LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 17 Αυγούστου 2023 22:19 | Ανανέωση: 17 Αυγούστου 2023 22:39

ΠΑΟΚ – Χάιντουκ Σπλιτ: Εμφατική νίκη και τώρα play off για τον “Δικέφαλο”

Οι Θεσσαλονικείς πέτυχαν μια ευρέα νίκη κόντρα στους Κροάτες και απομένει πλέον μόνο ένα εμπόδιο για να μπουν στους Ομίλους του Conference League.

ΠΑΟΚ - ΧΑΙΝΤΟΥΚ

Αξιοποιώντας στο έπακρο τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν, ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε με 3-0 της Χάιντουκ στην Τούμπα και, σε συνδυασμό με το 0-0 στο Σπλιτ, εξασφάλισε την πρόκρισή του στα Play Off του UEFA Europa Conference League. Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς που σημείωσε δύο γκολ (79', 85'), με τον Στέφαν Σβαμπ να ανοίγει το δρόμο προς το θρίαμβο με πέναλτι στο 11ο λεπτό.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τους γηπεδούχους. Μόλις στο 11', ο Βάντις Οτζίτζα-Οφόε ανέτρεψε εντός περιοχής τον Γιάννη Κωνσταντέλια, με τον Σάσα Στέγκεμαν να υποδεικνύει την άσπρη βούλα. Την εσχάτη των ποινών μετέτρεψε σε γκολ ο Στέφαν Σβαμπ, με τον Αυστριακό να παίρνει... ρεβάνς από τον εαυτό του για το χαμένο πέναλτι κόντρα στην Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ. Κι όμως, μόλις τρία λεπτά νωρίτερα, ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης είχε προλάβει την ύστατη στιγμή τον Μάρκο Λιβάγια.

Ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ, μάλιστα, είδε την προσπάθειά του να σταματάει στο δεξί κάθετο δοκάρι δέκα λεπτά αργότερα. Από εκεί και πέρα, η Χάιντουκ κυριάρχησε, με τους Φιλίπ Κροβίνοβιτς (32', 43') και Εμίρ Σαχίτι (45'+2') να απειλούν την εστία του Ντόμινικ Κοτάρσκι.

ΠΑΟΚ - ΧΑΙΝΤΟΥΚ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους Κροάτες να μπαίνουν πιο επιθετικά, ωστόσο πίσω άφηναν κενά. Τα οποία προσπάθησε να εκμεταλλευτεί ο ΠΑΟΚ. Στο 52', ο Αλί Σαμάτα ξεκίνησε την προσπάθεια, ο Ζίβκοβιτς βρήκε υπέροχα τον Κωνσταντέλια, αλλά το σουτ του 19χρονου από πλεονεκτική θέση βρήκε σε ετοιμότητα τον Λούτσιτς - κλασική ευκαιρία. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Κωνσταντέλιας με παράλληλο γύρισμα βρήκε τον Κάλεντ Νάρεϊ, αλλά το τελείωμα του Γερμανού εξτρέμ ήταν απογοητευτικό.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τις δικές τους καλές στιγμές, με τον Κοτάρσκι να μη διώχνει πειστικά τη σέντρα-σουτ του Λιβάγια στο 63', αλλά τον Κροάτη τερματοφύλακα να είναι αποτελεσματικός τρία λεπτά μετά, στο σουτ του Γιασίν Μπενραχού στην κλειστή του γωνία. Ο Λουτσέσκου αναγκάστηκε να σπαταλήσει δύο αλλαγές, με τους τραυματισμούς των Φιλίπε Σοάρες και Σαμάτα, ωστόσο οι γηπεδούχοι έφτασαν και στο δεύτερο γκολ.

Ολέθριο λάθος του Ίσμαελ Ντιαλό, ο Μπράντον Τόμας βρήκε με τη μία τον Ζίβκοβιτς κι ο Σέρβος πλάσαρε εύστοχα για το 2-0 στο 79'. Με την αυτοπεποίθηση στα ύψη, ο Σέρβος εκτέλεσε και το φάουλ από το ημικύκλιο της περιοχής που κέρδισε ο εξαιρετικός Κωνσταντέλιας. Η μπάλα κόντραρε στο τοίχος και ξεγέλασε τον Λούτσιτς για το 3-0. Στις καθυστερήσεις ο Κοτάρσκι στέρησε από τον Λιβάγια το γκολ της τιμής.

ΠΑΟΚ - ΧΑΙΝΤΟΥΚ

Πλέον, ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται αφενός για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Super League απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, αφετέρου για την αναμέτρηση της ερχόμενης εβδομάδας για τα Play Off του UEFA Europa Conference League με αντίπαλο το νικητή του ζευγαριού της Ρόζενμποργκ με τη Χαρτς.

Διαιτητής: Σάσα Στέγκεμαν (Γερμανία)

Κίτρινες: Μπάμπα, Κωνσταντέλιας, Σαμάτα - Μούφι, Σάρλια, Οτζίτζα-Οφόε Ντιαλό.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Σβαμπ, Τσιγγάρας (62' Φιλίπε Σοάρες/74' Οζντόεφ), Νάρεϊ (62' Τάισον), Κωνσταντέλιας, Α. Ζίβκοβιτς, Σαμάτα (78' Τόμας).

ΧΑΪΝΤΟΥΚ ΣΠΛΙΤ (Ιβάν Λέκο): Λούτσιτς, Μούφι (81' Μικάνοβιτς), Σάρλια, Ντιαλό, Μέλνιακ, Σιγκούρ, Κροβίνοβιτς (58' Μπενραχού), Σαχίτι (58' Ντόλτσεκ), Οτζίτζα-Οφόε (80' Τσούγιτς), Μλάκαρ (72' Νταγιάκου), Λιβάγια.

ΠΑΟΚ - ΧΑΙΝΤΟΥΚ

Ειδήσεις σήμερα:

Καλαμαριά: Βάρκα που έγινε βιβλιοθήκη (εικόνες)

Πολύνεκρη συντριβή αεροπλάνου στη Μαλαισία πάνω σε πολίτες (εικόνες)

Θεσσαλονίκη: Βιντεοσκοπούσε νεαρή εν αγνοία της!

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜεγάλη Πέμπτη: Στην Μητρόπολη ο Μητσοτάκης, στην Κέρκυρα ο Κασσελάκης (εικόνες)Χθες 22:15 | Ειδήσεις

Στην Μητρόπολη για την Ακολουθία των Αχράντων Παθών, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου, βρέθηκε ο Πρωθυπουργός. Πάσχα στην Κέρκυρα θα κάνει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιχαλολιάκος: Έφεση για την αποφυλάκιση θα ασκήσει ο εισαγγελέαςΧθες 18:57 | Ειδήσεις

Θα βασιστεί στην εισαγγελική πρόταση που δεν υιοθετήθηκε από τους δικαστές και έκαναν δεκτή την αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Κατάρρευση 44χρονης μπροστά στο παιδί της: Το αγοράκι έκλαιγε και φώναζε “Μαμά!”Χθες 23:11 | Ειδήσεις

Θρήνος στην Κρήτη για την γυναίκα που κατέρρευσε στον δρόμο, μπροστά στο μικρό παιδί της, με το οποίο βγήκαν βόλτα για να του αγοράσει λαμπάδα...

Τροχαίο: Θρήνος για τον Γιάννη - Η “προφητική” μαντινάδα (εικόνες)Χθες 21:52 | Ειδήσεις

Ανείπωτος θρήνος για τον 23χρονο Γιάννη που "έσβησε" στην άσφαλτο την Μεγάλη Πέμπτη. Τι "'έλεγε" η μαντινάδα που είχε αναρτήσει στα social media.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: “Με το ένα πόδι” στον τελικό του ECL οι “Πειραιώτες”23:59Euroleague: Ο Παναθηναϊκός νίκησε την Μακάμπι - Στο ΟΑΚΑ κρίνεται η πρόκριση στο Final Four23:47Πού θα βρεις το πιο φθηνό τσουρέκι στην Ελλάδα23:34Άμστερνταμ: Θέση στάθμευσης πωλείται για 495000 ευρώ!23:21Κατάρρευση 44χρονης μπροστά στο παιδί της: Το αγοράκι έκλαιγε και φώναζε “Μαμά!”23:08“5Χ5 Σπέσιαλ”: Πάσχα με Κονιτοπούλου και Τσαμπά (sneak preview)22:54Μεγάλη Πέμπτη: Στην Μητρόπολη ο Μητσοτάκης, στην Κέρκυρα ο Κασσελάκης (εικόνες)22:40“Ο Πρώτος από εμάς”: Νέα επεισόδια με απρόσμενες εξελίξεις (εικόνες)22:27ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 10 Μαΐου22:13Καιρός - Μεγάλη Παρασκευή: Τοπικές βροχές και άνεμοι έως 7 μποφόρ21:59Τροχαίο: Θρήνος για τον Γιάννη - Η “προφητική” μαντινάδα (εικόνες)21:46Euroleague - Ολυμπιακός: Νίκη και τώρα... Βαρκελώνη για την πρόκριση στο Final Four21:32Πάσχα: Πώς θα λειτουργήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς21:18Αναιμία: αιτίες, συμπτώματα και αντιμετώπιση21:05Formula 1: Grand Prix Μαϊάμι σε ΑΝΤ1+ και ΑΝΤ1 το Πάσχα20:51ΗΠΑ - Πανεπιστήμια: Ο Ερντογάν τάσσεται υπέρ των φοιτητών20:38“Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ” πίσω από τις κάμερες (εικόνες)20:24Bία ανηλίκων: Ανήλικη απείλησε με μαχαίρι 14χρονη, την ξυλοκόπησε και τη λήστεψε20:11ΑΑΔΕ - Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Σε λειτουργία στο myCar19:57Τροχαίο - Βούλα: Θανάσιμη παράσυρση πεζής19:44
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο