LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 31 Αυγούστου 2023 15:48

Καλλυντικά: Το e-commerce “ζεσταίνει” τον κλάδο

Καταλυτικός, για την αγορά καλλυντικών, θα είναι τα επόμενα χρόνια ο ρόλος του ηλεκτρονικού εμπορίου, στον κλάδο των καλλυντικών, οδηγώντας σε ευρεία επέκταση της αγοράς.

Oμορφιά - καλλυντικά - καλλυντικό

Όπως όλα δείχνουν, σύμφωνα με άρθρο του BusinessNews, σημαντικός θα είναι ο ρόλος του ηλεκτρονικού εμπορίου την επόμενη τριετία παγκοσμίως, στην αγορά καλλυντικών. To e-commerce εκτινάχθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας και θα συνεχίσει να αναπτύσσεται τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με στοιχεία μελέτης που δημοσίευσε η εταιρεία McKinsey, μαζί με το Business of fashion, η αξία της διεθνούς αγοράς προϊόντων ομορφιάς και περιποίησης αποτιμάται σε 430 δισ δολάρια στο τέλος του 2022, ενώ αναμένεται να αγγίξει τα 580 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2027, καταγράφοντας μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 6%, ποσοστό σημαντικά αυξημένο σε σχέση με άλλες κατηγορίες καταναλωτικών ειδών, όπως η ένδυση και η υπόδηση.

Το ηλεκτρονικό εμπόριο αποτελεί τον πόλο που θα βοηθήσει ακόμα περισσότερο στην επέκταση της αγοράς των καλλυντικών, σύμφωνα πάντα με την έρευνα, την οποία στηρίζει η γενιά ανάμεσα στα 25-40 χρόνια, η λεγόμενη Gen Z. Η γενιά του TikTok, του internet και των κινητών, έχει τις γνώσεις και την αντίληψη να αναζητήσει στο internet τα προϊόντα που θέλει, να συγκρίνει τιμές και να καταλήξει στη σωστή αγορά.

Παράλληλα, αυξητική τάση εμφανίζουν και τα premium προϊόντα του κλάδου, τα οποία θα εμφανίσουν μονοψήφιο ρυθμό ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια.

Oμορφιά - καλλυντικά - καλλυντικό

Ενδιαφέρον στοιχείο, που όμως δεν αποτελεί έκπληξη, αφού από τα χρόνια της πανδημίας βλέπαμε τη συγκεκριμένη τάση, είναι πως τα προϊόντα ευεξίας, νέας γενιάς, όπως τα συμπληρώματα διατροφής, προβιοτικά κλπ έχουν επίσης αυξητική τάση και μάλιστα γύρω στο 10%!

Την επόμενη τετραετία αναμένονται εξαγορές πιο μικρών brands, που γνωρίζουν τεράστια άνθηση, αλλά και συγχωνεύσεις ανάμεσα σε πιο μεγάλα, επώνυμα, που θα αλλάξουν το εμπορικό τοπίο.

Σε ό,τι αφορά την ελληνική αγορά υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα στοιχεία της Circana κατέδειξαν ότι το 2022 οι πωλήσεις προϊόντα προσωπικής φροντίδας και ομορφιάς κινήθηκε αυξητικά γύρω στο 1,7% σε αξία, ενώ με ενώ με όρους όγκου σημειώθηκε πτώση 3,9%.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Βιομηχάνων και Αντιπροσώπων Καλλυντικών και Αρωμάτων (ΠΣΒΑΚ), ο τζίρος σε βασικές κατηγορίες καλλυντικών αυξήθηκε κατά 3,5% σε όρους αξίας σε σύγκριση με το 2021, μία αύξηση που επηρεάστηκε αρκετά από τις ανατιμήσεις των προϊόντων, λόγω της πληθωριστικής κρίσης που επικράτησε τους προηγούμενους μήνες σε παγκόσμιο επίπεδο και στη χώρα μας.

Η ομάδα του eshop zizel.gr αναφέρει σχετικά πως «Σε αντίστοιχα επίπεδα με το 2022 προβλέπεται να κυμανθεί η αύξηση πωλήσεων και το 2023, οπότε η βιομηχανία καλλυντικών αναμένεται να ανακάμψει από το πανδημικό σοκ, τους εμπορικούς περιορισμούς και τον πληθωρισμό».

Ειδήσεις σήμερα:

Εύβοια: Παιδί Νηπιαγωγείου πήγε… κατά λάθος στο Δημοτικό

Κακοκαιρία Daniel – Λάρισα: Εξαφανίστηκε ΑΤΜ από πλημμυρισμένο σουπερμάρκετ

Πλημμύρες στην Λάρισα - Διασωθέντας: πέσαμε από τη λέμβο και παρασυρθήκαμε 800 μέτρα (βίντεο)


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κέβιν Σπέισι: Ντοκιμαντέρ για την άνοδο και την πτώση του ηθοποιού23:59Ολυμπιακός: Ηττημένος από τη Barcelona “στην κόψη του ξυραφιού” (εικόνες)23:55“Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ” πίσω από τις κάμερες (εικόνες)23:50Μεγάλη Τετάρτη: Το Άγιο Ευχέλαιο για θεραπεία πάσης ασθένειας23:45ΗΠΑ - Κολούμπια: Τιμωρεί φοιτητές που διαμαρτύρονται υπέρ της Γάζας23:40Ευρωεκλογές 2024: “Να μην αποφασίσουν άλλοι για σένα” (βίντεο)23:32“Έρωτας φυγάς”: κίνδυνοι και συναντήσεις στο επεισόδιο της Μεγάλης Τετάρτης (εικόνες)23:25Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας ΥΓΕΙΑ: Με σύμμαχο την επιστήμη και την εμπειρία23:16Πρωτομαγιά: Απεργία στα ΜΜΕ23:07Μεγάλη Εβδομάδα στον ΑΝΤ1 με μεγάλες θρησκευτικές παραγωγές 23:07Euroleague – Παναθηναϊκός: Τον “προσπέρασε” η Μακάμπι Τελ-Αβίβ (εικόνες)22:55Φαράγγι Σαμαριάς: Πότε ανοίγει για τους επισκέπτες22:41“Ψυχοκόρες”: Sneak Preview από το επεισόδιο της Μεγάλης Τετάρτης (βίντεο)22:30Αττική: Εξιχνιάστηκαν κι άλλα χτυπήματα από την “άγουρη συμμορία”22:23Μητρόπολη Νέας Ιωνίας: Προσέφερε και φέτος “Δέματα αγάπης” (εικόνες)22:10Ευρωεκλογές - Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Οι έδρες, οι επιτροπές και το νομοθετικό έργο21:56Θεσσαλονίκη – Καταγγελία μητέρας: Νηπιαγωγός… κούρεψε το παιδί μου21:44Πάτρα – Ναρκωτικά σε σχολείο: Προφυλακίστηκαν τρεις κατηγορούμενοι21:40ΙΝΕΜΥ - ΕΣΕΕ: Αυξημένο το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού21:30Πάσχα στο ΑΝΤ1+ μαζί με όλη την οικογένεια21:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο