LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 18 Αυγούστου 2023 14:41

Διορισμοί εκπαιδευτικών: Βγήκαν τα ΦΕΚ

Τι πρέπει να προσέξουν οι νεοδιόριστοι σχετικά με την εμπρόθεσμη εμφάνισή τους στις αρχές και την ανάληψη υπηρεσίας.

Πανελλήνιες εξετάσεις - μαθητές - αίθουσες

Δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως οι αποφάσεις για το μόνιμο διορισμό 3.663 εκπαιδευτικών σε κενές οργανικές θέσεις Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και Μουσικών Σχολείων.

Όπως διευκρίνισε το υπουργείο Παιδείας οι διοριζόμενοι/ες υποχρεούνται να παρουσιαστούν στις οικείες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για ορκωμοσία και ανάληψη υπηρεσίας από την Πέμπτη 17 έως και την Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023. Στις ίδιες ημερομηνίες θα αναλάβουν υπηρεσία και 150 μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ).

Με αφορμή ερωτήματα σχετικά με την ανάληψη υπηρεσίας των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών και μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε χθες ενημερωτική εγκύκλιο με διευκρινιστικές οδηγίες για τα ακόλουθα:

Η φυσική παρουσία των νεοδιοριζόμενων στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης της περιοχής (ή του Μουσικού Σχολείου) διορισμού τους ή αντίστοιχα στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης διορισμού τους είναι απαραίτητη για την ανάληψη υπηρεσίας. Όσοι αποδεδειγμένα αδυνατούν να μετακινηθούν για ανάληψη υπηρεσίας στην περιοχή διορισμού, για σοβαρούς λόγους υγείας είτε λόγω εγκυμοσύνης/λοχείας, οφείλουν να παρουσιαστούν σε Διεύθυνση Εκπαίδευσης πλησίον του τόπου κατοικίας τους, προκειμένου να ορκιστούν και να αναλάβουν υπηρεσία.

Οι Διευθυντές Εκπαίδευσης, στην αρμοδιότητα και στη διακριτική ευχέρεια των οποίων έγκειται η όλη διαδικασία, αφού προβούν στον έλεγχο της νομιμότητας των δικαιολογητικών των ανωτέρω νεοδιοριζόμενων, υποχρεούνται να αποστείλουν άμεσα το πρωτόκολλο ορκωμοσίας, την πράξη ανάληψης υπηρεσίας και τα απαραίτητα δικαιολογητικά στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, όπου διορίστηκαν οι εν λόγω εκπαιδευτικοί και μέλη ΕΕΠ.

Αφετηρία υπολογισμού του χρόνου υπηρεσίας των εκπαιδευτικών αποτελεί η χρονολογία δημοσίευσης στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως της πράξης διορισμού, με την προϋπόθεση ότι η ανάληψη υπηρεσίας γίνεται μέσα σε ένα μήνα από την κοινοποίηση της πράξης διορισμού, αλλιώς αφετηρία αποτελεί η ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας.

Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη: Χτύπησε τη μάνα του γιατί του ζήτησε ένα ποτήρι νερό

Δολοφονία Μιχάλη Κατσουρή: Συνελήφθη ο 25χρονος οπαδός του Παναθηναϊκού – Αναμένονται νέα εντάλματα σύλληψης

Μακρή: Τα σχολεία θα ανοίξουν χωρίς κενά


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ηράκλειο: Συνελήφθη 57χρονος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών11:38Θεσσαλονίκη: 61χρονος συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών ουσιών11:24Φαράγγι Σαμαριάς: Κλείνει εκτάκτως και από τις δύο εισόδους του11:10Μόναχο: Επαναλειτούργησε το αεροδρόμιο10:56Υπερχείλισε ο ποταμός Τριπόταμος - Διακοπή της κυκλοφορίας10:42Αγρίνιο: Άνδρας πυροβόλησε αδέσποτες γάτες από το μπαλκόνι του σπιτιού του10:28Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 3 Οκτωβρίου10:14Βασίλης Μπισμπίκης: Πήρε γλυκά και ζήτησε συγνώμη από τους κατοίκους της περιοχής10:00Νίνα Σιμόν: Η ζωή, οι αγώνες και η κληρονομιά μιας καλλιτέχνιδας που δεν δίστασε να μιλήσει09:46Ο Τραμπ προειδοποίησε για κύμα απολύσεων και περικοπών εάν συνεχιστεί το shutdown09:32ΗΠΑ: Γυναίκα καταδικάστηκε σε φυλάκιση 5 ετών για απόπειρα πνιγμού 3χρονου κοριτσιού παλαιστινιακής καταγωγής09:17Κρήτη: Εργατικό ατύχημα σε απόκομιδή απορριμάτων - Ερευνώνται οι συνθήκες09:03Πάνος Ρούτσι: Διακομίζεται στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας για ιατρικές εξετάσεις08:49Κίνηση στους δρόμους: Πέντε τροχαία στον Κηφισό - Μεγάλες καθυστερήσεις08:35Euroleague: Για το «2 στα 2» ο Παναθηναϊκός απέναντι στην Μπαρτσελόνα08:21Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την εκτελεστική αντιπρόεδρο της ΕΕ08:07Τίλι Νόργουντ: Η AI ηθοποιός που αναστατώνει τη σόουμπιζ07:53Μουντιάλ 2026: Παρουσιάστηκαν οι μασκότ ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικού που θα συνοδεύσουν την κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση07:38Βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας σήμερα07:24Ελβετία: Δακρυγόνα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, για την αναχαίτιση από το Ισραήλ του διεθνούς στόλου για τη Γάζα07:10
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο