LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 05 Σεπτεμβρίου 2023 16:42

Ράλλυ Ακρόπολις -Ερυθρός Σταυρός: Πλήρης διασωστική κάλυψη στη διοργάνωση

Πολυάριθμοι εθελοντές σε όλη τη χώρα έχουν "ξεσκονίσει" τις γνώσεις τους και είναι έτοιμοι να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες σε όποιον τον χρειαστεί.

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός - ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός για 3η συνεχή χρονιά θα παράσχει εξ’ ολοκλήρου υγειονομική και διασωστική κάλυψη στο εμβληματικό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις. Οι εκπαιδεύεις και οι ασκήσεις ετοιμότητας των εθελοντών του οργανισμού κορυφώνονται αυτό το διάστημα, προκειμένου να είναι απόλυτα έτοιμοι να ανταποκριθούν, έγκαιρα και αποτελεσματικά, σε οποιοδήποτε έκτακτο περιστατικό προκύψει κατά τη διάρκεια του ιστορικού «Ράλλυ των Θεών», από τις 7 μέχρι και τις 10 Σεπτεμβρίου.

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός - ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός - ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Συγκεκριμένα, την  Παρασκευή, στην Πάτρα, κλιμάκιο εθελοντών Σαμαρειτών-Διασωστών από το Π.Τ. Ε.Ε.Σ. Πάτρας διοργάνωσε και εκτέλεσε με επιτυχία εκπαιδευτική άσκηση για τον απεγκλωβισμό οδηγού από αγωνιστικό αυτοκίνητο, ακινητοποίηση θύματος, καθώς και στη χρήση κοπτικών εργαλείων του Ε.Ε.Σ. Στην άσκηση έλαβαν μέρος 30 εθελοντές Σαμαρείτες-Διασώστες, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις ικανότητες τους σε αγωνιστικά οχήματα που παραχωρήθησαν στους εθελοντές για το σκοπό αυτό. Αντίστοιχες ασκήσεις πραγματοποιούνταιαυτό το διάστημα σε όλη την Ελλάδα, μέχρι την μεγάλη έναρξη του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, την Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου 2023, στην Ακρόπολη.

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός - ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός - ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Υπενθυμίζεται ότι ειδικά εκπαιδευμένα κλιμάκια εθελοντών Σαμαρειτών-Διασωστών, από τα Τμήματα Αθήνας, Ελασσόνας, Ιωαννίνων, Κατερίνης, Κισσάμου, Κομοτηνής, Λάρισας, Ξάνθης, Πάτρας, Ρεθύμνου, Χαλκίδας και Χανιών θα βρίσκονται σε όλα τις περιοχές που θα λάβει χώρα το ΕκοΡάλλυ Ακρόπολις, έχοντας στη διάθεσή τους υγειονομικό και διασωστικό εξοπλισμό (κοπτικά μηχανήματα, διασωστικά σχοινιά κ.α.), προκειμένου να παρέμβουν σε οποιοδήποτε έκτακτο περιστατικό προκύψει σε διαγωνιζόμενους και θεατές. 


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Πώς θα κινηθούν την Κυριακή του Πάσχα10:07Δημοτικές Εκλογές - Μεξικό: Νεκροί σε επίθεση εναντίον υποψηφίου 09:54Φενερμπαχτσέ - Euroleague: Η ποινή για τα επεισόδια με τη Μονακό09:40ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 10 Μαΐου09:26Φωτιά στην Αγία Παρασκευή: Νεκρή ηλικιωμένη στο διαμέρισμά της09:13Χίος: Ο Ρουκετοπόλεμος στο Βροντάδο εντυπωσίασε και φέτος (βίντεο) 08:59Αυστραλία: Νεκρός 16χρονος ριζοσπαστικοποιημένος 08:46La Liga: Η Ρεάλ Μαδρίτης πρωταθλήτρια Ισπανίας08:32Σακελλαροπούλου: Το αναστάσιμο φως να γίνει οδηγός για έναν κόσμο χωρίς πολέμους08:19Αγία Παρασκευή: Φωτιά σε διαμέρισμα08:05Εορτολόγιο - 5 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Πάσχα07:51Ιεροσόλυμα: Συνελήφθη ο φρουρός του Έλληνα πρόξενου (βίντεο)07:38Κυριακή του Πάσχα: Γιατί σουβλίζουμε αρνί07:24Καιρός - Πάσχα: Που θα ψηθεί ο οβελίας υπό βροχή07:10Γάτα ταξίδεψε από τη Γιούτα στο Λος Άντζελες μέσα σε... δέμα22:59Πλημμύρες στη Βραζιλία: Ο Ντιέγκο Κόστα στο πλευρό των πλημμυροπαθών (εικόνες)22:45Δυτική Όχθη: Νεκροί Παλαιστίνοι σε επιχείρηση του ισραηλινού στρατού 22:31Ενδομητρίωση και κατάψυξη ωαρίων22:17Διώρυγα της Κορίνθου: Πότε ξεκινούν οι διελεύσεις των πλοίων22:02ΕΛΑΣ: Τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδι (βίντεο)21:47
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο