LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 30 Αυγούστου 2023 23:46 | Ανανέωση: 30 Αυγούστου 2023 23:59

Champions League - ΑΕΚ: Η Αντβέρπ την έστειλε στο Europa League

Η δεύτερη ήττα στέρησε από την Ένωση το όνερο της συμμετοχής στους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης συλλόγων στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

ΑΕΚ - ΑΝΤΒΕΡΠ

Αν και για λίγα λεπτά αναπτερώθηκαν οι ελπίδες της, μετά την ισοφάριση με τον Αραούχο, αφού είχε ήδη συμπληρωθεί το 90λεπτο, η ΑΕΚ υποτάχθηκε με 1-2 στην "Αγιά Σοφιά" από την Αντβέρπ και σε συνδυασμό με το 1-0 στην Αμβέρσα πριν από λίγες ημέρες, αποχαιρέτισε το όνειρο της συμμετοχής στους ομίλους του Champions League και πλέον συνεχίζει την ευρωπαϊκή διαδρομή της στο Εuropa League, όπως συνέβη την Τρίτη και με τον Παναθηναϊκό.

ΑΕΚ - ΑΝΤΒΕΡΠ

Η Αντβέρπ αποδείχθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο για την ΑΕΚ. Η ομάδα του Μαρκ Φαν Μπόμελ προκρίθηκε στους ομίλους του Champions League με δύο νίκες, αφού μετά την Αμβέρσα (1-0) νίκησε την Ένωση και στην OPAP Arena με 2-1. Τα γκολ των νικητών πέτυχαν οι Κερκ (73΄), Μπαλικουϊσα (90+5΄), ενώ για την ΑΕΚ είχε ισοφαρίσει ο Αραούχο στο 90΄. Έτσι, οι «κιτρινόμαυροι» θα συμμετάσχουν στους ομίλους του Europa League.

Η Αντβέρπ αιφνιδίασε την ΑΕΚ με την τακτική που ακολούθησε. Ανέβασε ψηλά τις γραμμές και έπαιξε... εξαντλητικό build up με τον τερματοφύλακα Μπιτέ να έχει ίσως τις περισσότερες επαφές από οποιονδήποτε συμπαίκτη του. Από αυτόν ξεκινούσε το παιχνίδι των Βέλγων, οι οποίοι ήταν εμφανές ότι ήθελαν να αποτρέψουν το ενδεχόμενο να βρουν ρυθμό οι γηπεδούχοι και, με την ώθηση του κόσμου, να τους «στριμώξουν» στην περιοχή.

ΑΕΚ - ΑΝΤΒΕΡΠ

Έτσι, η ομάδα του Φαν Μπόμελ ήταν η κερδισμένη του α΄ ημιχρόνου αφού και δεν κουράστηκαν οι παίκτες τους και απειλήθηκαν άμεσα μόνο σε μία περίπτωση, κι αυτή από λάθος πάσα του Ζαν Μπιτέ (το build up που αναφέραμε πριν), με τον ίδιο τον Γάλλο γκολκίπερ να αποκρούει το σουτ του Πόνσε, διορθώνοντας το σφάλμα του στο 16΄.

Η πίεση που ασκούσε η ΑΕΚ ήταν απολύτως ελεγχόμενη από τους Βέλγους, καθώς οι δύο ομάδες –και κατ΄επέκταση οι πάγκοι τους- έπαιζαν το παιχνίδι της υπομονής. Από τη μία ο Αλμέιδα ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός στην αμυντική προσήλωση, από την άλλη ο Φαν Μπόμελ περίμενε υπομονετικά να βγει ένα κλέψιμο ή μία καλή πάσα για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για ένα γκολ.

ΑΕΚ - ΑΝΤΒΕΡΠ

Στο 61΄ έγινε το highlight της βραδιάς. Ο Μπαλικουϊσά από δεξιά έβγαλε τη μπάλα παράλληλα με την τελική γραμμή, αυτή πέρασε από τον Στάνκοβιτς και ο Μούγια, εντελώς μόνος αρκούσε να «φυσήξει» τη μπάλα για να μπει στα δίχτυα, έχασε ένα γκολ το οποίο δεν... χάνεται. Αμέσως μετά η ατυχία χτύπησε την Αντβέρπ καθώς ο αρχηγός και αδιαφιλονίκητος ηγέτης της αμυντικής της γραμμής, ο Τόμπι Αλντερβάιρελντ, τραυματίστηκε και έγινε αναγκαστική αλλαγή. Στη θέση του μπήκε ο 20χρονος Βαν Ντεν Μπος.

Η ΑΕΚ δεν ήταν καθόλου επικίνδυνη στο πρώτο μισό του β΄ ημιχρόνου, έτσι ο Αλμέιδα έριξε στο ματς τους Ελίασον, Αραούχο πριν τη συμπλήρωση 70 λεπτών. Στο 73΄ μια αδράνεια στην «κιτρινόμαυρη» άμυνα, έβαλε την Αντβέρπ σε θέση οδηγού. Από πλάγιο άουτ ο Μπαλικουϊσά έφυγε στην πλάτη της άμυνας και έβγαλε ασίστ στον νεοεισελθόντα Κερκ, ο οποίος έγραψε το 0-1. Μην έχοντας κάτι να χάσει, ο Αλμέιδα πραγματοποίησε ακόμα τρεις αλλαγές, δίνοντας το σύνθημα για φουλ επίθεση στο τελευταίο δεκάλεπτο.

ΑΕΚ - ΑΝΤΒΕΡΠ

Ακριβώς με τη συμπλήρωση 90΄ λεπτών στη μοναδική ευκαιρία που παρουσιάστηκε στην ΑΕΚ στο β΄ ημίχρονο, ο Αραούχο ισοφάρισε! Την ίδια στιγμή ο 4ος διαιτητής έδειχνε 8 λεπτά καθυστέρηση. Ήταν πολλές οι... συμπτώσεις με το ματς εναντίον της Ντιναμό, που 30.000 κόσμος στην OPAP Arena άρχισε να πιστεύει σε ένα δεύτερο θαύμα! Όμως όλα τελείωσαν στο 95΄ όταν ο 18χρονος Φερμέιρεν βρήκε τον Μπαλικουϊσα στον κενό χώρο και ο 22χρονος έγραψε το 1-2. Η ΑΕΚ θα αγωνιστεί στους ομίλους του Europa League, ενώ η Αντβέρπ συνεχίσει την εκπληκτική της πορεία.


Οι περίπου 500 φίλοι της Αντβέρπ που φιλοξενήθηκαν στη θύρα 46 του γηπέδου έγραψαν Ιστορία, ως οι πρώτοι οπαδοί φιλοξενούμενης ομάδας που παρακολούθησαν αγώνα στην  "Αγιά Σοφιά" .

ΑΕΚ - ΑΝΤΒΕΡΠ

Διαιτητής: Χεσούς Χιλ Μανθάνο (Ισπανία)

Κίτρινες: Μάνταλος

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα (80΄ Γιόνσον), Μουκουντί, Βίντα, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (80΄ Πισάρο), Άμραμπατ (69΄ Ελίασον), Γκατσίνοβιτς (80΄ Μάνταλος), Πινέδα, Τσούμπερ (70΄ Αραούχο), Πόνσε

ΑΝΤΒΕΡΠ (Μαρκ Φαν Μπόμελ): Μπιτέζ, Βάινς, Ντε Λετ, Αλντερβάιρελντ (65΄ λ.τρ. Βαν ντεν Μπος), Κουλιμπαλί, Κεϊτά, Φερμέιρεν, Μπαλίκουϊσα (90+7΄ Οντρέικα), Εκέλενκαμπ (66΄ Κερκ), Μούγια, Γιάνσεν (83΄ Γιουσούφ)

Ειδήσεις σήμερα:

Πνιγμός από σταφύλι - Κέντρο Υγείας Τήνου: υπήρχαν γιατροί, έγινε ότι ήταν δυνατόν, αλλά…

Κιμ Γιόνγκ Ούν: η κόρη του, το “απαγορευμένο όνομα” και οι φήμες για την διαδοχή του (βίντεο)

Βάρκιζα: “Επίμονοι” διαρρήκτες έβαλαν στόχο διαμέρισμα ηλικιωμένων (βίντεο)

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕκρήξεις σε Νέο Κόσμο - Πειραιά: Τα βίντεο - ντοκουμέντα που βοήθησαν στην εξιχνίαση των υποθέσεωνΧθες 17:54 | Ειδήσεις

Βίντεο που βοήθησαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης φέρνει στο φως ο ΑΝΤ1. Παράλληλα οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Θεσσαλονίκη: Στην πλατεία Αριστοτέλους για πρώτη φορά η “συνάντηση” πέντε Επιταφίων (βίντεο)Χθες 22:13 | Τοπικά Νέα

Το έθιμο της συνάντησης των πέντε μεγάλων Επιταφίων της πόλης αναβίωσε φέτος με πρωτοβουλία της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης

Ηράκλειο: Στη φυλακή ο νονός που βίαζε το βαφτιστήρι τουΧθες 15:09 | Τοπικά Νέα

Ομολόγησε ο άνδρας που συνελήφθη για ασέλγεια κατά του παιδιού που έχει βαπτίσει.

Σταυρός έβγαζε μύρο: Το “θαύμα που είδαν” στο “Δαμοβόλο” (βίντεο)Χθες 16:55 | Ειδήσεις

Για θαύμα μιλούν οι κάτοικοι του ορεινού χωριού, που το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης είδαν το υγρό να τρέχει από τον Εσταυρωμένο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΕΛΑΣ: Τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδι (βίντεο)23:59“Ψυχοκόρες”: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια στον ΑΝΤ123:50Κατηγορείται για την δολοφονία της συντρόφου του... που εξαφανίστηκε πριν από 30 χρόνια 23:40Λευκάδα: Αράχνη “μαύρη χήρα” τσίμπησε 35χρονο 23:26Εύβοια - Μεγάλη Παρασκευή: Εντυπωσιακό το “Κάψιμο του Ιούδα” (βίντεο)23:11Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Το μήνυμα του για την Ανάσταση22:57Χανιά: Με κατάνυξη η περιφορά του Επιταφίου στο κέντρο της πόλης (βίντεο)22:43Θεσσαλονίκη: Στην πλατεία Αριστοτέλους για πρώτη φορά η “συνάντηση” πέντε Επιταφίων (βίντεο)22:28Κόρινθος: Χειροπέδες σε διαρρήκτες με…υπεραστική δράση22:14Ιερώνυμος: Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου21:59Σταυρός έβγαζε μύρο: Το “θαύμα που είδαν” στο “Δαμοβόλο” (βίντεο)21:45Μεγάλη Παρασκευή με τον ύμνο “Αι Γενεαί Πάσαι” από διάφορα σχολεία και χώρες (βίντεο)21:30Τέμπη: Συμπληρωματική μήνυση κατά του Πρωθυπουργού και πολιτικών προσώπων από συγγενείς θυμάτων21:16Νάξος: Η ξεχωριστή περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα (εικόνες)21:02Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ρώμης: Ο Τεντόγλου “πετάει” πάνω από τη Φοντάνα ντι Τρέβι (εικόνες)20:48ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 10 Μαΐου20:34Θεσσαλονίκη: Η περιφορά του πρώτου Επιταφίου από τον Άγιο Μηνά (βίντεο)20:21Εκρήξεις σε Νέο Κόσμο - Πειραιά: Τα βίντεο - ντοκουμέντα που βοήθησαν στην εξιχνίαση των υποθέσεων20:07Πάσχα: Αύξηση στις πληρότητες των νησιών (βίντεο)19:53Πάσχα: Η Αθήνα άδειασε και οι εκδρομείς παραμένουν κολλημένοι στην κίνηση (βίντεο)19:39
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο