Κακοκαιρία “Daniel” - Αττική: Μήνυμα 112 για περιορισμό μετακινήσεων
Η κακοκαιρία "Daiel" σφυροκοπά και την Αττική.
Λίγο πριν 8 και μισή το απόγευμα ήχησε το 112 για περιορισμό μετακινήσεων.
Η προειδοποίηση αναφέρει συγκεκριμένα:
«Σε εξέλιξη ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην περιοχή της Αττικής. Περιορίστε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων στις απολύτως απαραίτητες και ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών»
?? Ενεργοποίηση 1??1??2??
— 112 Greece (@112Greece) September 6, 2023
?? Σε εξέλιξη ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην περιοχή της #Αττικής
!? Περιορίστε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων στις απολύτως απαραίτητες & ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών
?? https://t.co/mbLpAekqgN@pyrosvestiki
@hellenicpolice
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική έχει προχωρήσει η Αστυνομία λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που είναι σε εξέλιξη. Ειδικότερα η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων λόγω συσσώρευσης υδάτων στους εξής δρόμους:
Στην οδό Ηρωών Πολυτεχνείου από το ύψος της υπόγειας γέφυρας στην περιοχή της Μαγούλας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας
Στην οδό Αγίας Φιλοθέης στην περιοχή Πικερμίου από το ύψος της λεωφόρου Μαραθώνος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας
Τέλος, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Δημοκρατίας στο Πέραμα.
Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο Πόρτο Ράφτη, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Αστυνομία. Αντίθετα, λόγω συσσώρευσης υδάτων, έκλεισε η οδός Σεμιτέλου στην Αθήνα από το ύψος της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας.
Κλειστός ο σταθμός του Μετρό «Ευαγγελισμός»
Κανονικά διεξάγονται πλέον τα δρομολόγια του Μετρό σε ολόκληρη τη Γραμμή 1 του Πειραιάς- Κηφισιά, ενώ κλειστός παραμένει προσωρινά ο σταθμός του Μετρό Ευαγγελισμός, λόγω εισροής υδάτων στο ανώτερο επίπεδο του σταθμού από τις εισόδους.
Οι συρμοί, σύμφωνα με την ΣΤΑΣΥ, διέρχονται από τον σταθμό χωρίς να πραγματοποιούν στάση. Στο δίκτυο του Τραμ σημειώνονται κατά τόπους καθυστερήσεις στα δρομολόγια ανάλογα με την ένταση των καιρικών φαινομένων.
Πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες
Έως και αύριο το μεσημέρι θα συνεχιστεί η κακοκαιρία Daniel που προκαλεί ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, που εκδόθηκε στις 4/9 και επικαιροποιήθηκε με βάση τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία.
Πιο αναλυτικά:
α) Σήμερα ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως στους νομούς Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας) και την Εύβοια (κυρίως τη βόρεια). Προς το βράδυ θα υπάρξει μικρή εξασθένηση των φαινομένων, αλλά από πολύ νωρίς το πρωί της Πέμπτης τα φαινόμενα, κυρίως στα ανατολικότερα τμήματα της Θεσσαλίας και τις Σποράδες, θα ενταθούν εκ νέου. Από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
β) Παροδικά έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν σήμερα και στην ανατολική και νότια Πελοπόννησο, την κεντρική Μακεδονία (κυρίως τους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής) και την Αττική (κυρίως τα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα), καθώς επίσης στη δυτική Κρήτη, τα δυτικά τμήματα των Κυκλάδων και την Ήπειρο. Σε αυτές τις περιοχές τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν προοδευτικά αργά το βράδυ και κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Συνάντηση Πιερρακάκη με μουφτήδες και μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας