LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 06 Σεπτεμβρίου 2023 22:54

ΗΠΑ: επικίνδυνος δραπέτης σκορπά τον τρόμο

Έκλεισαν τα σχολεία στη Φιλαδέλφεια και οι κάτοικοι καλούνται να είναι "σε επαγρύπνηση".

Κελί φυλακής

Η αμερικανική αστυνομία προσπαθεί ακόμη να εντοπίσει έναν Βραζιλιάνο κακοποιό που θεωρείται επικίνδυνος και ο οποίος δραπέτευσε την περασμένη εβδομάδα από φυλακή κοντά στη Φιλαδέλφεια, στις βορειοανατολικές ΗΠΑ. Για προληπτικούς λόγους οι αρχές ζήτησαν να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία και έκαναν έκκληση στους πολίτες να είναι σε επαγρύπνηση.

Ο Ντανέλο Καβαλκάντε, 34 ετών, θεάθηκε για τελευταία φορά το βράδυ της Δευτέρας. Στα πλάνα από τις κάμερες ασφαλείας ενός βοτανικού κήπου εικονίζεται ένας άνδρας με μαύρα μαλλιά και γένια, που φέρει ένα σακίδιο πλάτης και κρατάει μια τσάντα. Ο κήπος αυτός, στο προάστιο Κένετ Σκουέρ, στη δυτική Φιλαδέλφεια, παρέμεινε κλειστός για το κοινό σήμερα.

Για λόγους ασφαλείας, δύο σχολικές περιφέρειες αποφάσισαν επίσης να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία της περιοχής χθες και σήμερα.

«Είμαστε αντιμέτωποι με κάποιον απελπισμένο, που δεν θέλει να συλληφθεί», είπε ένας αξιωματικός της αστυνομίας, ο Τζορτζ Μπίβενς, διαβεβαιώνοντας ότι «η πίεση» που ασκείται στον δραπέτη αποφέρει καρπούς.

Ο άνδρας δραπέτευσε την περασμένη Πέμπτη από μια φυλακή της κομητείας Τσέστερ, όπου εξέτισε την ποινή του αφού στις 22 Αυγούστου καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τον φόνο της πρώην φίλης του, τον Απρίλιο του 2021. Σύμφωνα με την εφημερίδα Philadelphia Inquirer από την αυλή της φυλακής κατάφερε να σκαρφαλώσει στη στέγη ενός κτιρίου και από εκεί να πηδήξει έξω. Την ίδια μέθοδος χρησιμοποίησε τον περασμένο Μάιο και ένας άλλος κρατούμενος.

Η εισαγγελία της κομητείας Τσέστερ κάλεσε τους κατοίκους να κλείνουν τις πόρτες τους, να επιτηρούν τα αυτοκίνητά τους και να είναι σε επαγρύπνηση. Διαβεβαίωσε ότι εκατοντάδες αστυνομικοί εργάζονται όλο το 24ωρο, με τη βοήθεια ελικοπτέρων, δρόνων και ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων, για να τον εντοπίσουν. Ενισχύσεις έχουν στείλει επίσης η ομοσπονδιακή αστυνομία και η υπηρεσία τελωνείων. Αστυνομία και δικαστικές αρχές υποσχέθηκαν αμοιβή ύψους 5.000 δολαρίων σε όποιον βοηθήσει να εντοπιστεί ο Βραζιλιάνος. 

Ειδήσεις σήμερα:

Κεφαλονιά: Σύγκρουση εμπορικών πλοίων (βίντεο)

Κακοκαιρία “Daniel” - Βόλος: Εικόνες βιβλικής καταστροφής - Ένας νεκρός και ένας αγνοούμενος (εικόνες)

Κακοκαιρία “Daniel”: Νεκρή γυναίκα στη Μαγνησία

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Η Μονή της χώρας, το panic button για εφήβους και τα... “λεφτόδεντρα”Χθες 17:27 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε για όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας, ενώ έκανε και έναν απολογισμό της κυβέρνησής του σε συνέντευξη που παραχώρησε.

Ράμα: Η…ανεπίσημη επίσκεψη στην Αθήνα και οι αντιδράσειςΧθες 20:20 | Ειδήσεις

Η Κομισιόν και η Αθήνα για την υπόθεση Μπελέρη. Το ψάξιμο Ράμα για προεκλογική συγκέντρωση στην Αθήνα και οι «πόρτες» που «έφαγε».

Γάζα: Ομαδικός τάφος βρέθηκε στο νοσοκομείο Αλ- ΣιφάΧθες 21:08 | Ειδήσεις

Εκατοντάδες πτώματα έχουν βρεθεί σε επτά ομαδικούς τάφους στη Γάζα.

Astra Zeneca – Μαγιορκίνης στον ΑΝΤ1: Όσοι δεν είχαν επιπλοκές τις 30 πρώτες μέρες, είναι ασφαλείς (βίντεο)Χθες 19:24 | Ειδήσεις

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων τόνισε ότι ο στατιστικός κίνδυνος εκδήλωσης παρενεργειών ήταν εξαρχής πολύ χαμηλός.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Euroleague: Ο Ολυμπιακός στο Final 4 μετά το θρίλερ με την Μπαρτσελόνα23:59Βόρεια Μακεδονία – διπλές εκλογές: Μεγάλο προβάδισμα της δεξιάς παράταξης (εικόνες)23:44Τελικό Κυπέλλου με φιλάθλους ζητεί ο Άρης23:30Γκρέτα Τούνμπεργκ: “έφαγε” πρόστιμο γιατί απέκλεισε την είσοδο κοινοβουλίου23:19Euroleague: Η Φενερμπαχτσέ αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο Final 423:05Βουλή: Φωταγωγήθηκε στα χρώματα του Ερυθρού Σταυρού (εικόνες)22:52Η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας κάνει πρεμιέρα στις λαϊκές αγορές22:38Τροχαία – Μήνυμα ασφάλειας: Ωραίο το makeup, πιο ωραίο το κεφάλι σου. Φόρα κράνος!22:25Τσίπρας: Σημείο καμπής οι ευρωεκλογές22:11Βέλγιο: 14χρονη βιάστηκε ομαδικά σε δάσος21:58Μητσοτάκης: Το βίντεο στο TikTok για το “Ζάρι” της Σάττι και τον Πίνατ21:44Πέθανε η Ιφιγένεια Αστεριάδη21:31Γάζα: Ομαδικός τάφος βρέθηκε στο νοσοκομείο Αλ- Σιφά21:17Επιστολική ψήφος: Ξεκινά η αποστολή φακέλων στους εκλογείς21:04Καιρός: Βροχές, σκόνη και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη20:50Ράμα: Η…ανεπίσημη επίσκεψη στην Αθήνα και οι αντιδράσεις20:36Δούκας – Ιμάμογλου: Αθήνα και Πόλη θα συνεργαστούν κόντρα στη μισαλλοδοξία (εικόνες)20:23Σητεία: Συνελήφθη ανήλικος και η μητέρα του για απειλή κατά νεαρού20:09Εύβοια: Έδειρε τον πατέρα του, συνελήφθη και την άλλη μέρα “τα ίδια”19:56ΣΥΡΙΖΑ για Ράμα: Προκλητική η επίσκεψη, εθνικά επικίνδυνος ο Μητσοτάκης19:42
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο