LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 01 Σεπτεμβρίου 2023 20:38

Dire Straits: Πέθανε ο Τζακ Σόνι

«Τζακ Σόνι, αναπαύσου εν ειρήνη», έγραψαν λακωνικά τα μέλη του συγκροτήματος στην πλατφόρμα Χ, ανακοινώνοντας την απώλεια του πρώην συνεργάτη τους.

Τζακ Σόνι

Το ροκ συγκρότημα Dire Straits, που έφτασε στην κορυφή των τσαρτ με κλασικά τραγούδια όπως τα "Sultans of Swings" και "Money for Nothing", ανακοίνωσε σήμερα τον θάνατο του Τζακ Σόνι, του «άλλου κιθαρίστα» που συνόδευε επί σκηνής τον συνιδρυτή του, τραγουδιστή και τραγουδοποιό Μαρκ Νόπφλερ.

«Τζακ Σόνι, αναπαύσου εν ειρήνη», έγραψαν λακωνικά τα μέλη του συγκροτήματος στην πλατφόρμα Χ, ανακοινώνοντας την απώλεια του πρώην συνεργάτη τους.

Ο Τζακ Σόνι, το πραγματικό όνομα του οποίου ήταν Τζον Τζόμας Σόνι, γεννήθηκε στην Πενσιλβάνια τον Δεκέμβριο του 1954. Εργαζόταν στο Rudy’s, ένα διάσημο κατάστημα με κιθάρες στη Νέα Υόρκη στα τέλη της δεκαετίας του 1970, όταν ανέπτυξε φιλική σχέση με τον Νόπφλερ, ο οποίος είχε ιδρύσει στο Λονδίνο τους Dire Straits. Το συγκρότημα γνώρισε τη δόξα εκείνη την εποχή με το τραγούδι "Sultans of Swings". Ο Σόνι εντάχθηκε στο συγκρότημα στα μέσα της δεκαετίας του 1980, αντικαθιστώντας τον κιθαρίστα Χαλ Λίντς ενώ οι Dire Straits ηχογραφούσα τον άλμπουμ "Brothers in Arms". Ο δίσκος αυτός, που περιλάμβανε το τραγούδι “Money for Nothing”, τους έφερε ξανά στο προσκήνιο.

Ακολούθησε μια παγκόσμια περιοδεία και η συμμετοχή του συγκροτήματος στο εμβληματικό Live Aid, στο στάδιο Γουέμπλεϊ, το 1985, για τη συγκέντρωση χρημάτων για την καταπολέμηση του λιμού στην Αιθιοπία.

Έπειτα από αυτή τη σύντομη συμμετοχή του στο συγκρότημα, ο Σόνι στράφηκε προς το μάρκετινγκ, κυρίως όμως στη βιομηχανία της μουσικής. Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο «άλλος κιθαρίστας», ένα προσωνύμιο που δεν το είχε αποκηρύξει, πέθανε στις 30 Αυγούστου σε ηλικία 68 ετών.

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στον Έβρο: Μάχη με τις φλόγες για 14η ημέρα

Καιρός: Έρχεται κακοκαιρία με βροχές (χάρτες)

Σπαρτιάτες - Στίγκας: Νέες κατηγορίες κατά των 11 βουλευτών

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Euroleague - Ολυμπιακός: Νίκη και τώρα... Βαρκελώνη για την πρόκριση στο Final Four21:32Πάσχα: Πώς θα λειτουργήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς21:18Αναιμία: αιτίες, συμπτώματα και αντιμετώπιση21:05Formula 1: Grand Prix Μαϊάμι σε ΑΝΤ1+ και ΑΝΤ1 το Πάσχα20:51ΗΠΑ καταλήψεις: Ο Ερντογάν τάσσεται υπέρ των φοιτητών20:38“Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ” πίσω από τις κάμερες (εικόνες)20:24Bία ανηλίκων: Ανήλικη απείλησε με μαχαίρι 14χρονη, την ξυλοκόπησε και τη λήστεψε20:11ΑΑΔΕ - Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Σε λειτουργία στο myCar19:57Τροχαίο - Βούλα: Θανάσιμη παράσυρση πεζής19:44ΗΠΑ - Μπάιντεν για καταλήψεις πανεπιστημίων: Δεν έχουν δικαίωμα να προκαλούν χάος19:30Βλάβη στο πλοίο Power Jet: Ταλαιπωρία για χιλιάδες επιβάτες19:17Μιχαλολιάκος: Έφεση για την αποφυλάκιση θα ασκήσει ο εισαγγελέας 19:03Βέροια: Τραγικό τέλος για τον 43χρονο που είχε εξαφανιστεί 18:50Καιρός - Μεγάλη Παρασκευή: Τοπικές βροχές και άνεμοι έως 7 μποφόρ18:36Τέμπη - Θεσσαλονίκη: Κατέστρεψαν δέντρα που φυτεύτηκαν για τα θύματα της τραγωδίας (εικόνες) 18:23Χαλαζόπτωση στα Τρίκαλα Κορινθίας: “Άσπρισαν” οι δρόμοι και καταστράφηκαν καλλιέργειες (εικόνες)18:09Τροχαίο: Νεκρός νεαρός οδηγός μηχανής17:56ΗΠΑ - UCLA: Προσαγωγές και λαστιχένιες σφαίρες κατά των διαδηλωτών (εικόνες)17:42Νίσυρος: Στη φυλακή ο αρχαιοφύλακας17:29Ηράκλειο - Νονός: Καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση και σε άλλα ανήλικα 17:15
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο