LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 18 Αυγούστου 2023 09:33

Μακρή: Τα σχολεία θα ανοίξουν χωρίς κενά

Η υφυπουργός Παιδείας μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλοκαίρι Μαζί» για τη νέα σχολική χρονιά, τους εκπαιδευτικούς και τις κτηριακές δομές.

Ζέττα Μακρή - Καλοκαίρι Μαζί

Στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» μίλησε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή για τη νέα σχολική χρονιά που ξεκινά σε λιγότερο από ένα μήνα.

«Στις 11 Σεπτεμβρίου ανοίγουν τα σχολεία, τα βιβλία τυπώνονται από τον Απρίλιο, οι καθηγητές και οι αναπληρωτές είναι ενήμεροι κι έτοιμοι», είπε σχετικά με την εκκίνηση της νέας χρονιάς, εκτιμώντας ότι, «η σχολική χρονιά θα ξεκινήσει χωρίς κενά».

«Μπορεί να παρουσιαστούν κενά, όμως το υπουργείο είναι έτοιμο να τα αναπληρώσει», συμπλήρωσε σχετικά.

Αναφορικά με το ολοήμερο σχολείο είπε πως, θα επεκταθεί και σε άλλα σχολεία, καθώς έχει ήδη «αγκαλιαστεί» από τον πρώτο χρόνο εφαρμογής του.

Όσο αφορά στο πρόβλημα στέγασης των εκπαιδευτικών σε τουριστικές περιοχές, η υφυπουργός αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες των δήμων, αλλά και στο συμβολικό επίδομα των 100 ευρώ και διαβεβαίωσε πως, το υπουργείο λαμβάνει πρωτοβουλίες για τη στέγαση εκπαιδευτικών και φοιτητών.

«Οι αναπληρωτές μπορούν να παρουσιαστούν και ηλεκτρονικά», σημείωσε για την πλήρωση κενών θέσεων.

Για την προσχολική αγωγή είπε πως, «υπάρχει προσπάθεια ενοποίησης» και πως, τα αγγλικά στα νήπια είχαν μεγάλη αποδοχή.

Ερωτηθείσα για τα σχολικά κτήρια είπε πως, «γίνεται μελέτη από το Επιμελητήριο για τον έλεγχο των κτηρίων η ανέγερση ανήκει στο υπουργείο Μεταφορών και η συντήρησή τους από το ΥΠΕΣ μέσω των δήμων που χρηματοδοτούνται» και είπε ειδικά αναφερόμενη στον θάνατο μαθητή στις Σέρρες πως, «όταν τηρούμε τα πρωτόκολλα, δεν θα έχουμε προβλήματα. Στις Σέρρες επετράπη η συντήρηση ενώ γίνονταν μαθήματα».

Μιλώντας για την ψηφιακή αναβάθμιση των σχολείων είπε πως γίνεται με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ παράλληλα γίνεται η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και προγράμματα βιωματικής μάθησης, πέρα των μαθημάτων, μεταξύ των οποίων η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και μαθήματα επιχειρηματικότητας.

Για τα ιδιωτικά ΑΕΙ διαβεβαίωσε πως θα γίνουν, βάσει της κυβερνητικής δέσμευσης, όμως δεν είναι κάτι «κοντινό», αλλά κάτι που θα γίνει με τη συνταγματική αναθεώρηση. Τόνισε πως, προς το παρόν μπορούν να γίνουν συμφωνίες με ιδιωτικά πανεπιστήμια και επισημαίνοντας ότι, είναι «μία διαδικασία που θα ξεκινήσει πολύ γρήγορα» και πως «τα δημόσια πανεπιστήμια δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν».

Ειδήσεις σήμερα:

Rapid test δωρεάν την Παρασκευή σε 139 σημεία

Αθηνών – Κορίνθου: “Αυτοσχέδια η εκκένωση”, λέει εγκλωβισμένος οδηγός (βίντεο)

Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας την Παρασκευή

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πάρος: Δορυφορική εικόνα από τις πλημμύρες στο νησίΧθες 22:32 | Ειδήσεις

Σημαντικές καταστροφές σημειώθηκαν στις Κυκλάδες λόγω της κακοκαιρίας, με τις μεγαλύτερες ζημιές να έχουν καταγραφεί στην Πάρο.

Κυριακή Γρίβα: Σπάραξε η μητέρα της στα αποκαλυπτήρια του μνημείου της, 1 χρόνο μετά τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους (εικόνες)Χθες 19:58 | Ειδήσεις

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν έξω από το Αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων, όπου γίνονται τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου της Κυριακής Γρίβα, η οποία δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της, πριν από ένα χρόνο.

Τροχαίο στον Λαγκαδά: Η προφυλάκιση, η συγνώμη και η χρήση μεθαδόνηςΧθες 19:13 | Ειδήσεις

Η υπόθεση της άτυχης Χαράς, που σκοτώθηκε από τον μεθυσμένο οδηγό, που ήταν στο τιμόνι, παρ' ότι του είχε αφαιρεθεί το δίπλωμα, έχει μια ακόμη συγκλονιστική εξέλιξη.

Βοστώνη: Φορτηγό έπεσε σε πεζούς (εικόνες)Χθες 22:06 | Ειδήσεις

Στο δυστύχημα ενεπλάκη ένα κίτρινο φορτηγό, το οποίο έπεσε πάνω σε πεζούς.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
FedHATTA: Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για το Πάσχα σε Ελλάδα και εξωτερικό23:59Ινδία: Δεκάδες νεκροί από έκρηξη σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων23:45Τουρκία - Ιμάμογλου: Μποϊκοτάζ στην αγορά ως διαμαρτυρία για τη φυλάκισή του 23:30Άρης – Περιστέρι: Πήραν το “θρίλερ” οι φιλοξενούμενοι23:16Ένταση σε εκδήλωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας 23:03Πατήσια: Φωτιά σε εργοστάσιο (εικόνες)22:49Κακοκαιρία - Πάρος: Δορυφορική εικόνα από τις πλημμύρες στο νησί 22:36Θεσσαλονίκη: Νύφη συνελήφθη λίγο πριν πάει στην εκκλησία22:22Βοστώνη: Φορτηγό έπεσε σε πεζούς (εικόνες) 22:09Charleston Open: Η Σάκκαρη προκρίθηκε στον 2ο γύρο21:55Η μεγάλη δημοσκόπηση της Marc για τον ΑΝΤ1 21:42Επιβατικό αεροπλάνο από Ισραήλ έκανε αναγκαστική προσγείωση στην Τουρκία21:28Πάπας Φραγκίσκος: Πως εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του21:15Ωνάσεια Δημόσια Σχολεία: Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων - Ποιες είναι οι προϋποθέσεις21:01Youth League – Ολυμπιακός: Είπε αντίο… με ψηλά το κεφάλι20:48Ηράκλειο: Εξαρθρώθηκε συμμορία που έκλεβε σπίτια με “χρυσή” λεία20:34Μητσοτάκης στο ΤikTok για κατώτατο μισθό: Θα πετύχουμε τον στόχο μας για 950 ευρώ το 2027 20:21Κυριακή Γρίβα: Σπάραξε η μητέρα της στα αποκαλυπτήρια του μνημείου της, 1 χρόνο μετά τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους (εικόνες)20:07ΠΝΟ – Απεργία: Πότε δένουν κάβους τα πλοία19:52Κρήτη: Προσωρινά κρατούμενος ο δεύτερος υγειονομικός - Κατηγορείται για χρηματισμό και εκβιασμό19:39
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο