LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 02 Σεπτεμβρίου 2023 12:58

Πέθανε ο Τζίμι Μπάφετ: η μουσική, τα βιβλία και η περιουσία του 1 δις δολαρίων (εικόνες)

Ο διάσημος δημιουργός δεν περιορίστηκε στην μουσική, αλλά ήταν πολυπράγμων, έχοντας "χτίσει" και μια οικονομική αυτοκρατορία.

Jimmy Buffett - Τζίμυ Μπάφετ

O Αμερικανός τραγουδιστής και στιχουργός Τζίμι Μπάφετ, πιο γνωστός για το τραγούδι του "Margaritaville", έναν ύμνο στη ζωή στους τροπικούς, πέθανε σε ηλικία 76 ετών, σύμφωνα με ανάρτηση που έγινε σήμερα στον ιστότοπό του.

"Ο Τζίμι πέθανε ήσυχα τη νύχτα της 1ης Σεπτεμβρίου περιβαλλόμενος από την οικογένεια, τους φίλους, τη μουσική και τα σκυλιά του.

Έζησε τη ζωή του σαν ένα τραγούδι μέχρι και την τελευταία του πνοή και θα λείψει πάρα πολύ σε πάρα πολλούς", ανέφερε η ανακοίνωση στον ιστότοπο.

Το «Μαργαριταβίλ» κυκλοφόρησε το 1977 και έφθασε στον αριθμό 8 του Billboard Hot 100 όπου παρέμεινε για 22 εβδομάδες, κάνοντάς το πιο δημοφιλές σινγκλ του.

Ο Μπάφετ ηχογράφησε 27 άλμπουμ --τέσσερις δίσκοι του έγιναν πλατινένιουι και οκτώ χρυσοί--, σε μια σταδιοδρομία πέντε δεκαετιών που περιελάμβανε το γράψιμο στίχων αλλά και τη διαχείριση μιας επιχειρηματικής αυτοκρατορίας.

Ο Μπάφετ είχε εκατομμύρια αφοσιωμένους θαυμαστές, γνωστούς ως «Parrotheads».

Εκτός από την καριέρα του στη μουσική, ο Μπάφετ ήταν επίσης επιτυχημένος συγγραφέας best seller και δραστηριοποιούνταν στις επιχειρήσεις, πιο συγκεκριμένα στην ανάπτυξη δύο αλυσίδων εστιατορίων που ονομάστηκαν από μεγάλες του επιτυχίες, τις αλυσίδες Margaritaville Cafe και Cheeseburger in Paradise.

Jimmy Buffett - Τζίμυ Μπάφετ

Η τελευταία έχει πλέον χρεοκοπήσει μετά την αλλαγή ιδιοκτησίας της το 2012.

Ο Μπάφετ ήταν ένας από τους πιο πλούσιους μουσικούς του κόσμου, με περιουσία που άγγιζε το 1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ειδήσεις σήμερα:

Mad Clip: Σαν σήμερα σκοτώθηκε ο τράπερ - Δεν τον ξέχασαν οι θαυμαστές του (βίντεο)

Νέες ταυτότητες: Οδηγός με ερωτήσεις και απαντήσεις

Missing Alert: Πως βρέθηκε ο 31χρονος αγνοούμενος

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γάτα ταξίδεψε από τη Γιούτα στο Λος Άντζελες μέσα σε... δέμα22:59Πλημμύρες στη Βραζιλία: Ο Ντιέγκο Κόστα στο πλευρό των πλημμυροπαθών (εικόνες)22:45Δυτική Όχθη: Νεκροί Παλαιστίνοι σε επιχείρηση του ισραηλινού στρατού 22:31Ενδομητρίωση και κατάψυξη ωαρίων22:17Διώρυγα της Κορίνθου: Πότε ξεκινούν οι διελεύσεις των πλοίων22:02ΕΛΑΣ: Τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδι (βίντεο)21:47Άγιο Φως: Έφτασε στον Πανάγιο Τάφο (εικόνες)21:33Απάτη στον ΕΟΠΥΥ από γυναικολόγο: Πώς δρούσε και ποια η ζημιά που προξένησε 21:18Δίκη Τραμπ: Τον “κάρφωσε” η πρώην εκπρόσωπος Τύπου 21:03Δημοτικές εκλογές - Βρετανία: Δήμαρχος Λονδίνου ο Σαντίκ Καν για τρίτη θητεία 20:49“Ο Πρώτος από εμάς”: Νέα επεισόδια με απρόσμενες εξελίξεις (εικόνες)20:35Άγιο Φως: Έφτασε στην Αθήνα και μεταφέρεται σε όλη την Ελλάδα20:21Θεσσαλονίκη: Αστυνομική δράση για τη βία ανηλίκων20:07Κόντρα Ισπανίας - Αργεντινής μετά την δήλωση “ο Μιλέι παίρνει ναρκωτικά”19:53Σάμος: Καταδίωξη μεταναστών και διακινητή 19:38Αργολίδα - Παραλία Ιρίων: Δελφίνι βγήκε στην παραλία (εικόνες)19:24Ιταλία: Η πόλη που σχεδιάζει “γυμνούς γάμους”19:09Βεγγαλικά - Κροτίδες: Οι επιπτώσεις που έχει η χρήση τους18:55Γρίπη των πτηνών: Φόβοι ότι ο ιός πέρασε στον άνθρωπο18:40Ρωσία: Ο Ζελένσκι μπήκε στη λίστα των καταζητούμενων προσώπων18:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο