LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 16 Αυγούστου 2023 19:56

Φαράγγι Σαμαριάς - Ακρωτηριασμός τουρίστα: η γιατρός που τον κράτησε στη ζωή στον ΑΝΤ1 (βίντεο)

Τι είπε η γιατρός που κράτησε στην ζωή τον Ισπανό τουρίστα που ακρωτηριάστηκε μιλά στον ΑΝΤ1.

Κρήτη - Φαράγγι Σαμαριάς

Της Φαίης Χρυσοχόου

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή ο Ισπανός τουρίστας, μέχρι να φτάσει το ελικόπτερο, έδωσε η γιατρός στο φαράγγι της Σαμαριάς. Η χειρουργός Δανάη Δημητριάδη περιγράφει στον ΑΝΤ1 την κατάσταση στην οποία βρέθηκε ο περιπατητής και τις ελλείψεις που υπάρχουν σε ιατρικό προσωπικό .

Στα σχέδια του Υπουργείου Κλιματικής Αλλαγής είναι από την επόμενη τουριστική σεζον να ληφθούν μέτρα προστασίας για τις βραχώδεις παραλίες.

Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ στο νοσοκομείο Χανίων σε καταστολή και σε σοβαρή κατάσταση συνεχίζει να βρισκεται ο 45 χρονος Ισπανος τουριστας που τραυματίστηκε στο φαραγγι της Σαμαριας. Η γιατρος που τον αντίκρυσε πρώτη λίγο μετά το σεισμό των 4.9 ρίχτερ μιλά στον ΑΝΤ1 για το πώς τον κράτησε στη ζωή.

Όπως περιγράφει η Δανάη Δημητριάδη, "εκείνη την ώρα ήταν ένας βαριά τραυματισμένος το μυαλό μου έχει εκπαιδευτεί να λειτουργεί στο να τον βοηθήσει να του δώσεις χρόνο μία παράταση ζωής δεν ήταν εγκλωβισμένος από ότι φαίνεται ο βράχος έπεσε έφυγε και έκοψε το πόδι του είχε χάσει αρκετό αίμα είχε χάσει το μέλος του όταν τον βρήκα τον ασθενή ήταν ένα μιση μετρο μακριά."

Η Δανάη κάθισε δίπλα στον βαριά τραυματισμένο Ισπανό περιπατητή βοηθώντας τον να κρατήσει τις αισθησεις του εως ότου φτάσει το ελικόπτερο.

Στη συνέχεια η ίδια αναφέρει "είχε επαφή μιλούσε ήταν έτοιμος να αρχίσει να χάνει τις αισθήσεις του αλλά με τα μέσα που είχα εκεί με ενδοφλέβια υγρά και με φάρμακα άρχισε να βελτιώνει την κατάσταση του γρήγορα ήρθε το φορείο τον ανεβάσαμε με προσωπικό και εθελοντές έτρεξα εγώ πήρα ότι άλλο χρειαζόμουν οξυγόνα φάρμακα έξτρα και μέχρι να τελειώσουμε με ότι δυνατή νοσηλεία και θεραπεία μπορούσα να του δώσω εκείνη τη στιγμή .Προσπαθούσα να μείνει ξύπνιος να μην κοιμάται του ελεγα είμαστε εδώ θα κάνουμε το καλύτερο".

Το φαράγγι της Σαμαριάς που δέχεται κατά μεσο ορο 1500 περιπατητές ημερησίως διαθέτει έναν γιατρό ο οποίος μάλιστα εξυπηρετεί και τις ανάγκες του χωριού Αγία Ρούμελη.

Η ιατρός δήλωσε ακόμη: "Αν εγώ εκείνη τη μέρα ή τις προηγούμενες μέρες κάλυπτα τις ανάγκες του χωριού το φαράγγι δεν θα είχε γιατρό και σίγουρα δεν θα ήταν εύκολη η πρόσβαση σε αυτό το περιστατικό εκείνη την ώρα θα χρειαζόμουν μιάμιση ώρα να φτάσω στο σημείο"

Όχι μόνο στην Κρήτη αλλά και στις παραλίες του αιγαίου και των ιονίων νησων μια πτώση βραχων μπορει να προκαλεσει σοβαρο τραυματισμο. Στα σχεδια του υποΥπουργείου Κλιματικής Αλλαγηής είναι στην επόμενη τουριστική σεζόν να ληφθούν μετρα ασφαλείας

Ο Ευθύμιος Λέκκας δηλώνει σχετικά: "Χρειάζονται πινακίδες πληροφόρησης και ενημέρωσης για τους τουρίστες και τους επισκέπτες και στη συνέχεια δράσεις ενοποίησης των παραλιών δηλαδή υποδείξεις σε ζώνες σε ποια σημεία επισκέπτες των παραλιών είναι περισσότερο ασφαλείς".

Στο μικροσκοπιο μπαινουν μεταξύ άλλων απαραμιλλης ομορφιας αλλα και βραχωδεις παραλίες.

Τα μέτρα που αναμένεται να εφαρμοστούν σταδιακά στις αποκρημνες παραλίες της χώρας θα περιλαμβανουν κι επιχειρησιακά σχεδια για την εγκαιρη απομακρυνση των επισκεπτων σε περπτωση καταπτωσης βραχων.

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας την Τετάρτη

Λέσβος: Διάσωση λουόμενης από το Λιμενικό και τη Frontex (βίντεο)

Champions League - Παναθηναϊκός – Μαρσέιγ: Απίθανη πρόκριση για το “τριφύλλι” στα πέναλτι (εικόνες)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Ψυχοκόρες”: Νέα επεισόδια την Μεγάλη Εβδομάδα (εικόνες)23:59Δολοφονία Λυγγερίδη: Έξι προφυλακίσεις κατηγορουμένων23:50Θηρασία: Βίντεο από κατολίσθηση στο λιμάνι 23:37Βόλεϊ γυναικών: Ο Παναθηναϊκός πρωταθλητής για τρίτη συνεχόμενη χρονιά23:23Καρδίτσα - ΑΕΚ: Νίκη..γοήτρου για τους γηπεδούχους23:11ΠΑΟΚ: Κέρδισε το Μαρούσι κι “έκλεισε” μια θέση στα play off22:59Λαύριο: Συντριβή του υποβιβασμένου Απόλλωνα Πατρών22:47Ο Βόλος έκανε το...καθήκον του απέναντι στον Πανσερραϊκό22:33Ο ΠΑΣ …πήρε μαζί του την Κηφισιά στη Super League 222:21Ο Παναιτωλικός νίκησε τον Ατρόμητο και... γιόρτασε την παραμονή του22:10Αστέρας Τρίπολης - ΟΦΗ: Ισόπαλοι και...άνετοι στην παραμονή τους21:59Φλώρινα: Σύλληψη “εισπράκτορα” τηλεφωνικών απατών21:47Γάζα: Ισραηλινοί όμηροι “εμφανίστηκαν” σε βίντεο21:33Χανιά: Επιχείρηση διάσωσης τουρίστριας στον Μπάλο21:19Καλλιάνος: Θλίψη στην κηδεία του πατέρα του βουλευτή (εικόνες)21:05Ιπποκράτειος Πολιτεία: Λειτουργούσαν παράνομο κέντρο απεξάρτησης (εικόνες)20:52Δολοφονία Λυγγερίδη: Προφυλακίστηκε ο μάνατζερ τράπερ20:38Συμμορία έκλεβε επιβάτες του μετρό και του ΗΣΑΠ20:23Πύργος: Άγρια ληστεία ηλικιωμένου εργάτη σε εκκλησία20:10Τουρκία - ΗΠΑ: Τα σενάρια της αναβολής της επίσκεψης του Ερντογάν στην Ουάσιγνκτον19:56
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο