LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Τεχνολογία - ΕπιστήμηΔημοσίευση: 28 Αυγούστου 2023 09:34

Φωτιές - Γκάγκα: χωρίς πράσινο η κατάσταση θα είναι πιο ασφυκτική (βίντεο)

Τι δήλωσε η πνευμονολόγος Μίνα Γκάγκα για τους κινδύνους στην υγεία των ανθρώπων από τις πυρκαγιές.

Μίνα Γκάγκα - Καλοκαίρι Μαζί

Για τις συνέπειες των πυρκαγιών στην υγεία των ανθρώπων, τόσο κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης όσο και μακροπρόθεσμα, μίλησε στην εκπομπή “Καλοκαίρι Μαζί” η πνευμονολόγος Μίνα Γκάγκα.

Στις πόλεις όπως τόνισε το πρόβλημα της έλλειψης των δασών θα είναι πιο έντονο. Στις φωτιές καταρχήν μπορούν να επηρεαστούν και υγιείς άνθρωποι είναι πολύ μεγάλο το φορτίο του καπνού, των σωματιδίων και του μονοξειδίου του άνθρακα που μπορεί να οδηγήσει στο νοσοκομειό και υγιείς ανθρώπους".

"Οι άνθρωποι που είναι κοντά στον καπνό, μπορεί να οδηγήσει σε αρκετή βλάβη στον πνεύομονα. Μπορεί να χειροτερέψει η έκθεση υπάρχοντα προβλήματα", ανέφερε η πνευμονολόγος.

"Οι μάσκες θα μας προστατέψουν από τα σωματίδια, όχι από το μονοξείδιο του άνθρακα. Είναι πολύ σημαντικό να παραμένουμε σε εσωτερικούς χώρους και να κινούμαστε αργά για να μην χρειάζεται να αναπνεύσουμε πιο γρήγορα και περισσότερο μονοξείδιο του άνθρακα”.

Κλείνοντας τόνισε ότι "είναι πολύ σημαντικό να προσέξουμε όλοι στον βαθμό που μπορούμε να μην γίνονται φωτιές. Φωτιά από κεραυνό δεν μπορείς να την προβλέψεις, όμως το να μην ανάβουμε φωτιές σε ξερά χόρτα ή να καπνίζουμε μελίσσια, μπορούμε να το αποφύγουμε".

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο δυστύχημα στη Βούλα: Αυτοκίνητο “καρφώθηκε” σε δέντρο

Πανόρμου: Πυροβολισμοί έξω από Λύκειο

Μεταναστευτικό: Ναυάγια με νεκρούς σε Λέσβο και Σάμο

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πάσχα: Το μήνυμα των πολιτικών αρχηγών για την Ανάσταση15:50Καιρός - Πάσχα: Που θα ψηθεί ο οβελίας υπό βροχή15:36Revenge porn: Κατήγγειλε τον σύντροφό της για διακίνηση φωτογραφιών της15:23Ανάσταση: Ο Δήμος που θα γιορτάσει με αθόρυβα πυροτεχνήματα 15:10Λευκάδα: Αιματηρή συμπλοκή με θύμα 23χρονο14:56Θεσσαλονίκη: Νεκρός ο άνδρας που πυροβολήθηκε στη μέση του δρόμου (εικόνες)14:42Ιρλανδία – Γάζα: Κατάληψη φοιτητών για τον πόλεμο (βίντεο)14:29Θεσσαλονίκη: Πυροβόλησαν άνδρα στην μέση του δρόμου 14:16Φλώρινα: Χάκαρε το Facebook του φίλου τους και τους πήρε λεφτά14:08Άρτα: Έδωσε ζωή με τον θάνατό της σε δύο νεφροπαθείς13:55Κτηματολόγιο: Σε ποιες περιοχές θα γίνονται ψηφιακά οι αιτήσεις13:41Άννα Παναγιωτοπούλου: “Έφυγε” από τη ζωή η ηθοποιός13:28Mr Bitcoin: Η ομολογία και η ποινή που αντιμετωπίζει στις ΗΠΑ13:15Βλάντο Τζούροβιτς: Νεκρός ο γιός του - Είχε δηλωθεί η εξαφάνιση του λίγες ώρες νωρίτερα13:01Ενδοοικογενειακή βία: Σύλληψη 1 γυναίκας και 5 ανδρών την Μεγάλη Παρασκευή12:48Κέρκυρα: Έσπασαν τους μπότηδες για την Πρώτη Ανάσταση (εικόνες)12:34Ιεροσόλυμα: Η τελετή Αφής του Αγίου Φωτός (βίντεο)12:20Κέρκυρα - Κασσελάκης: Οι μπότηδες και η περιφορά του Αγίου Σπυρίδωνα (εικόνες)12:07Μητσοτάκης: Πρώτη Ανάσταση στην Τήνο (εικόνες)11:54Πάτρα: Γύρισαν από τον Επιτάφιο και βρήκαν τον διαρρήκτη μέσα στο σπίτι τους11:40
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο