LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 25 Αυγούστου 2023 11:32 | Ανανέωση: 25 Αυγούστου 2023 11:26

Πομάσκι: ο Μίλτος Τεντόγλου μπορεί να δώσει ένα μεγάλο άλμα (βίντεο)

Πως περιέγραψε τον σπουδαίο αθλητή ο προπονητής του. Τι είπε για την τακτική τους στην Βουδαπέστη, την οδηγία που “παράκουσε” ο άλτης, το άλμα στα 9 μέτρα και τις δηλώσεις στα γιαπωνέζικα!


 

Γιώργος Πομάσκι - Καλοκαίρι Μαζί

Στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» μίλησε το πρωί της Παρασκευής ο προπονητής του Μίλτου Τεντόγλου, Γιώργος Πομάσκι, για τον άθλο του Έλληνα άλτη και την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της Βουδαπέστης.

Ερωτηθείς για το τελευταίο και νικητήριο άλμα του Μίλτου Τεντόγλου, στα 8,52 μέτρα, ο Γιώργος Πομάσκι είπε ότι ο αθλητής «Είναι τόσο δυνατός ψυχικά… Είναι καθαρό το βλέμμα του.. Ρέει σιγουριά, ρέει καθαρή σκέψη και γι’ αυτό μπορεί να δώσει μια μέγιστη προσπάθεια».

«Αυτά τα παιδιά σε αυτό το επίπεδο το τελευταίο δίμηνο-τρίμηνο κάνουν την μέγιστη προσπάθεια και αυτό αδειάζει τον οργανισμό. Τώρα είχαμε και πολύ ζέστη. Είναι κοντά σε μια ριψοκίνδυνη κατάσταση και είναι κοντά σε τραυματισμό. Τον παρακαλούσα εγώ να αφήσουμε ένα άλμα, να μην κάνει τόση προσπάθεια σε ένα άλμα, αλλά… άντεξε», ανέφερε ο προπονητής.

Όπως είπε ο Γιώργος Πομάσκι για το νικητήριο άλμα, «Με τον τρόπο που λειτουργεί ο Μίλτος, σου εμπνέει μια σιγουριά. Στις μέγιστες προσπάθειες αυτός είναι και ακριβής. Παρόλο που είναι μεγάλο το άλμα, έκανε τεχνικό λάθος, θα δείτε το αριστερό πόδι πατάει στην άμμο».

Μίλτος Τεντόγλου

Συμπλήρωσε ότι «Είναι πολύ αυστηρός κριτής του εαυτού του, τα αναλύει όλα, είναι πάντα πολύ προετοιμασμένος και αποδίδει στο ανάλογο επίπεδο. Ήμουν σίγουρος ότι θα κάνει μεγάλο άλμα. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να κάνει ένα άλμα στα 8,30-8,40 μέτρα. Χθες ήταν ίδια και τα δύο άλματα κοντά με τον Πίνοκ, αλλά ήμουν σίγουρος ότι μπορούσε να κάνει το μεγάλο άλμα».

«Αυτή είναι η απλή του λειτουργία σε όλα τα θέματα, όχι μόνο στον αθλητισμό Εγώ έχω ξεκαθαρίσει την θέση μου, εγώ είμαι ο προπονητής του, πολλές φορές συζητάμε για θέματα έξω από τα αθλητικά, αλλά οι αποφάσεις είναι δικές του. Επτά χρόνια πια, στην προπόνηση, δεν μου έχει χαλάσει ούτε μια προπονητική μονάδα», προσέθεσε ο προπονητής.

Κληθείς να σχολιάσει την δήλωση του Μίλτου Τεντόγλου ότι στόχος του είναι να «πιάσει» τα 9 μέτρα, ο Γιώργος Πομάσκι σημείωσε ότι «αυτές οι επιδόσεις γίνονται μια φορά κάθε 30-40 χρόνια, ειδικά στο μήκος, όπου έχουμε τα λιγότερα παγκόσμια ρεκόρ. Θέλει κάποιες συγκυρίες, να υπάρχουν πολλές παράμετροι, βοήθεια από τον αέρα, να είναι μεγάλος ο αγώνας και άλλα…. Αν είναι τυχερός θα κάνει ένα τέτοιο άλμα»

«Έχει πάρει τα πάντα από μετάλλια κάποια και από δύο φορές. Υπάρχει και περίοδος χωρίς αγώνες μεσα στον χρόνο για να μπορεί να φορμαριστεί κάθε αθλητής για να είναι στο κατάλληλο επίπεδο όταν πρέπει», είπε ο Γιώργος Πομάσκι, προσθέτοντας ότι «Σήμερα γύρω στις 18:00 θα γίνει η απονομή του μεταλλίου, αλλά σήμερα το απόγευμα θα κάνουμε και προπόνηση. Το μετάλλιο είναι ιστορία, έχουμε μπροστά μας άλλον αγώνα, στις 31 Αυγούστου στην Ζυρίχη και πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Σε αυτά τα παιδιά εγώ διδάσκω ότι πρέπει να μπαίνεις στην σφαίρα του πρωταθλητισμού και να μην βγαίνεις από αυτό το περιβάλλον».

Ως προς το πώς γιόρτασαν με τον Μίλτο Τεντόγλου χθες την κατάκτηση του μεταλλίου, ο κ. Πομάσκι είπε ότι «Οι αγώνες έχουν μεγάλες διαδικασίες. Οι αθλητές περνάνε από τους δημοσιογράφους και «τρώνε» εκεί δύο ώρες. Μετά πάνε όλοι οι νικητές και άλλοι αθλητές για ντόπινγκ κοντρόλ και εκεί έχει και ουρά αναμονής και μετά πήγαμε στο ξενοδοχείο. Δεν είχαμε πολλά περιθώρια για γιορτές, εκτός από το να απολαύσουμε αυτό που έχει γίνει».

Ως προς την συνέντευξη που παραχώρησε ο Μίλτος Τεντόγλου σε Ασιάτη δημοσιογράφο με τον οποίο ξέσπασαν σε γέλια, ο Γιώργος Πομάσκι είπε ότι ο άλτης «Έχει δει τόσες πολλές σειρές από τα animation που του αρέσουν στα γιαπωνέζικα, που καταλαβαίνει πολλές λέξεις και έχει κάποιες φράσεις που μπορεί να απαντήσει, όπως έκανε στην συνέντευξη Τύπου μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, απαντώντας σε ερώτηση Γιαπωνέζας δημοσιογράφου».

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στην Δαδιά: Ανασύρθηκε η 19η σορός στην Λευκίμμη

Βιασμός 15χρονης από 16χρονο: η καταγγελία και η φυγή του νεαρού από την Ελλάδα

Φωτιά στην Πάρνηθα: “Πήγα να ανάψω κερί που σώθηκε το σπίτι μου κι όταν γύρισα ήταν καμένο!”

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Οι αποφάσεις για το Μάτι δεν είναι τελεσίδικεςΧθες 18:43 | Ειδήσεις

Ποιος είναι ο στόχος που έχει η κυβέρνηση για τις καθυστερήσεις στην απονομή δικαιοσύνης. Τι είπε ο Πρωθυπουργός για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Πρόγραμμα σταθερότητας: Ανάπτυξη στο 2,5% και πρωτογενές πλεόνασμα 2,1% το 2024Χθες 17:34 | Ειδήσεις

Τι περιλαμβάνει για χρέος, πληθωρισμό, ανεργία, επενδύσεις και συντάξεις

Εκρήξεις σε Πειραιά - Καλλιθέα: Οι συλλήψεις και αυτοί που “κρύβονται” από πίσω (βίντεο ντοκουμέντο)Χθες 19:47 | Ειδήσεις

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τέσσερις δράστες και τους κατηγορούν ως δράστες των βομβιστικών επιθέσεων. Πώς σχετίζονται οι δύο εκρήξεις.

Μαρούσι: Συλλήψεις για τη φονική συμπλοκήΧθες 16:27 | Ειδήσεις

Στην σύλληψη τριών ατόμων προχώρησαν οι Αρχές για την φονική συμπλοκή έξω από νυχτερινό μαγαζί στη Λεωφόρο Κηφισίας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κέβιν Σπέισι: Ντοκιμαντέρ για την άνοδο και την πτώση του ηθοποιού23:59Ολυμπιακός: Ηττημένος από τη Barcelona “στην κόψη του ξυραφιού” (εικόνες)23:55“Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ” πίσω από τις κάμερες (εικόνες)23:50ΗΠΑ - Κολούμπια: Τιμωρεί φοιτητές που διαμαρτύρονται υπέρ της Γάζας23:40Ευρωεκλογές 2024: “Να μην αποφασίσουν άλλοι για σένα” (βίντεο)23:32“Έρωτας φυγάς”: κίνδυνοι και συναντήσεις στο επεισόδιο της Μεγάλης Τετάρτης (εικόνες)23:25Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας ΥΓΕΙΑ: Με σύμμαχο την επιστήμη και την εμπειρία23:16Μεγάλη Εβδομάδα στον ΑΝΤ1 με μεγάλες θρησκευτικές παραγωγές 23:07Euroleague – Παναθηναϊκός: Τον “προσπέρασε” η Μακάμπι Τελ-Αβίβ (εικόνες)22:55Φαράγγι Σαμαριάς: Πότε ανοίγει για τους επισκέπτες22:41“Ψυχοκόρες”: Sneak Preview από το επεισόδιο της Μεγάλης Τετάρτης (βίντεο)22:30Αττική: Εξιχνιάστηκαν κι άλλα χτυπήματα από την “άγουρη συμμορία”22:23Μητρόπολη Νέας Ιωνίας: Προσέφερε και φέτος “Δέματα αγάπης” (εικόνες)22:10Ευρωεκλογές - Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Οι έδρες, οι επιτροπές και το νομοθετικό έργο21:56Θεσσαλονίκη – Καταγγελία μητέρας: Νηπιαγωγός… κούρεψε το παιδί μου21:44Πάτρα – Ναρκωτικά σε σχολείο: Προφυλακίστηκαν τρεις κατηγορούμενοι21:40ΙΝΕΜΥ - ΕΣΕΕ: Αυξημένο το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού21:30Πάσχα στο ΑΝΤ1+ μαζί με όλη την οικογένεια21:20Τένις - Μαδρίτη: Πρόωρος αποκλεισμός για Στέφανο και Πέτρο Τσιτσιπά 21:11Παράταση για την εξόφληση των φορολογικών υποχρεώσεων που έληγαν σήμερα 20:57
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο