LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 07 Αυγούστου 2023 16:32 | Ανανέωση: 07 Αυγούστου 2023 17:20

Σταϊκούρας για διανομείς: Θέτουμε κανόνες που σώζουν ζωές

Αυστηροποίηση των προδιαγραφών για επιχείρηση, όχημα, μέτρα ασφαλείας, εργασία υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες.

διανομέας φαγητού - delivery

«Θέτουμε κανόνες προστασίας που σώζουν ζωές των διανομέων delivery» τονίζει μεταξύ άλλων ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας με αφορμή την ΚΥΑ στην οποία περιγράφονται τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων στον κλάδο των delivery.

Ειδικότερα, σε δήλωση του, ο κ. Σταϊκούρας, αναφέρει: «Ύψιστη προτεραιότητα και καθήκον μας ως πολιτεία είναι να διασφαλίζουμε την υγεία και την ασφάλεια όλων των πολιτών. Οι σκληρά εργαζόμενοι διανομείς delivery αποκτούν πλέον ένα ισχυρό θεσμικό πλέγμα προστασίας. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που έπρεπε να αναλάβουμε, δεδομένων των δυσκολιών και των προκλήσεων ενός επαγγέλματος, στο οποίο απασχολούνται χιλιάδες συμπολίτες μας. Τα μέτρα που προβλέπονται με την εν λόγω ΚΥΑ σχετικά με τις συνθήκες ασφάλειας και υγείας, τις προδιαγραφές του δίκυκλου, τον εξοπλισμό μεταφοράς, τον προσαρτώμενο αποθηκευτικό χώρο, τον έλεγχο κατάστασης και λειτουργίας του, αλλά και για την ικανότητα οδήγησης και την οδηγική συμπεριφορά, σε συνδυασμό με την αντιμετώπιση φυσικών, χημικών, βιολογικών και ψυχοκοινωνικών παραγόντων, αλλάζουν άρδην τα δεδομένα όσον αφορά τα επίπεδα της ασφάλειας των διανομέων. Θέτουμε κανόνες προστασίας, που σώζουν ζωές».

Από την πλευρά της η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου επισημαίνει: «Η οδική ασφάλεια αποτελεί δέσμευση ευθύνης προς όλους τους οδηγούς και κυρίως τους εργαζομένους. Με την ΚΥΑ για την ασφάλεια και την υγεία κατά τη μεταφορά και διανομή προϊόντων με δίκυκλα, προχωρούμε στην περαιτέρω ενίσχυση του νομοθετικού πλαισίου που αφορά στην ασφάλεια των διανομέων».

Την ΚΥΑ υπέγραψαν η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου, ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Βασίλης Σπανάκης και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου.

Ειδήσεις σήμερα: 

Αττική Οδός: Οι κλειστές έξοδοι και οι εναλλακτικές διαδρομές για τους οδηγούς

Σπύρος Φωκάς: H νέα φωτογραφία από το νοσοκομείο και η κατάσταση της υγείας του

Φωτιά στην Ρόδο: Η ζωγραφιά... δώρο ενός κοριτσιού στους Σλοβάκες πυροσβέστες (εικόνες)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πάτρα: Έπαθε έφραγμα την ώρα που την έλουζαν στο κομμωτήριο15:50Ηράκλειο: Φωτιά ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση15:36Βόλος: Αυτοκίνητο άρπαξε φωτιά μετά από τροχαίο ατύχημα (εικόνες)15:08Βουλιαγμένη: Συνελήφθη 47χρονος για κατοχή όπλων και αρχαιοτήτων14:54Βρετανία: Γυναίκα για πρώτη φορά στην ιστορία η νέα Αρχιεπίσκοπος της Αγγλικανικής εκκλησίας14:40Αμαλιάδα: Ηλικιωμένη παρασύρθηκε από φορτηγό - Ο θάνατος της ήταν ακαριαίος (εικόνες)14:26Πάρος: 40χρονος βρέθηκε μαχαιρωμένος - Εξετάζεται η εγκληματική ενέργεια14:12Όλες οι απαντήσεις για τις υπηρεσίες υγείας στο 156613:58Ηράκλειο: Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου λόγω μεθυσμένης τουρίστριας13:44Ζαχαράκη: Θέλουμε ιδρύματα που λειτουργούν με σταθερούς και ξεκάθαρους κανόνες, που δίνουν προοπτική13:30Άδωνις Γεωργιάδης - Το Πρωινό: Δεν πιστεύω ότι έχει ευθύνη ο Καραμανλής για το δυστύχημα στα Τέμπη13:16Έβρος: Συνελήφθησαν 13 Τούρκοι - Βρέθηκαν στην κατοχή τους 147 όπλα13:02Αμαλιάδα: Ληστεία σε κοσμηματοπωλείο μέσα σε δύο λέπτα (βίντεο)12:48Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες στο Ωραιόκαστρο (βίντεο)12:34Πάνος Ρούτσι: Τι έδειξαν οι εξετάσεις - Η επίσημη ανακοίνωση 12:20Παρασκευή 3 Οκτωβρίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας12:06Θεσσαλονίκη: 59χρονος συνελήφθη για παράνομη υιοθεσία11:52Ηράκλειο: Συνελήφθη 57χρονος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών11:38Θεσσαλονίκη: 61χρονος συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών ουσιών11:24Φαράγγι Σαμαριάς: Κλείνει εκτάκτως και από τις δύο εισόδους του11:10
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο