LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 18 Αυγούστου 2023 07:43

Γυναικοκτονία στην Ουρουγουάη: 17χρονος σκότωσε την πρώην του

Συγκλονισμένη είναι η κοινή γνώμη της Ουρουγουάης από τη γυναικοκτονία ανήλικης από τον φίλο της.

AP - Ουρουγουάη - αστυνομία

(εικόνα αρχείου)

Δεκαεπτάχρονο κορίτσι δολοφονήθηκε από τον συνομήλικο πρώην φίλο του, υπόθεση που συγκλόνισε χθες Πέμπτη πολλούς στην Ουρουγουάη, όπου επισήμως καταμετρώνται 11 γυναικοκτονίες από την αρχή της χρονιάς.

Η Βαλεντίνα Κανσέλα Σαρμόρια βρέθηκε προχθές Τετάρτη το απόγευμα μισοθαμμένη στην άμμο, στην παραλία Πούντα ντελ Έστε (νοτιοανατολικά), τουριστικό προορισμό.

Ο πρώην φίλος της οδηγήθηκε από την αστυνομία στον τόπο του εγκλήματος όπου ομολόγησε πως τη δολοφόνησε. Η νεαρή αγνοείτο από την προηγουμένη.

Το ζευγάρι καταγράφτηκε από κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης να φθάνει στην παραλία το απόγευμα της Τρίτης. Όμως ο νεαρός έφυγε μόνος.

Χθες του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία με επιβαρυντικές περιστάσεις και προφυλακίστηκε.

Ο εισαγγελέας που προΐσταται της έρευνας για την υπόθεση, ο Χόρχε Βας, θα ζητήσει τη βαρύτερη ποινή, που είναι δέκα χρόνια κάθειρξης για τέτοιας φύσης εγκλήματα όταν διαπράττονται από ανήλικους, ανέφερε στον Τύπο ο Χαβιέρ Μπένετς, εκπρόσωπος της γενικής εισαγγελίας.

Κατά τα ευρήματα της νεκροψίας-νεκροτομής, η Βαλεντίνα Κανσέλα πέθανε από ασφυξία.

Ως την 30ή Ιουλίου, το υπουργείο Εσωτερικών κατέγραψε 24.473 καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία και 11 γυναικοκτονίες.

Σύμφωνα με τη διευθύντρια του Εθνικού Ινστιτούτου Γυναικών, τη Μόνικα Μποτέρο, ο αριθμός αυτός βρίσκεται κοντά στον ετήσιο μέσο όρο. Κάθε χρόνο στη χώρα καταγράφονται κατά μ.ό. 25 γυναικοκτονίες.

Ο θάνατος της νεαρής καταγράφτηκε μερικές ημέρες έπειτα από αυτόν γυναίκας 23 χρονών, που απήχθη και δολοφονήθηκε κατά τη διάρκεια τροχαίου που προκάλεσε ο πρώην σύντροφός της, πρώην αστυνομικός, 25 ετών.

Το 2017, η Ουρουγουάη τροποποίησε τον ποινικό κώδικα για να χαρακτηριστεί επιβαρυντική περίσταση η γυναικοκτονία σε υποθέσεις ανθρωποκτονιών.

Ειδήσεις σήμερα:

Rapid test δωρεάν την Παρασκευή σε 139 σημεία

Αθηνών – Κορίνθου: “Αυτοσχέδια η εκκένωση”, λέει εγκλωβισμένος οδηγός (βίντεο)

Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας την Παρασκευή

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: "Καμπανάκια" για Βόρεια Μακεδονία, Μονή της Χώρας και επίσκεψη ΡάμαΣήμερα 11:31 | Ειδήσεις

Σαφείς προειδοποιήσεις προς τα Σκόπια για την Συμφωνία των Πρεσπών. Τι είπε για τον Ερντογάν και την Μονή της Χώρας. Τι τονίζει για τον Ράμα. Τι απαντά για την ακρίβεια.

Νεκρό βρέφος στη Βραυρώνα: Η στιγμή που ο πατέρας το πετάει στα σκουπίδια (βίντεο - ντοκουμέντο)Σήμερα 11:40 | Ειδήσεις

Στο βίντεο ντοκουμέντο φαίνεται ο πατέρας του βρέφους που βρέθηκε νεκρό στη χωματερή, να το πετά στα σκουπίδια.

Ράφα: Το Ισραήλ ζήτησε την απομάκρυνση κατοίκων και σε άλλες συνοικίεςΣήμερα 10:32 | Ειδήσεις

Συνεχίζονται τα ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας παρά τις επικρίσεις των ΗΠΑ. 

Αγία Πετρούπολη - Πτώση λεωφορείου σε ποτάμι: αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων (βίντεο)Σήμερα 10:25 | Ειδήσεις

Εικόνες από το εσωτερικό του λεωφορείου με τις στιγμές πριν την φονική πτώση κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Εργαζόμενοι συνταξιούχοι: Ρεκόρ εγγραφών στην πλατφόρμα12:23ΔΥΠΑ - ΕΦΚΑ: Οι πληρωμές έως τις 17 Μαΐου12:10Νεκρό βρέφος στη Βραυρώνα: Η στιγμή που ο πατέρας το πετάει στα σκουπίδια (βίντεο - ντοκουμέντο)11:57Πρότυπα - Πειραματικά Σχολεία: Κλήρωση και εξετάσεις για την εισαγωγή μαθητών11:43Μητσοτάκης: "Καμπανάκια" για Βόρεια Μακεδονία, Μονή της Χώρας και επίσκεψη Ράμα11:30Φορολογικές δηλώσεις: Πόσος είναι ο επιπλέον φόρος στα χρεωστικά εκκαθαριστικά11:16Άλιμος: Τα θρυλικά αυτοκίνητα... “επιστρέφουν” 11:07Ράφα: Το Ισραήλ ζήτησε την απομάκρυνση κατοίκων και σε άλλες συνοικίες10:53Αγία Πετρούπολη - Πτώση λεωφορείου σε ποτάμι: αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων (βίντεο)10:40Κηφισίας: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έως το τέλος Ιουνίου10:26Κατασκοπεία: Καταδίκη για τον Γραμματέα του τουρκικού προξενείου και τον μάγειρα10:13Μονή της Χώρας: το διάβημα της Ελλάδας και η πρώτη προσευχή10:004 μύθοι για το Bonus Malus και η αλήθεια09:56Γεωμαγνητική καταιγίδα: Εντυπωσιακές φωτογραφίες από το σπάνιο φαινόμενο (εικόνες)09:42Στράτος Διονυσίου: ο άρχοντας του λαϊκού τραγουδιού που “σίγησε” σαν σήμερα09:29Συντάξεις Ιουνίου: Πότε καταβάλλονται στους δικαιούχους09:16Νεκρό βρέφος στη Βραυρώνα - Ομολογία πατέρα: ήταν λάθος αλλά φοβήθηκα... 09:02Λοβέρδος για Μητσοτάκη: “Αγκάθια” η επίσκεψη Ράμα και η Μονή της Χώρας08:49Eurovision: Η απάντηση της Σάττι, οι αποδοκιμασίες στο Ισραήλ και ο… Ολλανδός (βίντεο)08:35Τουρκία: Το TikTok μπορεί να απαγορευτεί08:22
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο