LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 09 Αυγούστου 2023 15:05 | Ανανέωση: 09 Αυγούστου 2023 15:09

Φωτιά στον Μαραθώνα - Σηκώθηκαν εναέρια

Η πυρκαγιά καίει σε σημείο που υπάρχουν σπίτια. Στο σημείο έσπευσε η Πυροσβεστική.

Φωτιά - Μαραθώνας

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στον Μαραθώνα Αττικής. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε στις 14:40 στη συμβολή των οδών Αιόλου και Ολυμπιονικών στον Μαραθώνα κοντά σε κατοικίες.

Λίγο πριν τις 16:00 οι κάτοικοι των οικισμών Παλιούρι και Ριζάρη Μαραθώνα ειδοποιήθηκαν με μήνυμα μέσω του 112 προκειμένου να απομακρυνθούν από την περιοχή και να κατευθυνθούν προς παραλία και κέντρο Μαραθώνα.

?? Ενεργοποίηση 1??1??2??

?? Αν βρίσκεστε στις περιοχές #Παλιούρι & #Ριζάρη απομακρυνθείτε προς παραλία και κέντρο #Μαραθώνα

?? Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας

!? Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών

?? https://t.co/kexUnlnGMV@pyrosvestiki@hellenicpolice

— 112 Greece (@112Greece) August 9, 2023

Στο σημείο επιχειρούν 63 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 17 οχήματα συμπεριλαμβανομένων 18 Γάλλων πυροσβεστών με 4 οχήματα, ενώ από αέρος επιχείρησαν 4 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Φωτιά - Μαραθώνας

Δήμαρχος Μαραθώνα Στ. Τσίρκας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Αυτή τη στιγμή η φωτιά είναι υπό έλεγχο

Σε χαμηλή βλάστηση εκδηλώθηκε η φωτιά στην περιοχή Ριζάρη του Μαραθώνα, ωστόσο πολύ κοντά υπάρχουν σπίτια και γι' αυτό ο κίνδυνος υπήρξε μεγάλος. Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 2:30 το μεσημέρι και μάλιστα στάλθηκε προληπτικά και μήνυμα 112 προς τους κατοίκους των κοντινών οικισμών, ωστόσο όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας, η κινητοποίηση και επέμβαση των δυνάμεων πυρόσβεσης ήταν άμεση και αποφασιστική κι έτσι αυτή τη στιγμή η φωτιά δείχνει να έχει τεθεί υπό έλεγχο. Όμως, στην περιοχή πνέουν άνεμοι, που ανά πάσα στιγμή μπορεί να δημιουργήσουν νέα δεδομένα και γι' αυτό οι δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν.
«Ελέγχεται αυτή τη στιγμή η φωτιά», δήλωσε ο κ. Τσίρκας και συνέχισε: «Είναι σε χαμηλή βλάστηση, όμως υπάρχουν σπίτια πολύ κοντά κι έτσι έπρεπε να σταλθεί το μήνυμα. Ευτυχώς η επέμβαση των δυνάμεων πυρόσβεσης ήταν άμεση κι έτσι κατάφεραν τα ελικόπτερα και οι επίγειες δυνάμεις να τη θέσουν υπό έλεγχο. Αν δεν αλλάξει κάτι, τότε μάλλον θα τη σβήσουμε, ωστόσο λόγω των ανέμων ο κίνδυνος για αναζωπύρωση δεν έχει περάσει και θέλει προσοχή».

Φωτιά - Μαραθώνας

Πηγή φωτό: irafina.gr

Ειδήσεις σήμερα

Ντέμι Μουρ: Το φωτογραφικό άλμπουμ από τις διακοπές της στην Ελλάδα

Έκρηξη βόμβας στον Ασπρόπυργο - Ζημιές σε σπίτια και αυτοκίνητα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νεκροί από ρωσικό βομβαρδισμό στην Πόκροβσκ (εικόνες)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λέσβος: Σφοδρή σύγκρουση οχημάτων, πεζή “σφηνώθηκε” σε κάδο07:31Κίνα: Νεκροί και δεκάδες τραυματίες από ανεμοστρόβιλο (εικόνες)07:17Γάζα: Ο Μπλίνκεν επιστρέφει στη Μέση Ανατολή07:03Εξάρχεια: Επεισόδια με τραυματία έναν αστυνομικό06:50Εορταστικό ωράριο: Ποιες ώρες θα λειτουργήσουν λιανική, σούπερ-μάρκετ και Βαρβάκειος06:36Μαρούσι: Νεκρός από πυροβολισμούς έξω από μπαρ06:23Κυριακή των Βαΐων – καιρός: Τοπικές νεφώσεις και άνοδος της θερμοκρασίας06:09“Ψυχοκόρες”: Νέα επεισόδια την Μεγάλη Εβδομάδα (εικόνες)23:59Δολοφονία Λυγγερίδη: Έξι προφυλακίσεις κατηγορουμένων23:50Θηρασία: Βίντεο από κατολίσθηση στο λιμάνι 23:37Βόλεϊ γυναικών: Ο Παναθηναϊκός πρωταθλητής για τρίτη συνεχόμενη χρονιά23:23Καρδίτσα - ΑΕΚ: Νίκη..γοήτρου για τους γηπεδούχους23:11ΠΑΟΚ: Κέρδισε το Μαρούσι κι “έκλεισε” μια θέση στα play off22:59Λαύριο: Συντριβή του υποβιβασμένου Απόλλωνα Πατρών22:47Ο Βόλος έκανε το...καθήκον του απέναντι στον Πανσερραϊκό22:33Ο ΠΑΣ …πήρε μαζί του την Κηφισιά στη Super League 222:21Ο Παναιτωλικός νίκησε τον Ατρόμητο και... γιόρτασε την παραμονή του22:10Αστέρας Τρίπολης - ΟΦΗ: Ισόπαλοι και...άνετοι στην παραμονή τους21:59Φλώρινα: Σύλληψη “εισπράκτορα” τηλεφωνικών απατών21:47Γάζα: Ισραηλινοί όμηροι “εμφανίστηκαν” σε βίντεο21:33
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο