LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 27 Αυγούστου 2023 22:26

Κορσική: Γουρουνοκεφαλή βρέθηκε μπροστά από το προξενείο του Μαρόκου

Μπροστά στην πόρτα του προξενείου βρέθηκε το κεφάλι από το αγριογούρουνο.

Βέροια - Πρόσφυγες - Hot Spot - διαμαρτυρία - γουρουνοκεφαλη

Η γαλλική δικαιοσύνη άρχισε τη διενέργεια έρευνας για "υποκίνηση σε διακρίσεις και σε φυλετικό μίσος" μετά τον εντοπισμό σήμερα ενός κεφαλιού αγριογούρουνου μπροστά από το προξενείο του Βασιλείου του Μαρόκου στη Μπιγκουγκλιά της Κορσικής, έγινε γνωστό από δικαστική πηγή.

Το κομμένο κεφάλι του ζώου βρέθηκε το μεσημέρι μπροστά από την πόρτα του κτιρίου και γρήγορα απομακρύνθηκε από εκεί.

Δεν βρέθηκε σημείο κάποιο γραπτό κείμενο ή ανάληψη ευθύνης.

Σε δελτίο Τύπου, ο Μισέλ Προζίκ, ο νομάρχης της Άνω Κορσικής, "καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο αυτή την απαράδεκτη πράξη και εκφράζει την πλήρη υποστήριξή του στη γενική πρόξενο του Μαρόκου και τους συνεργάτες της, καθώς και σε όλους τους Μαροκινούς πολίτες που διαμένουν στο γεωγραφικό αυτό διαμέρισμα".

Όταν ρωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο, η Ναζουά Ελ Μπεράκ, η γενική πρόξενος του Μαρόκου στην Κορσική, είπε ότι "καταδικάζει επίσης τα γεγονότα".εν υπάρχουν ακόμη τα αποτελέσματα της έρευνας. Δεν θέλω να κατηγορήσω κανέναν, ούτε να πολιτικοποιήσω την υπόθεση. Πρέπει να παραμείνουμε προσεκτικοί και με σύνεση. Μου τηλεφώνησαν αρκετοί Κορσικανοί αιρετοί που μου εξέφρασαν την υποστήριξή τους, συμπεριλαμβανομένου του Ζιλ Σιμεονί, του προέδρου της κοινότητας της Κορσικής", πρόσθεσε.

Η Κορσική έχει μια ισχυρή μαροκινή κοινότητα. Σύμφωνα με μελέτη INSEE (Εθνικού Ινστιτούτου Στατιστικής και Οικονομικών Μελετών της Γαλλίας) του 2021 με βάση τον πληθυσμό το 2018, το Μαρόκο είναι η πρώτη χώρα προέλευσης για τον ξένο πληθυσμό, αποτελώντας σχεδόν το 30% των μεταναστών του νησιού.

Ειδήσεις σήμερα:

Στέφανος Κασσελάκης: Ποιος είναι ο 35χρονος που “φλερτάρει” με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Θεία Μιχάλη Κατσούρη στον ΑΝΤ1: Να δοθεί αγώνας για να μην ξανασυμβεί τέτοιος θάνατος (βίντεο)

ΑΑΔΕ - Φοροδιαφυγή: 43 λουκέτα στο Αιγαίο για... ξεχασμένες αποδείξεις

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣάμος: 49χρονη σκότωσε τον πατέρα τηςΣήμερα 10:16 | Τοπικά Νέα

Οικογενειακή τραγωδία στη Σάμο με έναν άνδρα να πέφτει νεκρός από τα χέρια της κόρης του.

Μητσοτάκης: Πρώτη Ανάσταση στην Τήνο (εικόνες)Σήμερα 11:40 | Ειδήσεις

Στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας βρέθηκε και την Μεγάλη Παρασκευή ο Πρωθυπουργός, μαζί με την σύζυγο του, για την περιφορά του επιταφίου.

Κέρκυρα - Κασσελάκης: Οι μπότηδες και η περιφορά του Αγίου Σπυρίδωνα (εικόνες)Σήμερα 11:50 | Ειδήσεις

Έχοντας στο πλευρό του τον Τάιλερ Μακμπέθ, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε στο κερκυραϊκό έθιμο, μετά από την ολοκλήρωση της περιφοράς του Επιταφίου του Αγίου Σπυρίδωνα.

Γκιουλέρ για F-35: Θα χαρούμε να τα πάρει η ΕλλάδαΣήμερα 10:28 | Ειδήσεις

Τι είπε για τα Eurofighter και την άρνηση των Γερμανών για πώληση τους στην Άγκυρα. Πως σχολιάζει τα βήματα της ελληνοτουρκικής προσέγγισης, τι ξεκαθαρίζει για το Κυπριακό.


 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιεροσόλυμα: Live η τελετή Αφής του Αγίου Φωτός12:20Κέρκυρα - Κασσελάκης: Οι μπότηδες και η περιφορά του Αγίου Σπυρίδωνα (εικόνες)12:07Μητσοτάκης: Πρώτη Ανάσταση στην Τήνο (εικόνες)11:54Πάτρα: Γύρισαν από τον Επιτάφιο και βρήκαν τον διαρρήκτη μέσα στο σπίτι τους11:40Πώς η κλιματική αλλαγή “κλέβει” την ανάσα μας11:27“Παγιδευμένοι”: Το μακάβριο εύρημα για τον Σταύρο (βίντεο)11:13Εύβοια: Συναγερμός για παιδιά που χάθηκαν δίπλα σε γκρεμό (εικόνες)11:00Εκδρομείς του Πάσχα: Φεύγουν και οι τελευταίοι από την Αττική10:46Γκιουλέρ για F-35: Θα χαρούμε να τα πάρει η Ελλάδα10:33Σάμος: 49χρονη σκότωσε τον πατέρα της10:19Euroleague - Σλούκας: MVP των Game 4 των play off10:06Λάρισα: Παρέσυρε δημοτικούς αστυνομικούς που πήγαν να το κόψουν κλήση (βίντεο)09:52ΝΒΑ - Αντετοκούνμπο: Δεν ξέρω πότε θα “γυρίσω” εκεί που θέλω09:39Χίος - Πρώτη Ανάσταση: Ο “ιπτάμενος παπάς”... έκλεψε την παράσταση! (βίντεο)09:25Πόλο - Champions League: Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στο Final 409:12Μεγάλο Σάββατο - Πάσχα: Πως θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς08:58Μεγάλο Σάββατο: Η κάθοδος του Ιησού στον Άδη και η πρώτη Ανάσταση08:45ΟΟΣΑ - Ισραήλ: Προσφυγή κατά της Τουρκίας για το μποϊκοτάζ08:31Μέση Ανατολή: Ο Μπλίνκεν “καρφώνει” την Χαμάς για την ανακωχή08:18Παναγιώτης Χαρέλας: Πέθανε ξαφνικά ο Πρόεδρος της ΠΟΣΥΦΥ08:05
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο