναμία να πάρει το... γκολ φάουλ (έβαλε μόνο τις βολές) και νέο λάθος στα 13΄΄ για τη λήξη, έγραψε έναν ιδανικό επίλογο για την Γερμανία και τον Σρέντερ, ο οποίος με 2/2 βολές διαμόρφωσε το τελικό 83-77.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Βάσκες, Μπερμούδες, Σάλινς

Οι συνθέσεις:

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γκόρντον Χέρμπερτ):

Μπόνγκα 7 (1), Γκιφάι, Λο, Ομπστ 7 (1), Σρέντερ 28 (2), Τάις 2, Τίμαν, Φόγκτμαν 12 (2), Φραντς Βάγκνερ 19 (1), Μο Βάγκνερ 8.

ΣΕΡΒΙΑ (Σβέτισλαβ Πέσιτς):

Αβράμοβιτς 21 (3), Μπογκντάνοβιτς 17 (3), Νταβίντοβατς 2, Ντόμπριτς, Γκούντουριτς 4, Νίκολα Γιόβιτς 9 (1), Στέφαν Γιόβιτς 3 (1), Μαρίνκοβιτς 9 (1), Μιλουτίνοβ 2, Πετρούσεβ 10.

Γερμανία - Σερβία

Γερμανία - Σερβία

Ειδήσεις σήμερα:

Σορός εντοπίστηκε στον Σαρωνικό

Fast Ferries: Έδεσε στη Ραφήνα μετά από πολύωρη περιπέτεια

Καιρός: Αίθριος με τοπικές νεφώσεις την Κυριακή

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Η Μονή της χώρας, το panic button για εφήβους και τα... “λεφτόδεντρα”Χθες 17:27 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε για όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας, ενώ έκανε και έναν απολογισμό της κυβέρνησής του σε συνέντευξη που παραχώρησε.

Ράμα: Η…ανεπίσημη επίσκεψη στην Αθήνα και οι αντιδράσειςΧθες 20:20 | Ειδήσεις

Η Κομισιόν και η Αθήνα για την υπόθεση Μπελέρη. Το ψάξιμο Ράμα για προεκλογική συγκέντρωση στην Αθήνα και οι «πόρτες» που «έφαγε».

Γάζα: Ομαδικός τάφος βρέθηκε στο νοσοκομείο Αλ- ΣιφάΧθες 21:08 | Ειδήσεις

Εκατοντάδες πτώματα έχουν βρεθεί σε επτά ομαδικούς τάφους στη Γάζα.

Astra Zeneca – Μαγιορκίνης στον ΑΝΤ1: Όσοι δεν είχαν επιπλοκές τις 30 πρώτες μέρες, είναι ασφαλείς (βίντεο)Χθες 19:24 | Ειδήσεις

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων τόνισε ότι ο στατιστικός κίνδυνος εκδήλωσης παρενεργειών ήταν εξαρχής πολύ χαμηλός.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Euroleague: Ο Ολυμπιακός στο Final 4 μετά το θρίλερ με την Μπαρτσελόνα23:59Βόρεια Μακεδονία – διπλές εκλογές: Μεγάλο προβάδισμα της δεξιάς παράταξης (εικόνες)23:44Τελικό Κυπέλλου με φιλάθλους ζητεί ο Άρης23:30Γκρέτα Τούνμπεργκ: “έφαγε” πρόστιμο γιατί απέκλεισε την είσοδο κοινοβουλίου23:19Euroleague: Η Φενερμπαχτσέ αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο Final 423:05Βουλή: Φωταγωγήθηκε στα χρώματα του Ερυθρού Σταυρού (εικόνες)22:52Η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας κάνει πρεμιέρα στις λαϊκές αγορές22:38Τροχαία – Μήνυμα ασφάλειας: Ωραίο το makeup, πιο ωραίο το κεφάλι σου. Φόρα κράνος!22:25Τσίπρας: Σημείο καμπής οι ευρωεκλογές22:11Βέλγιο: 14χρονη βιάστηκε ομαδικά σε δάσος21:58Μητσοτάκης: Το βίντεο στο TikTok για το “Ζάρι” της Σάττι και τον Πίνατ21:44Πέθανε η Ιφιγένεια Αστεριάδη21:31Γάζα: Ομαδικός τάφος βρέθηκε στο νοσοκομείο Αλ- Σιφά21:17Επιστολική ψήφος: Ξεκινά η αποστολή φακέλων στους εκλογείς21:04Καιρός: Βροχές, σκόνη και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη20:50Ράμα: Η…ανεπίσημη επίσκεψη στην Αθήνα και οι αντιδράσεις20:36Δούκας – Ιμάμογλου: Αθήνα και Πόλη θα συνεργαστούν κόντρα στη μισαλλοδοξία (εικόνες)20:23Σητεία: Συνελήφθη ανήλικος και η μητέρα του για απειλή κατά νεαρού20:09Εύβοια: Έδειρε τον πατέρα του, συνελήφθη και την άλλη μέρα “τα ίδια”19:56ΣΥΡΙΖΑ για Ράμα: Προκλητική η επίσκεψη, εθνικά επικίνδυνος ο Μητσοτάκης19:42
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο