LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 03 Σεπτεμβρίου 2023 16:28

Κόντρες στην παραλιακή: Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα ελέγχων - 134 παραβάσεις και μία σύλληψη

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίστηκαν για 2η νύχτα οι έλεγχοι στην παραλιακή με στόχο την αντιμετώπιση αυτοσχέδιων αγώνων και άλλων επικίνδυνων παραβάσεων

Αστυνομία - έλεγχοι - παραλιακή - κόντρες

134 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας μέσα σε μία μόνο ημέρα, εντόπισαν και βεβαίωσαν τα στελέχη της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, πραγματοποιώντας εντατικούς ελέγχους στην παραλιακή οδό Αθηνών - Σουνίου. Όπως ανέφερε η σχετική ανακοίνωση της Τροχαίας, στο πλαίσιο ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας, οι εξειδικευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι την Παρασκευή επικεντρώθηκαν στη συγκεκριμένη περιοχή.

"Στην επιχείρηση συμμετείχαν και αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής και ομάδες ΔΙ.ΑΣ., Ο.Π.Κ.Ε. και ΔΙ.ΜΕ.Τ. Οι δράσεις είχαν σκοπό την αντιμετώπιση αυτοσχέδιων παράνομων αγώνων, καθώς και άλλων επικίνδυνων παραβάσεων που οδηγούν σε τροχαία ατυχήματα και διαταράσσουν την ασφάλεια των συγκοινωνιών και την ομαλή και ασφαλή κίνηση των πολιτών.

Στη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης βεβαιώθηκαν 134 παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα, ενώ διαπιστώθηκαν 4 πλημμεληματικές παραβάσεις για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης και σε βάρος ενός ατόμου από αυτά, ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία. Ακολούθως ελέγχεται εάν ο συλληφθείς είχε οργανωτικό ρόλο στην διεξαγωγή αυτοσχέδιων αγώνων.


Πιο αναλυτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν ήταν:

  • 28 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
  • 19 για μη χρήση προστατευτικού κράνους,
  • 14 για υπερβολική ταχύτητα,
  • 9 για επικίνδυνους ελιγμούς,
  • 2 για ΚΤΕΟ,
  • 1 για ανασφάλιστο όχημα,
  • 1 για φθαρμένα ελαστικά,
  • 2 για παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και
  • 58 λοιπές παραβάσεις

Περαιτέρω, αφαιρέθηκαν:

  • 45 άδειες ικανότητας οδήγησης
  • 38 άδειες κυκλοφορίας
  • 12 πινακίδες και
  • 4 οχήματα.

Αστυνομία - έλεγχοι - παραλιακή - κόντρες

Η Ελληνική Αστυνομία αποδίδει τη δέουσα βαρύτητα στα θέματα οδικής ασφάλειας, τα οποία αποτελούν διαρκή προτεραιότητα της. Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν, θα πυκνώσουν και θα ενταθούν, με σκοπό τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και την προστασία οδηγών, επιβατών και πεζών. Με νέα τεχνολογικά μέσα, με ορθολογική σχεδίαση των ελέγχων και με κατά γράμμα τήρηση της νομιμότητας θα βελτιωθεί άρδην η κατάσταση στους δρόμους".

Ειδήσεις σήμερα:

Ο “Σκοπελίτης”…. δαμάζει τα κύματα του Αιγαίου (βίντεο)

“Κιβωτός του Κόσμου” - πατήρ Αντώνιος: ξεκινά η πρώτη δίκη για κακοποίηση παιδιών

Τροχαίο - Νεκρός αστυνομικός: Πώς έχασε την ζωή του ο πολύτεκνος πατέρας (εικόνες)


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 10 Μαΐου22:13Καιρός - Μεγάλη Παρασκευή: Τοπικές βροχές και άνεμοι έως 7 μποφόρ21:59Τροχαίο: Θρήνος για τον Γιάννη - Η “προφητική” μαντινάδα (εικόνες)21:46Euroleague - Ολυμπιακός: Νίκη και τώρα... Βαρκελώνη για την πρόκριση στο Final Four21:32Πάσχα: Πώς θα λειτουργήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς21:18Αναιμία: αιτίες, συμπτώματα και αντιμετώπιση21:05Formula 1: Grand Prix Μαϊάμι σε ΑΝΤ1+ και ΑΝΤ1 το Πάσχα20:51ΗΠΑ καταλήψεις: Ο Ερντογάν τάσσεται υπέρ των φοιτητών20:38“Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ” πίσω από τις κάμερες (εικόνες)20:24Bία ανηλίκων: Ανήλικη απείλησε με μαχαίρι 14χρονη, την ξυλοκόπησε και τη λήστεψε20:11ΑΑΔΕ - Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Σε λειτουργία στο myCar19:57Τροχαίο - Βούλα: Θανάσιμη παράσυρση πεζής19:44ΗΠΑ - Μπάιντεν για καταλήψεις πανεπιστημίων: Δεν έχουν δικαίωμα να προκαλούν χάος19:30Βλάβη στο πλοίο Power Jet: Ταλαιπωρία για χιλιάδες επιβάτες19:17Μιχαλολιάκος: Έφεση για την αποφυλάκιση θα ασκήσει ο εισαγγελέας 19:03Βέροια: Τραγικό τέλος για τον 43χρονο που είχε εξαφανιστεί 18:50Bloomberg για Τουρκία - Ισραήλ: η Άγκυρα διακόπτει τις εμπορικές σχέσεις18:36Τέμπη - Θεσσαλονίκη: Κατέστρεψαν δέντρα που φυτεύτηκαν για τα θύματα της τραγωδίας (εικόνες) 18:23Χαλαζόπτωση στα Τρίκαλα Κορινθίας: “Άσπρισαν” οι δρόμοι και καταστράφηκαν καλλιέργειες (εικόνες)18:09Τροχαίο: Νεκρός νεαρός οδηγός μηχανής17:56
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο