LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 26 Αυγούστου 2023 16:58 | Ανανέωση: 26 Αυγούστου 2023 17:56

Φωτιές: Μάχες σε Έβρο, Πάρνηθα, Άνδρο και Γραμματικό

Γιατί οι κεραυνοί αύξησαν τους κινδύνους. Ποια η πρόβλεψη πυρκαγιών για το Σάββατο στη Θράκη.

Δασική φωτιά - Πυρκαγιά

Αμείωτη συνεχίζεται και σήμερα Σάββατο σε όλη την Ελλάδα, η μάχη του Πυροσβεστικού Σώματος με τις φλόγες. Ο Έβρος παραμένει υπό υψηλό κίνδυνο, ενώ αρκετές και δύσκολες, θεωρούνται οι ενεργές εστίες στην Πάρνηθα. Καλύτερη εικόνα επικρατεί στη Βοιωτία, ενώ νέες εστίες δηιουργήθηκαν σε Βάρη, Γραμματικό, άλλες περιοχές της Αττικής αλλά και στην Άνδρο, με πυροδότη τους σημερινούς κεραυνούς.

Πάρνηθα: με το φόβο των αναζωπυρώσεων

ΦΩΤΙΑ - ΠΥΡΚΑΓΙΑ - ΠΑΡΝΗΘΑ

Eνεργές είναι διάσπαρτες εστίες στη νοτιοδυτική πλευρά κοντά στο Φρούριο της Φυλής, σύμφωνα με απογευματινή ενημέρωση από την  Πυροσβεστική, σχετικά με την πυρκαγιά στην Πάρνηθα. Οι φλόγες διήλθαν μέσα από τον Εθνικό Δρυμό. Για την αντιμετώπιση των παραπάνω ενεργών εστιών οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν στην περιοχή και επιχειρούν διαρκώς. Συνολικά επιχειρούν 260 πυροσβέστες με 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 77 οχήματα, και από αέρος 4 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Τα εναέρια μέσα αναμένεται να ενισχυθούν με άλλα 4 αεροσκάφη.

Έβρος: παραμένει ο κίνδυνος, αλλάζουν οι περιοχές

Δαδια - φωτιά - Έβρος

Στον Έβρο και την Αλεξανδρούπολη πολλαπλά είναι τα ενεργά, με το Δάσος Δαδιάς να καίγεται και τον κίνδυνο να έχει πλέον μεταφερθεί στις περιοχές Κοτρωνιά, Κατρατζήδες, Αισύμη και Λεπτοκαρυά. Την Παρασκευή δόθκε εντολή για εκκένωση της Λεπτοκαρυάς προς τις Σάπες, ενώ το Σάββατο ο αριθμός 112 προειδοποίησε για εκκένωση του χωριού Αύρα με κατεύθυνση προς την Κομοτηνή.

Στην περιοχή επιχειρούν 295 πυροσβέστες με 85 οχήματα, 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 10 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα, ενώ δυστυχώς δεν προβλέπεται στην περιοχή να βρέξει, αντίθετα με άλλες περιοχές της χώρας. Μάλιστα το Σάββατο εξακολουθεί να παραμονεύει πολύ υψηλός κίνδυνος νέας πυρκαγιάς για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονία και Θράκης.

Σταθερότητα στη Βοιωτία, πλησιάζει η οριοθέτηση

Φωτιά - Βοιωτία - Πρόδρομος

Σε σταθερότερη κατάσταση σε σχέση με τη νύχτα και την Πραασκευή, φαίνεται να βρίσκονται τα μέτωπα της Βοιωτίας. Στο Στείρι παρέμειναν μόνο διάσπαρτες ενεργές εστίες προς τον λόφο απέναντι από το Κυριάκι. Στον Πρόδρομο και στο Σαράντι τα μέτωπα έσβησαν. Στην Υλίκη η φωτιά οριοθετήθηκε και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής σβήνουν τις τελευταίες διάσπαρτες εστίες, ενώ αντίστοιχη εικόνα επικρατεί και στον Ταρσό.

Τι έφερε ο κεραυνός

Φωτιά - Γραμματικό

Φωτιά - Βαρνάβας

Παράλληλα πάντως με τις εστίες οι οποίες ήταν ήδη ενεργές το πρωί του Σαββάτου, ακολούθησαν κι άλλες στην Αττική λόγω των πολλών και δυνατών κεραυνών, κάποιοι από τους οποίους πυροδότησαν νέες εστίες στο Γραμματικό, το Μαραθώνα, το Καλέντζι Αττικής, το Βαρνάβα και τη Βάρη. Οι εστίες αυτές δεν εμπνέουν ανησυχία, παραλληλα οι σημερινοί κεραυνοί προκάλεσαν φωτιές και στην Άνδρο και ιδιαίτερα στην περιοχή "Γίδες", η οποία και εκκενώθηκε προς το Γαύριο με μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με νεότερες ανακοινώσης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, πραγματοποιούνται κι άλλες εκκενώσεις στην περιοχή του Έβρου. Συγκεκριμένα εκκενώνονται το χωριό Κασσιτέρα προς τς Σάπες και τα χωριά Ατάρνη και Πλάκα, προς την Αλεξανδρούπολη.


Ειδήσεις σήμερα:

Κύπρος - Υπουργικό Συμβούλιο: 14 ώρες κράτησε η συνεδρίαση!

ΗΠΑ: Το σχόλιο του Μπάιντεν για την φωτογραφία σύλληψης του Τραμπ (βίντεο)

Τροχαίο: Σκοτώθηκε φοιτητής σε ανατροπή αυτοκινήτου


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΔολοφονία Λυγγερίδη: Προφυλακίστηκε ο μάνατζερ τράπερΣήμερα 20:33 | Ειδήσεις

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος περιγράφεται ως ένας εκ των ηγετικών στελεχών της εγκληματικής ομάδας, αρνείται όσα του αποδίδονται.

Δολοφονία Λυγγερίδη: Βίντεο - ντοκουμέντο μετά την επίθεση στον αστυνομικόΣήμερα 19:06 | Ειδήσεις

Στο νέο υλικό που εξασφάλισε ο ΑΝΤ1 φαίνεται ο αρχηγός, μέσα στο γήπεδο να δίνει το σύνθημα ώστε να βγουν οι οργανωμένοι έξω και να μοιραστούν τα πολεμοφόδια.

Μητσοτάκης στις “Ημέρες Καριέρας”: Η ανεργία μειώνεται και οι μισθοί αυξάνονται (εικόνες)Σήμερα 13:31 | Ειδήσεις

Αναλυτικά η τοποθέτηση του πρωθυπουργού στην ανοιχτή εκδήλωση της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στον Πειραιά.

Πάτρα: Διακίνηση ναρκωτικών σε σχολείο με...τιμοκατάλογο στον τοίχο (εικόνες)Σήμερα 17:18 | Τοπικά Νέα

Με απίστευτο θράσος η δράση των ανήλικων διακινητών ναρκωτικών, που είχαν ως ορμητήριο σχολικό συγκρότημα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιπποκράτειος Πολιτεία: Λειτουργούσαν παράνομο κέντρο απεξάρτησης (εικόνες)20:52Δολοφονία Λυγγερίδη: Προφυλακίστηκε ο μάνατζερ τράπερ20:38Συμμορία έκλεβε επιβάτες του μετρό και του ΗΣΑΠ20:23Πύργος: Άγρια ληστεία ηλικιωμένου εργάτη σε εκκλησία20:10Τουρκία - ΗΠΑ: Τα σενάρια της αναβολής της επίσκεψης του Ερντογάν στην Ουάσιγνκτον19:56“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε για όλους (εικόνες)19:43Δολοφονία Λυγγερίδη: Απόπειρα αυτοκτονίας από βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης19:30Δολοφονία Λυγγερίδη: Βίντεο - ντοκουμέντο μετά την επίθεση στον αστυνομικό19:16Κυριακή των Βαΐων – καιρός: Τοπικές νεφώσεις και άνοδος της θερμοκρασίας19:02Κασσελάκης: Συναντήθηκε με πολίτες στην Χίο18:48Γάζα - Αμερικανικά Πανεπιστήμια: Δεκάδες προσαγωγές διαδηλωτών στη Βοστώνη18:35Σερβία: ΝΑΤΟϊκη βόμβα εξουδετερώθηκε μετά από 25 χρόνια18:22Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης έδωσε στην Ελλάδα πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ακρίβειας18:08ΕΛΑΣ: Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε ΙΧ και σπίτια στην Αττική (εικόνες)17:55Πάτρα: Διακίνηση ναρκωτικών σε σχολείο με...τιμοκατάλογο στον τοίχο (εικόνες)17:41Θεσσαλονίκη: 42χρονος διέθετε αναβολικά χάπια και φιαλίδια από το κατάστημά του17:28Κάρολος – Καμίλα: Η φωτογραφία για την επέτειο του γάμου τους17:14Έφυγε από την ζωή ο Τάκης Χατζόπουλος17:01Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή ακόμα δύο κατηγορούμενοι16:47Σάββατο του Λαζάρου: Η γιορτή και τα έθιμα16:34
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο