LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 08 Αυγούστου 2023 09:16

Κακοκαιρία - ΗΠΑ: Χάος και νεκροί (εικόνες)

Στο έλεος της φονικής κακοκαιρίας οι ΗΠΑ. Εκατοντάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα, χιλιάδες πτήσεις ακυρώθηκαν ή ματαιώθηκαν.

κακοκαιρία - ΗΠΑ

Μεγάλο τμήμα των ανατολικών Ηνωμένων Πολιτειών επλήγη χθες, Δευτέρα, από σφοδρές καταιγίδες, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον δύο ανθρώπους, ενώ εκατοντάδες χιλίάδες κάτοικοι έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό και χιλιάδες πτήσεις ματαιώθηκαν ή είχαν καθυστερήσεις.

Η βροχή, οι σφοδροί άνεμοι και το χαλάζι σάρωσαν σχεδόν ολόκληρη την ανατολική ακτή των ΗΠΑ, από την Αλαμπάμα μέχρι τη Νέα Υόρκη, όπου εκδόθηκαν έκτακτα δελτία για εκατομμύρια ανθρώπους από τη μετεωρολογική υπηρεσία, που έκανε λόγο για κίνδυνο να δημιουργηθούν ανεμοστρόβιλοι.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (National Weather Service, NWS) προέβλεψε «μέτριο κίνδυνο» να εκδηλωθούν επικίνδυνες καταιγίδες, με ριπές ανέμου που θα μπορούσαν να υπερβούν τα 128 χλμ/ώρα.

κακοκαιρία - ΗΠΑ

«Προσοχή στις μετεωρολογικές συνθήκες και βεβαιωθείτε πως είστε σε θέση να λαμβάνετε τις προειδοποιήσεις», είχε συμβουλεύσει νωρίτερα μέσα στην ημέρα μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης η NWS της Βαλτιμόρης και της Ουάσινγκτον .

Οι περισσότεροι κίνδυνοι εκδήλωσης ακραίων μετεωρολογικών φαινομένων είχαν μειωθεί το βράδυ (τοπική ώρα) και ορισμένες περιφέρειες αντιμετώπιζαν απειλές πλημμυρών, καθώς η βροχή συνεχιζόταν.

Χαλαζόπτωση με χαλάζι διαμέτρου 11,5 εκατοστών σημειώθηκε στη Βιρτζίνια, ανέφερε η NWS.

Στην Αλαμπάμα, ένας άνδρας 28 ετών έχασε τη ζωή του καθώς επλήγη από κεραυνό στο χώρο στάθμευσης βιομηχανικού πάρκου, μετέδωσε τοπικός σταθμός του δικτύου ABC.

Στη Νότια Καρολίνα, ένας 15χρονος σκοτώθηκε από πτώση δένδρου μπροστά στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς του, σύμφωνα με τοπικό σταθμό του CBS.

κακοκαιρία - ΗΠΑ

Αργά χθες το βράδυ, περισσότεροι από 700.000 άνθρωποι είχαν μείνωει χωρίς ηλεκτροδότηση στην ανατολική ακτή, σύμφωνα με τον ιστότοπο poweroutage.us.

Περισσότερες από 1.700 πτήσεις ματαιώθηκαν στις ΗΠΑ και περισσότερες από 8.000 είχαν καθυστερήσεις εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Στην Ουάσινγκτον, οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες έστειλαν τους εργαζομένους τους στα σπίτια τους στις 15:00, λόγω της πρόγνωσης για καταιγίδες.

Οι καταιγίδες αυτές σημειώθηκαν σε μεγάλο τμήμα του νότου των Ηνωμένων Πολιτειών, κυρίως στο Τέξας, τη Λουιζιάνα και τη Φλόριντα, όπου είχαν εκδοθεί προειδοποιήσεις για καύσωνα με θερμοκρασίες μέχρι 42 βαθμούς Κελσίου μέχρι και σήμερα.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η κλιματική αλλαγή έχει αυξήσει την ένταση και τη συχνότητα των ακραίων μετεωρολογικών φαινομένων στον κόσμο.

Ειδήσεις σήμερα:

Εύβοια: πέθανε ξαφνικά 17χρονη στο Μαντούδι

Φωτιές - Τρίτη: Συναγερμός για Αττική και άλλες 8 Περιφέρειες (χάρτης)

Φωτιά - Πορτογαλία: Εικόνες αποκάλυψης, τραυματίες και εκατοντάδες εκτοπισμένοι (εικόνες)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κέβιν Σπέισι: Ντοκιμαντέρ για την άνοδο και την πτώση του ηθοποιού23:59Ολυμπιακός: Ηττημένος από τη Barcelona “στην κόψη του ξυραφιού” (εικόνες)23:55“Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ” πίσω από τις κάμερες (εικόνες)23:50Μεγάλη Τετάρτη: Το Άγιο Ευχέλαιο για θεραπεία πάσης ασθένειας23:45ΗΠΑ - Κολούμπια: Τιμωρεί φοιτητές που διαμαρτύρονται υπέρ της Γάζας23:40Ευρωεκλογές 2024: “Να μην αποφασίσουν άλλοι για σένα” (βίντεο)23:32“Έρωτας φυγάς”: κίνδυνοι και συναντήσεις στο επεισόδιο της Μεγάλης Τετάρτης (εικόνες)23:25Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας ΥΓΕΙΑ: Με σύμμαχο την επιστήμη και την εμπειρία23:16Πρωτομαγιά: Απεργία στα ΜΜΕ23:07Μεγάλη Εβδομάδα στον ΑΝΤ1 με μεγάλες θρησκευτικές παραγωγές 23:07Euroleague – Παναθηναϊκός: Τον “προσπέρασε” η Μακάμπι Τελ-Αβίβ (εικόνες)22:55Φαράγγι Σαμαριάς: Πότε ανοίγει για τους επισκέπτες22:41“Ψυχοκόρες”: Sneak Preview από το επεισόδιο της Μεγάλης Τετάρτης (βίντεο)22:30Αττική: Εξιχνιάστηκαν κι άλλα χτυπήματα από την “άγουρη συμμορία”22:23Μητρόπολη Νέας Ιωνίας: Προσέφερε και φέτος “Δέματα αγάπης” (εικόνες)22:10Ευρωεκλογές - Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Οι έδρες, οι επιτροπές και το νομοθετικό έργο21:56Θεσσαλονίκη – Καταγγελία μητέρας: Νηπιαγωγός… κούρεψε το παιδί μου21:44Πάτρα – Ναρκωτικά σε σχολείο: Προφυλακίστηκαν τρεις κατηγορούμενοι21:40ΙΝΕΜΥ - ΕΣΕΕ: Αυξημένο το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού21:30Πάσχα στο ΑΝΤ1+ μαζί με όλη την οικογένεια21:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο