LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 16 Αυγούστου 2023 16:47

Κυνηγετική περίοδος: Πού και για ποια είδη επιτρέπεται φέτος το κυνήγι - Πότε ξεκινά

Ποια είδη επιτρέπονται και για ποιες περιόδους, ποια απαγορεύονται. Οι διαφορές με την περσινή περίοδο κυνηγιού.

κυνηγι

Σε απόφαση, που υπογράφει ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρος Σκυλακάκης, προσδιορίζονται οι ρυθμίσεις θήρας για την κυνηγετική περίοδο 2023-2024.

Ειδικότερα, στην Υπουργική Απόφαση (ΥΑ) προβλέπεται πως το κυνηγετικό έτος 2023-2024 ξεκινάει στις 20 Αυγούστου του 2023, με διάρκεια μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου του 2024.

Σημειώνεται πως κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται η θήρα του αγριοκούνελου (Oryctolaguscuniculus) μέχρι την 10η Μαρτίου του 2024.

Στην ΥΑ παρατίθενται τα 36 είδη πουεπιτρέπεται να κυνηγηθούν, τα οποία εντάσσονται σε τρεις βασικές κατηγορίες:

1. Θηλαστικά

2. Πουλιά δενδρόβια, εδαφόβια κ.ά.,

3. Πουλιά υδρόβια και παρυδάτια.

Ακόμη προσδιορίζεται η χρονική περίοδος και οι μέρες κυνηγίου των θηρεύσιμων ειδών, καθώς και ο μέγιστος αριθμός θηραμάτων κατά είδος, που επιτρέπεται να θηρεύει κάθε κυνηγός κατά την ημερήσια έξοδό του.

Περιγράφονται, αναλυτικά, οι υποχρεώσεις των κυνηγών που θηρεύουν τρυγόνια, ενώ υπάρχει και μια σειρά ρυθμίσεων (ειδικές και γενικές) αναφορικά με το τί επιτρέπεται και τί απαγορεύεται κατά τη διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου. 

Ενδεικτικά επισημαίνεται πως απαγορεύεται το κυνήγι στα μόνιμα καταφύγια άγριας ζωής, στα εκτροφεία θηραμάτων και στους πυρήνες των Εθνικών Δρυμών. Όπως, επίσης, απαγορεύεται το κυνήγι της μπεκάτσας (Scolopaxrusticola) στο καρτέρι, το πρωί και το βράδυ.

Δείτε την Υπουργική απόφαση

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας την Τετάρτη

Λέσβος: Διάσωση λουόμενης από το Λιμενικό και τη Frontex (βίντεο)

Champions League - Παναθηναϊκός – Μαρσέιγ: Απίθανη πρόκριση για το “τριφύλλι” στα πέναλτι (εικόνες)


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕκρήξεις σε Νέο Κόσμο - Πειραιά: Τα βίντεο - ντοκουμέντα που βοήθησαν στην εξιχνίαση των υποθέσεωνΣήμερα 17:54 | Ειδήσεις

Βίντεο που βοήθησαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης φέρνει στο φως ο ΑΝΤ1. Παράλληλα οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Θεσσαλονίκη: Στην πλατεία Αριστοτέλους για πρώτη φορά η “συνάντηση” πέντε Επιταφίων (βίντεο)Σήμερα 22:13 | Τοπικά Νέα

Το έθιμο της συνάντησης των πέντε μεγάλων Επιταφίων της πόλης αναβίωσε φέτος με πρωτοβουλία της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης

Ηράκλειο: Στη φυλακή ο νονός που βίαζε το βαφτιστήρι τουΣήμερα 15:09 | Τοπικά Νέα

Ομολόγησε ο άνδρας που συνελήφθη για ασέλγεια κατά του παιδιού που έχει βαπτίσει.

Σταυρός έβγαζε μύρο: Το “θαύμα που είδαν” στο “Δαμοβόλο” (βίντεο)Σήμερα 16:55 | Ειδήσεις

Για θαύμα μιλούν οι κάτοικοι του ορεινού χωριού, που το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης είδαν το υγρό να τρέχει από τον Εσταυρωμένο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κατηγορείται για την δολοφονία της συντρόφου του... που εξαφανίστηκε πριν από 30 χρόνια 23:40Λευκάδα: Αράχνη “μαύρη χήρα” τσίμπησε 35χρονο 23:26Εύβοια - Μεγάλη Παρασκευή: Εντυπωσιακό το “Κάψιμο του Ιούδα” (βίντεο)23:11Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Το μήνυμα του για την Ανάσταση22:57Χανιά: Με κατάνυξη η περιφορά του Επιταφίου στο κέντρο της πόλης (βίντεο)22:43Θεσσαλονίκη: Στην πλατεία Αριστοτέλους για πρώτη φορά η “συνάντηση” πέντε Επιταφίων (βίντεο)22:28Κόρινθος: Χειροπέδες σε διαρρήκτες με…υπεραστική δράση22:14Ιερώνυμος: Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου21:59“Ψυχοκόρες”: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια στον ΑΝΤ121:50Σταυρός έβγαζε μύρο: Το “θαύμα που είδαν” στο “Δαμοβόλο” (βίντεο)21:45Μεγάλη Παρασκευή με τον ύμνο “Αι Γενεαί Πάσαι” από διάφορα σχολεία και χώρες (βίντεο)21:30Τέμπη: Συμπληρωματική μήνυση κατά του Πρωθυπουργού και πολιτικών προσώπων από συγγενείς θυμάτων21:16Νάξος: Η ξεχωριστή περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα (εικόνες)21:02Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ρώμης: Ο Τεντόγλου “πετάει” πάνω από τη Φοντάνα ντι Τρέβι (εικόνες)20:48ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 10 Μαΐου20:34Θεσσαλονίκη: Η περιφορά του πρώτου Επιταφίου από τον Άγιο Μηνά (βίντεο)20:21Εκρήξεις σε Νέο Κόσμο - Πειραιά: Τα βίντεο - ντοκουμέντα που βοήθησαν στην εξιχνίαση των υποθέσεων20:07Πάσχα: Αύξηση στις πληρότητες των νησιών (βίντεο)19:53Πάσχα: Η Αθήνα άδειασε και οι εκδρομείς παραμένουν κολλημένοι στην κίνηση (βίντεο)19:39Πνευμονική εμβολή: όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε19:24
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο