LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 05 Αυγούστου 2023 11:13 | Ανανέωση: 05 Αυγούστου 2023 11:13

Κακοκαιρία “Petar”: To 112 έστειλε μήνυμα για επικίνδυνα φαινόμενα

Επί ποδός παραμένει η Πολιτική Προστασία λόγω του κύματος κακοκαιρίας που ενσκήπτει στην χώρα.

κεραυνός - αστραπή - θάλασσα

Ενεργοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου το 112, με αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων σε συγκεκριμένες περιοχές, όπου αναμένεται να "περάσει" η κακοκαιρία "Petar", που έχει θέσει σε γενική επιφυλακή την Πολιτική Προστασία.

To μήνυμα του 112 εστάλη μέσω των κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε όσους βρίσκονται σε νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο  και στην Αιτωλοακαρνανία.

Προβληματισμός επικρατεί για μια σειρά εκδηλώσεων και φεστιβάλ που έχουν προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο, όπως αυτό στο Νεστόριο, όπου αναμένονται 20.000 άνθρωποι. Οι τελικές αποφάσεις των Αρχών για το ενδεχόμενο ματαίωσης εκδηλώσεων αναμένονται αφού βγει στις 12:00 του Σαββάτου το επικαιροποιημένο δελτίο της ΕΜΥ με την πρόγνωση των φαινομένων των επόμενων ωρών.

Κακοκαιρία petar - 112

Την Παρασκευή έγινε έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας υπό τον υπουργό Βασίλη Κικίλια, εν όψει του καιρικού συστήματος με την ονομασία "Petar" που αναμένεται να πλήξει τη χώρα από το μεσημέρι του Σαββάτου, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Στόχος της σύσκεψης ήταν ο βέλτιστος συντονισμός όλων των συναρμόδιων φορέων.

Ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε ότι όλος ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας τίθεται σε ύψιστη εγρήγορση και τόνισε προς όλους τους συμμετέχοντες, την ανάγκη πλήρους ετοιμότητας, ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα και να αντιμετωπιστούν άμεσα τα όποια προβλήματα ενδέχεται να προκύψουν εξαιτίας των επερχόμενων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Ο κ. Κικίλιας ζήτησε να επιδειχθεί ιδιαίτερη προσοχή στις περιοχές που αναμένεται να επηρεαστούν από τα φαινόμενα και στις οποίες έχουν προγραμματιστεί υπαίθριες εκδηλώσεις.

Καταιγίδα - χαλάζι - Ξάνθη

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού (ΕΔΕΚ) που εκδόθηκε σήμερα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), καιρικό σύστημα με την ονομασία "PETAR", όπως ονομάστηκε από τη μετεωρολογική υπηρεσία της Ιταλίας, κινούμενο ανατολικά, προβλέπεται να προκαλέσει πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού σε περιοχές της δυτικής και της βόρειας Ελλάδας, από τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου 05-08-2023 έως και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 06-08-2023, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Από τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου αναμένεται να επηρεαστούν, το βόρειο Ιόνιο (κυρίως η περιοχή Κέρκυρας - Παξών), η Ήπειρος, βαθμιαία η δυτική Μακεδονία και η δυτική Στερεά, και από αργά το απόγευμα η βορειοδυτική Πελοπόννησος, η δυτική και βόρεια Θεσσαλία και η κεντρική Μακεδονία.

Ειδήσεις σήμερα: 

Ιταλία: εκδότρια σκοτώθηκε μπροστά στα παιδιά της (βίντεο ντοκουμέντο)

Ουρές - Κτηματολόγιο: online τα συμβόλαια και οι αριθμοί προτεραιότητας

Μουντιάλ Γυναικών - Στοιχήματα: Το φαβορί για τον τίτλο

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Η διεθνής κοινότητα να αναγνωρίσει και επίσημα τη Γενοκτονία του Ποντιακού ΕλληνισμούΣήμερα 09:51 | Ειδήσεις

Το μήνυμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Κουτσούμπας στον ΑΝΤ1: Η συμφωνία των Πρεσπών ήταν λάθος από την αρχήΣήμερα 08:53 | Ειδήσεις

Ο γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 ''Στούντιο με Θέα'' σχετικά με την Συμφωνία των Πρεσπών, τα ελληνοτουρκικά, την ακρίβεια και την επίσκεψή του στην Αμερική.

Αγία Βαρβάρα: Χειροβομβίδα εξερράγη και προκάλεσε ζημιέςΣήμερα 09:33 | Ειδήσεις

Από την έκρηξη σημειώθηκαν υλικές ζημιές σε σταθμευμένα οχήματα.

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου απορρίπτει το τελεσίγραφο του Γκατζ για παραίτησηΣήμερα 07:50 | Ειδήσεις

Τι είπε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου σχετικά με την ''απειλή'' να παραιτηθεί από την κυβέρνηση.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μητσοτάκης: Η διεθνής κοινότητα να αναγνωρίσει και επίσημα τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού10:38Γενοκτονία των Ποντίων - Σακελλαροπούλου: Το μήνυμα της Προέδρου της Δημοκρατίας10:24Αγία Βαρβάρα: Χειροβομβίδα εξερράγη και προκάλεσε ζημιές10:10Ρόδος: Δεκάδες πρόσφυγες εντοπίστηκαν μαζί με τον διακινητή τους 09:57Ιράν: Νέα δίκη για τη νομπελίστρια ειρήνης Ναργκίς Μοχαμαντί09:44Ρουβίκωνας: Συνελήφθη ηγετικό μέλος της οργάνωσης09:30Γάζα - Ανθρωπιστική βοήθεια: Οι πρώτες εκατοντάδες παλέτες έφθασαν 09:16Κουτσούμπας στον ΑΝΤ1: Η συμφωνία των Πρεσπών ήταν λάθος από την αρχή 09:03“Υγεία πάνω απ’ όλα”: Οι διατάσεις, η Τεχνητή Νοημοσύνη και η ελληνική χελώνα08:50Λάρισα: Βρέθηκε νεκρός στη μέση του δρόμου08:38Γερμανία: Drone με ρωσική σημαία πέταξε πάνω από το Κοινοβούλιο (βίντεο)08:24Ισραήλ: Ο Νετανιάχου απορρίπτει το τελεσίγραφο του Γκατζ για παραίτηση 08:10Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική07:56Γενοκτονία των Ποντίων: Η σφαγή και ο ξεριζωμός του Ποντιακού Ελληνισμού07:43Κόρινθος: Γέννησε στο προαύλιο του νοσοκομείου07:29Τραμπ: οι “φιλοφρονήσεις” στον Μπάιντεν και η οπλοκατοχή07:16“I LOVE ΣΟΥ ΚΟΥ”: αποκλειστικές συνεντεύξεις και εκλεκτοί καλεσμένοι την Κυριακή (βίντεο)07:02Μητσοτάκης: Ο σωσίας, η Ουγκάντα και η θεωρία συνωμοσίας (βίντεο)06:49Εορτολόγιο - 19 Μαΐου: Ποιος γιορτάζει σήμερα06:35Αφγανιστάν: Νεκροί τουρίστες και τραυματίες σε επίθεση06:22
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο