LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 14 Αυγούστου 2023 18:33

Μύκονος: Αστυνομικοί “φύλαγαν” βίλες ιδιωτών εν ώρα υπηρεσίας

Αποκαλυπτική η έρευνα των "αδιάφθορων" της ΕΛ.ΑΣ. για τη δράση των αστυνομικών που δούλευαν εν ώρα υπηρεσίας για ιδιώτες.

Μύκονος - Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου

Υπηρεσίες σεκιούριτι σε βίλες ιδιωτών στη Μύκονο πρόσφεραν τρεις αστυνομικοί, ακόμα και ώρες που είχαν βάρδια στο αστυνομικό τμήμα, οι οποίοι αποκαλύφθηκαν από έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, που τους παρακολουθούσε τουλάχιστον τρεις μήνες.

Οι τρεις αστυνομικοί και συγκεκριμένα ένας υπαρχιφύλακας και δύο δόκιμοι αστυφύλακες, που είχαν αποσπαστεί στο νησί για την τουριστική περίοδο, συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω σήμερα το πρωί, στην Αθήνα και στη Μύκονο. Επίσης για άλλους τρεις αστυφύλακες προέκυψε από την παρακολούθηση των συλληφθέντων ότι κάνουν την ίδια δουλειά και συμπεριλαμβάνονται στην δικογραφία που σχηματίστηκε από τους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές οι κατηγορούμενοι πρόσφεραν τις υπηρεσίες φύλαξης στον ιδιώτη, κατά παράβαση των καθηκόντων τους, με αμοιβή 10-12 ευρώ την ώρα.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, από τις παρακολουθήσεις προέκυψαν αποδεικτικά στοιχεία και τηλεφωνικές συνομιλίες που «καίνε» και τους έξι αστυνομικούς.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται από την ΕΛ.ΑΣ., προέκυψε ότι ο υπαρχιφύλακας και οι δύο δόκιμοι που συνελήφθησαν, τους τελευταίους τρεις μήνες, παρείχαν υπηρεσίες φύλαξης σε ιδιωτικές οικίες στο νησί, έχοντας συγκεκριμένους ρόλους και καθορισμένες βάρδιες, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις συνέπιπταν με το ωράριο εργασίας τους, αποκομίζοντας με αυτόν τον τρόπο παράνομο οικονομικό όφελος.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν 1.700 ευρώ και 50 δισκία συγκεκριμένης δραστικής ουσίας.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές πρόκειται για αναβολικά που χρησιμοποιούσε ο ένας εξ αυτών, για αυτό η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους αφορά στα -κατά περίπτωση - αδικήματα της παράβασης καθήκοντος, της νομοθεσίας περί ρύθμισης θεμάτων ιδιωτικών επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών ασφαλείας και γραφείων ιδιωτικών ερευνών, αλλά και της νομοθεσίας για τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό.

Οι έρευνες συνεχίζονται.

Ειδησεις σήμερα:

Χανιά - Παράνομες υιοθεσίες: Προφυλακίστηκαν οι μισοί από τους κατηγορούμενους

Φαράγγι Σαμαριάς: στην ΜΕΘ ο άνδρας που ακρωτηριάστηκε από κατολίσθηση (εικόνες)

Δεκαπενταύγουστος: Η ΠτΔ στην Αλεξανδρούπολη

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Στίβεν Σπίλμπεργκ: Η ταινία που τον σημάδεψε…23:59Γαλλία-ΟΗΕ: Οι τελωνειακοί δασμοί εμποδίζουν την καταπολέμηση της φτώχειας23:49Κερατσίνι: Διαρρήκτες πιάστηκαν στα πράσα από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ23:32Ιταλία: Απαγορεύεται η εργασία κάτω από τον ήλιο όταν έχει καύσωνα και για συγκεκριμένες ώρες23:18Τραμπ: Τα επιτόκια πρέπει να μειωθούν στο 1%23:02Ρόδος: Αυτοκίνητο έκανε βουτιά στο βυθό του λιμανιού22:48Υπουργείο Εργασίας: Τα fake news και οι αλήθειες για το νέο νομοσχέδιο22:33Μέγαρα – Πυρκαγιά: Στάλθηκε μήνυμα από το 11222:19Φωτίστε την επιχείρησή σας χωρίς αρχικό κεφάλαιο από την GlobiLED22:03Ιταλία: Κύμα καύσωνα σε 17 πόλεις την Τρίτη21:50Ινδία: Ζωντανά φίδια κατασχέθηκαν από επιβάτη που επέστρεφε από την Ταϊλάνδη21:34Τζούλη: Το απόστημα των ψυχιάτρων στις φυλακές Κορυδαλλού να βγάζουν τρελούς πολλούς κατηγορούμενους θα σπάσει21:20Καρέτσας: Νέα διάκριση για τον 17χρονο διεθνή21:04Φθιώτιδα: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα20:50Κασιδιάρης: Εισαγγελική εισήγηση για την αποφυλάκιση του20:37Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη20:24Τραμπ: Εξετάζει να διακόψει τη χρηματοδότηση σε νοσοκομεία που παρέχουν θεραπείες για αλλαγές φύλου σε παιδιά και εφήβους20:10Κυρανάκης: Επιστολή σε δημάρχους για την εφαρμογή του ΚΟΚ – Ποιες ενέργειες αναλαμβάνουν δήμοι και περιφέρειες19:52Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Τιμά τα 64α γενέθλια της μητέρας του19:33ΗΠΑ: Αντιμέτωπες οι χώρες με υψηλότερους δασμούς μετά την προθεσμία της 9ης Ιουλίου19:15
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο