LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 24 Αυγούστου 2023 12:35 | Ανανέωση: 24 Αυγούστου 2023 13:05

Φωτιά στον Αυλώνα: Πολλές εστίες και προσαγωγές υπόπτων

Τι ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου της πυροσβεστικής. Δύο άτομα προσήχθησαν από τις Αρχές.

ΠΥΡΚΑΓΙΑ - ΦΩΤΙΑ - ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ

Ενώ τα μέτωπα είναι πολλά και διάσπαρτα σε όλη την Ελλάδα με αυτό της Πάρνηθας να καίει ανεξέλεκγκτο στην Αττική, προβληματισμούς εγείρουν οι πυρκαγιές στον Αυλώνα. 

Νέο μέτωπο φωτιάς εκδηλώθηκε μεσημέρι της Πέμπτης (24/8) στον Αυλώνα. Στο σημείο επιχείρησαν 12 πυροσβέστες με 6 οχήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν πραγματοποιηθεί 2 προσαγωγές, με τη μία να αφορά έναν 45χρονο άνδρα.

Μετά τις δύο προσαγωγές ατόμων που έγιναν στην περιοχή του Αυλώνα η αστυνομία προχώρησε σε δύο νέες προσαγωγές ατόμων που είναι ύποπτα για εμπρησμό.

Συγκεκριμένα αστυνομικοί του ΑΤ Μενιδίου προχώρησαν στην προσαγωγή δύο ανδρων, ηλικίας 31 ετών, που επέβαιναν σε όχημα και κινούνταν ύποπτα στην οδό Φιλίας των Λαών.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Aντιπύραρχος Γιάννης Αρτοποιός, κατά την έκτακτη ενημέρωση για τις δασικές πυρκαγιές, που πραγματοποίησε σήμερα, 24 Αυγούστου και ώρα 12:20 από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων, στο Μαρούσι, είπε: «Στους πρόποδες της Πάρνηθας, στην ευρύτερη περιοχή του Αυλώνα, τις τελευταίες 24 ώρες, οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετώπισαν συνολικά 12 πυρκαγιές, πριν επεκταθούν και λάβουν επικίνδυνες διαστάσεις. Επίσης, έχει παρατηρηθεί, ότι στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς στην Πάρνηθα, κάποιοι χρησιμοποιούν συστήματα μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Σας γνωρίζουμε ότι, ο εναέριος χώρος των επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς έχει δεσμευτεί με οδηγία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, αποκλειστικά για την αεροπυρόσβεση. Σε κάθε άλλη περίπτωση παραβιάζονται οι όροι ασφαλείας πτήσεων».

Για τα περιστατικά αυτά εξέδωσε και ανακοίνωση μέσω Facebook και ο Δήμαρχος Ωρωπού, στην οποία αναφέρει χαρακτηριστικά:

"Δέκα εστίες φωτιάς ξεπήδησαν σε διάστημα 90 λεπτών στην ευρύτερη περιοχή του Αυλώνα και του Ασπροχωρίου του Δήμου Ωρωπού. Όλα τα περιστατικά αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, πληρωμάτων των Εθελοντικών ομάδων ΣΥΝ-ΠΑ, ΣΕΑΔ, Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Αυλώνα και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ωρωπού.

Ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης άμεσα επικοινώνησε με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως Μανώλη Λογοθέτη τον ταξίαρχο Διοικητή της ομάδας Δίας Διονύση Κωστή και τον Διοικητή του Τμήματος ασφάλειας Ωρωπού Αλέξη Ξαρχουλάκο ζητώντας 24ωρη αστυνόμευση των δασικών περιοχών του Δήμου Ωρωπού καθώς όλα τα στοιχεία συγκλίνουν στην εκτίμηση πως δεν πρόκειται για τυχαία περιστατικά. Στα σημεία των επιχειρήσεων βρέθηκαν άμεσα οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Δήμας, Νίκος Τζεβελέκος.

Συγχαρητήρια στα πληρώματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, των Εθελοντικών ομάδων και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ωρωπού για την άμεση επέμβαση τους αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά και τα 10 περιστατικά."

Ειδήσεις σήμερα:

Ρόδος - βιασμός: Χειροπέδες σε 46χρονο μετά από καταγγελία 17χρονης

Φωτιά στην Πάρνηθα: Μεγάλη αναζωπύρωση – σε ετοιμότητα για εκκενώσεις

Ηράκλειο: Σε ανακριτή και εισαγγελέα ο 22χρονος που πυροβόλησε τον 29χρονο


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΒόρεια Μακεδονία: Η κίνηση Σιλιάνοφσκα έφερε ρήξη με το Αλβανικό ΚόμμαΣήμερα 18:40 | Ειδήσεις

Το κόμμα της αλβανικής μειονότητας, με το οποίο η παράταξη Σιλιάνοφσκα επιδιώκει συμμαχία, διαχώρισε αμέσως τη θέση του.

Γενί Σαφάκ για επίσκεψη Μητσοτάκη: Να επανέλθει το θέμα του μουφτή ΘράκηςΣήμερα 18:17 | Ειδήσεις

Ο τουρκικός τύπος ασκεί πιέσεις για επάνοδο από το μηδέν, όλων των ζητημάτων τα οποία ρύθμιζε η Συνθήκη της Λωζάνης.

Ράμα: - Ομιλία: Η Μπουμπουλίνα, οι αρβανίτες και η... επίθεση φιλίαςΣήμερα 20:16 | Ειδήσεις

Το μείγμα συναδέλφωσης, σχολιασμού των εσωτερικών υποθέσεων της Ελλάδας και... κορώνων αμφιλεγόμενης ιστορίας, που εκφώνησε ο κ. Ράμα.

Αγιοι Ανάργυροι - Κυριακή Γρίβα: Ξέσπασε ο πατέρας της στο μνημόσυνο της 28χρονηςΣήμερα 13:10 | Ειδήσεις

Βαρύ ήταν το κλίμα στο 40ημερο μνημόσυνο της Κυριακής Γρίβα, που δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφο της ακριβώς έξω απο το Αστυνομικό Τμήμα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βόρεια Μακεδονία - Σιλιάνοφσκα: Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για την πρόκληση21:58Κορονοϊός: Σημεία για rapid test δωρεάν την Δευτέρα21:44Λαμία: Σοβαρός τραυματισμός 14χρονης σε ποδοσφαιρικό αγώνα21:30Κολοσσός Ρόδου – Ολυμπιακός: Εύκολη νίκη για τους πρωταθλητές21:17Σεισμός στην Ηλεία21:03Κόντρα Τουρκίας - Ισραήλ για εμπόριο: Αποκύημα φαντασίας, δηλώνει η Άγκυρα20:49Μπλίνκεν - Ράφα: Η επιχείρηση του Ισραήλ δεν θα διαλύσει τη Χαμάς20:36Φλόριντα: Αστυνομικός πήγε σε λάθος διεύθυνση και σκότωσε στρατιωτικό!20:22Ράμα: - Ομιλία: Η Μπουμπουλίνα, οι αρβανίτες και η... επίθεση φιλίας20:08Αττική: Κλοπές απέτρεψαν οι περιπολίες της ΔΙΑΣ19:54Βουλιαγμένη: Οδηγός πήρε κλήσεις 20000 ευρώ σε μία διαδρομή19:40Καιρός: τοπικές βροχές και καταιγίδες την Δευτέρα19:26Σχολεία: Πρεμιέρα για την Τράπεζα Θεμάτων, ξεκινά η δήλωση εξετάσεων από τους διευθυντές19:12Μαρία Κουτσουπιά - υποψήφια ευρωβουλευτής ΝΔ: Κατάπτυστη η Συμφωνία των Πρεσπών, μακάρι να την καταγγείλουμε18:58Βόρεια Μακεδονία: Η κίνηση Σιλιάνοφσκα έφερε ρήξη με το Αλβανικό Κόμμα18:44Βραζιλία – πλημμύρες: Εκατόμβη νεκρών στο Ρίο Γκράντε18:30Γενί Σαφάκ για επίσκεψη Μητσοτάκη: Να επανέλθει το θέμα του μουφτή Θράκης18:17Καβάλα – απάτη: Χειροπέδες στον “μαϊμού” γιατρό18:03Κασσελάκης στη Μαγνησία: Φέρνουμε νέα σχέση πολίτη - πολιτικού (εικόνες)17:50Μεξικό: Ισχυρός σεισμός κοντά στα σύνορα με τη Γουατεμάλα17:36
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο