LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 23 Αυγούστου 2023 08:15 | Ανανέωση: 23 Αυγούστου 2023 08:30

Φωτιά στην Τουρκία: διακοπή κυκλοφορίας στο στενό των Δαρδανελίων και εκκενώσεις (βίντεο)

Κλειστά τα στενά λόγω της μεγάληε φωτιάς που έχει ξεσπάσει στην Τουρκία. Μάχη με την πύρινη λαίλαπα και εκκενώσεις περιοχών.

Τουρκία - Δαρδανέλια - πυρκαγιά

Μεγάλη φωτιά μαίνεται στην Τουρκία, η οποία μάλιστα είχε ως αποτέλεσμα την αναστολή της θαλάσσιας κυκλοφορίας στα Στενά των Δαρδανελίων.

«Η θαλάσσια κυκλοφορία έχει διακοπεί προσωρινά στην κατεύθυνση από το νότο προς τον βορρά και έχει περιοριστεί σε μία διαδρομή λόγω δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή Κεπσέζ», ανέφερε το τουρκικό υπουργείο Μεταφορών.

«Ρυμουλκά είναι έτοιμα να επέμβουν εάν η φωτιά πλησιάσει το παραλιακό μέτωπο, παρέχοντας πρόσθετη υποστήριξη στις συνεχιζόμενες επιχειρήσεις πυρόσβεσης», πρόσθεσε το υπουργείο.

Η ναυτιλιακή υπηρεσία Tribeca τόνισε πως «η κυκλοφορία στα Δαρδανέλια ανεστάλη και προς τις δύο κατευθύνσεις σήμερα στις 18:45 καθώς πυροσβεστικά αεροσκάφη που επιχειρούν στην περιοχή αντλούν νερό από τη θάλασσα».

Εκκενώθηκαν 9 χωριά και μία πανεπιστημιούπολη

Εννέα χωριά, καθώς και μια πανεπιστημιούπολη εκκενώθηκαν στην περιοχή, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας.

Περισσότεροι από 420 πυροσβέστες επιχειρούν για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά με τη βοήθεια δέκα πυροσβεστικών αεροσκαφών, τόνισε από την πλευρά της η τουρκική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών (AFAD).

Εικόνες που μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν φλόγες να πλησιάζουν αστικές περιοχές με γκρίζους και πορτοκαλί καπνούς να καλύπτουν τον ουρανό.

Κλειστός είναι και ο αυτοκινητόδρομος μεταξύ Τσανάκαλε και Τσαν, 70 χλμ. νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας της επαρχίας, ανέφεραν οι αρχές, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.


Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιές στην Αττική: Καπνός και στάχτη έχουν “πνίξει” το Λεκανοπέδιο (εικόνες)

Καιρός: βοριάδες και ζέστη την Τετάρτη

Φωτιές – Κεφαλονιά: Εποχικός πυροσβέστης συνελήφθη για 6 εμπρησμούς!

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Άλφρεντ Χίτσκοκ: Ο ιστορικός σκηνοθέτης “μετρ του σασπένς”10:00Θεσσαλονίκη: Δολώματα πωλούνται 24/7 σε… αυτόματο πωλητή (εικόνες)09:47Πιρς Μπρόσναν: Επιστρέφει ως κατάσκοπος σε θρίλερ09:33Βόλος: Άγνωστοι βεβήλωσαν το Μητροπολιτικό Ναό (εικόνες)09:20Τιμολόγια ρεύματος: Σταθεροποίηση των τιμών αναμένεται τον Μάιο09:06Θεσσαλονίκη: Πυρκαγιά σε νυχτερινό κέντρο στα Λαδάδικα (βίντεο)08:53Δολοφονία Λυγγερίδη: Συνεχίζονται οι απολογίες των συλληφθέντων08:39Υπόθεση Καλλιάνου – Παγώνη: Δεν μπορούν να μπαίνουν σε ΜΕΘ όλοι οι ασθενείς08:25Επιστολική ψήφος: Τελειώνει η προθεσμία συμεμτοχής08:12Κατολισθήσεις Θηρασιάς - Λέκκας στον ΑΝΤ1: Θα ληφθούν μέτρα ασφάλειας (βίντεο)07:58Εορτολόγιο – Κυριακή των Βαΐων 28 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα07:44Λέσβος: Σφοδρή σύγκρουση οχημάτων, πεζή “σφηνώθηκε” σε κάδο07:31Κίνα: Νεκροί και δεκάδες τραυματίες από ανεμοστρόβιλο (εικόνες)07:17Γάζα: Ο Μπλίνκεν επιστρέφει στη Μέση Ανατολή07:03Εξάρχεια: Επεισόδια με τραυματία έναν αστυνομικό06:50Εορταστικό ωράριο: Ποιες ώρες θα λειτουργήσουν λιανική, σούπερ-μάρκετ και Βαρβάκειος06:36Μαρούσι: Νεκρός από πυροβολισμούς έξω από μπαρ06:23Κυριακή των Βαΐων – καιρός: Τοπικές νεφώσεις και άνοδος της θερμοκρασίας06:09“Ψυχοκόρες”: Νέα επεισόδια την Μεγάλη Εβδομάδα (εικόνες)23:59Δολοφονία Λυγγερίδη: Έξι προφυλακίσεις κατηγορουμένων23:50
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο