LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 31 Αυγούστου 2023 15:48

Καλλυντικά: Το e-commerce “ζεσταίνει” τον κλάδο

Καταλυτικός, για την αγορά καλλυντικών, θα είναι τα επόμενα χρόνια ο ρόλος του ηλεκτρονικού εμπορίου, στον κλάδο των καλλυντικών, οδηγώντας σε ευρεία επέκταση της αγοράς.

Oμορφιά - καλλυντικά - καλλυντικό

Όπως όλα δείχνουν, σύμφωνα με άρθρο του BusinessNews, σημαντικός θα είναι ο ρόλος του ηλεκτρονικού εμπορίου την επόμενη τριετία παγκοσμίως, στην αγορά καλλυντικών. To e-commerce εκτινάχθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας και θα συνεχίσει να αναπτύσσεται τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με στοιχεία μελέτης που δημοσίευσε η εταιρεία McKinsey, μαζί με το Business of fashion, η αξία της διεθνούς αγοράς προϊόντων ομορφιάς και περιποίησης αποτιμάται σε 430 δισ δολάρια στο τέλος του 2022, ενώ αναμένεται να αγγίξει τα 580 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2027, καταγράφοντας μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 6%, ποσοστό σημαντικά αυξημένο σε σχέση με άλλες κατηγορίες καταναλωτικών ειδών, όπως η ένδυση και η υπόδηση.

Το ηλεκτρονικό εμπόριο αποτελεί τον πόλο που θα βοηθήσει ακόμα περισσότερο στην επέκταση της αγοράς των καλλυντικών, σύμφωνα πάντα με την έρευνα, την οποία στηρίζει η γενιά ανάμεσα στα 25-40 χρόνια, η λεγόμενη Gen Z. Η γενιά του TikTok, του internet και των κινητών, έχει τις γνώσεις και την αντίληψη να αναζητήσει στο internet τα προϊόντα που θέλει, να συγκρίνει τιμές και να καταλήξει στη σωστή αγορά.

Παράλληλα, αυξητική τάση εμφανίζουν και τα premium προϊόντα του κλάδου, τα οποία θα εμφανίσουν μονοψήφιο ρυθμό ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια.

Oμορφιά - καλλυντικά - καλλυντικό

Ενδιαφέρον στοιχείο, που όμως δεν αποτελεί έκπληξη, αφού από τα χρόνια της πανδημίας βλέπαμε τη συγκεκριμένη τάση, είναι πως τα προϊόντα ευεξίας, νέας γενιάς, όπως τα συμπληρώματα διατροφής, προβιοτικά κλπ έχουν επίσης αυξητική τάση και μάλιστα γύρω στο 10%!

Την επόμενη τετραετία αναμένονται εξαγορές πιο μικρών brands, που γνωρίζουν τεράστια άνθηση, αλλά και συγχωνεύσεις ανάμεσα σε πιο μεγάλα, επώνυμα, που θα αλλάξουν το εμπορικό τοπίο.

Σε ό,τι αφορά την ελληνική αγορά υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα στοιχεία της Circana κατέδειξαν ότι το 2022 οι πωλήσεις προϊόντα προσωπικής φροντίδας και ομορφιάς κινήθηκε αυξητικά γύρω στο 1,7% σε αξία, ενώ με ενώ με όρους όγκου σημειώθηκε πτώση 3,9%.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Βιομηχάνων και Αντιπροσώπων Καλλυντικών και Αρωμάτων (ΠΣΒΑΚ), ο τζίρος σε βασικές κατηγορίες καλλυντικών αυξήθηκε κατά 3,5% σε όρους αξίας σε σύγκριση με το 2021, μία αύξηση που επηρεάστηκε αρκετά από τις ανατιμήσεις των προϊόντων, λόγω της πληθωριστικής κρίσης που επικράτησε τους προηγούμενους μήνες σε παγκόσμιο επίπεδο και στη χώρα μας.

Η ομάδα του eshop zizel.gr αναφέρει σχετικά πως «Σε αντίστοιχα επίπεδα με το 2022 προβλέπεται να κυμανθεί η αύξηση πωλήσεων και το 2023, οπότε η βιομηχανία καλλυντικών αναμένεται να ανακάμψει από το πανδημικό σοκ, τους εμπορικούς περιορισμούς και τον πληθωρισμό».

Ειδήσεις σήμερα:

Εύβοια: Παιδί Νηπιαγωγείου πήγε… κατά λάθος στο Δημοτικό

Κακοκαιρία Daniel – Λάρισα: Εξαφανίστηκε ΑΤΜ από πλημμυρισμένο σουπερμάρκετ

Πλημμύρες στην Λάρισα - Διασωθέντας: πέσαμε από τη λέμβο και παρασυρθήκαμε 800 μέτρα (βίντεο)


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΔιάβημα διαμαρτυρίας της Αθήνας στο Ισραήλ για τους Έλληνες που συμμετείχαν στον στολίσκο "Sumud"Σήμερα 22:09 | Ειδήσεις

Με εντολή Γεραπετρίτη πραγματοποιήθηκε «έντονο γραπτό διάβημα διαμαρτυρίας στον πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα αναφορικά με την απαράδεκτη και ανάρμοστη συμπεριφορά Ισραηλινού υπουργού που στρεφόταν και κατά Ελλήνων πολιτών που συμμετείχαν στον στολίσκο Global Sumud Flotilla»

ΟΠΕΚΕΠΕ – Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Ψεύτικες καταχωρήσεις μέχρι και σήμερα στη λίμνη ΚάρλαΣήμερα 20:29 | Ειδήσεις

Παρά την έρευνα της Ευρωπαΐκής Εισαγγελίας, πολλοί συνεχίζουν να δηλώνουν εκτάσεις που δεν τους ανήκουν, προκειμένου να εισπράξουν παράνομες επιδοτήσεις.

Τελεσίγραφο Τραμπ: Η Χαμάς έχει διορία για την συμφωνία μέχρι την Κυριακή – Είναι η τελευταία ευκαιρίαΣήμερα 18:15 | Ειδήσεις

Η ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ έρχεται λίγο αφότου η Χαμάς ζήτησε περισσότερο χρόνο για να μελετήσει τη συμφωνία.

Πάνος Ρούτσι: Θυροκολλήθηκε η πρόσκληση εκταφής του γιου του στο γραφείο της Ζωής ΚωνσταντοπούλουΣήμερα 21:57 | Ειδήσεις

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, δικηγόρος του Πάνου Ρούτσι, δεν εμφανίστηκε για να παραλάβει την πρόσκληση εκταφής.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Διάβημα διαμαρτυρίας της Αθήνας στο Ισραήλ για τους Έλληνες που συμμετείχαν στον στολίσκο "Sumud" 22:22Πάνος Ρούτσι: Θυροκολλήθηκε η πρόσκληση εκταφής του γιου του στο γραφείο της Ζωής Κωνσταντοπούλου22:07Μητσοτάκης στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ: Μόνο η ΝΔ εγγυάται ότι θα πάμε μπροστά με σχέδιο και ορίζοντα το 203021:54Ουκρανία: Νεκρός Γάλλος φωτορεπόρτερ σε επίθεση από ρωσικό drone21:39Στάρμερ για επίθεση στο Μάντσεστερ: Πρέπει να νικήσουμε την άνοδο του αντισημιτισμού, για άλλη μια φορά21:25Ουκρανία: Ρωσικό πλήγμα στο Χάρκοβο – Νεκρά 13.000 ζώα (εικόνες)21:12Ηράκλειο: Θανατηφόρο τροχαίο - 26χρονος υπέκυψε στα τραύματα του20:58ΟΠΕΚΕΠΕ – Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Ψεύτικες καταχωρήσεις μέχρι και σήμερα στη λίμνη Κάρλα20:45Super League: Τα σημαντικότερα ματς του σαββατοκύριακου20:31Περιστέρι: Άγρια συμπλοκή μαθητών με καδρόνια και λοστούς – Τραυματίστηκαν τρεις καθηγητές (βίντεο)20:17Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έγραψε ιστορία στην Σανγκάη και προχώρησε στον επόμενο γύρο20:03ΗΠΑ: 29 αρχαιότητες επιστρέφουν από τη Νέα Υόρκη στην Ελλάδα (εικόνες)19:49Βουλγαρία: Τρεις νεκροί από τις πλημμύρες λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων19:35Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ και Ερντογάν για τη Γάζα19:21Λάρισα: Συλλήψεις ενός ανηλίκου και ενός 19χρονου για κατοχή κοκαΐνης (εικόνες)19:06Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο18:52Νάσος Γκαβέλας: "Χρυσός" στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το Νέο Δελχί18:38Τελεσίγραφο Τραμπ: Η Χαμάς έχει διορία για την συμφωνία μέχρι την Κυριακή – Είναι η τελευταία ευκαιρία18:24Ισπανία: Η κυβέρνηση θέλει να περιλάβει στο Σύνταγμα το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση18:10ΗΠΑ: Θλίψη με την δολοφονία της 17χρονης ομογενούς στο Νιου Τζέρσεϋ - Πρώην σύντροφός της ο δράστης 17:56
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο