LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 29 Ιουλίου 2023 16:46

“Μίκης Θεοδωράκης” μετονομάζεται η Παλαιά Εθνική Χανίων – Κισσάμου

Τον μεγάλο Έλληνα συνθέτη τιμά ο Δήμος Χανίων δίνοντας το όνομά του σε δρόμο της πόλης.

Μίκης Θεοδωράκης

Σε Λεωφόρο «Μίκη Θεοδωράκη» μετονομάζεται η Παλαιά Εθνική Οδός Χανίων -Kισσάμου εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Χανίων , όπως ομόφωνα αποφάσισε κατά την τελευταία του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων.

Στην απόφαση του σώματος αναφέρεται σε δήλωση του ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης τονίζοντας : «Σαν σήμερα, 98 χρόνια πριν, γεννήθηκε ο κορυφαίος Έλληνας δημιουργός, Μίκης Θεοδωράκης. Είναι, λοιπόν, ξεχωριστή μέρα για τα Χανιά που η Λεωφόρος που συνδέει την πόλη με την οικία του Μίκη και του Γιάννη Θεοδωράκη στον Γαλατά, θα φέρει πλέον το όνομά του. Έπειτα από πολλές δυσκολίες και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, που υπάρχουν στα θέματα ονοματοδοσίας, η Λεωφόρος «Μικης Θεοδωράκης», αποτελεί μεγάλο όφελος για την πόλη μας αλλά και ηθική υποχρέωση απέναντι στον Μίκη, που έχει προσφέρει τόσα πολλά στην Ελλάδα».

Η Λεωφόρος «Μίκη Θεοδωράκη» ξεκινά από το τέλος της οδού Κισσάμου (γέφυρα Κλαδισού) έως το τέλος των διοικητικών ορίων της κοινότητας Αγίας Μαρίνας της Δ.Ε. Νέας Κυδωνίας, δηλαδή εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Χανίων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων , Ευτύχη Δαμιανάκη, «αναμένεται να ληφθεί απόφαση και από το Δημοτικό Συμβούλιο του Πλατανιά, που προβλέπει την ονοματοδοσία της Λεωφόρου από την Αγία Μαρίνα έως και το Κολυμβάρι».

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων το «παρών», έδωσε και ο πρόεδρος του συλλόγου «Φίλων Μίκη Θεοδωράκη», Γιώργος Αγοραστάκης, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Χανίων, τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ αναφέρθηκε στην πολιτιστική και πνευματική κληρονομιά που αφησε και στα Χανιά ο Μίκης Θεοδωράκης τον οποίο χαρακτήρισε ως τον μεγαλύτερο πνευματικό δημιουργό της Ελλάδας του 20ου αιώνα.

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο με τραυματισμούς - Δήμαρχος ο ένας οδηγός (εικόνες)

Πανελλήνιες - Ντεμπά: Από την δομή φιλοξενίας σε.. Σχολή του ΕΚΠΑ (εικόνες)

Κολύμβηση - Παγκόσμιο πρωτάθλημα: Ο Χρήστου στον τελικό για 3η σερί φορά

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜεγάλη Πέμπτη: Στην Μητρόπολη ο Μητσοτάκης, στην Κέρκυρα ο Κασσελάκης (εικόνες)Χθες 22:15 | Ειδήσεις

Στην Μητρόπολη για την Ακολουθία των Αχράντων Παθών, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου, βρέθηκε ο Πρωθυπουργός. Πάσχα στην Κέρκυρα θα κάνει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιχαλολιάκος: Έφεση για την αποφυλάκιση θα ασκήσει ο εισαγγελέαςΧθες 18:57 | Ειδήσεις

Θα βασιστεί στην εισαγγελική πρόταση που δεν υιοθετήθηκε από τους δικαστές και έκαναν δεκτή την αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Κατάρρευση 44χρονης μπροστά στο παιδί της: Το αγοράκι έκλαιγε και φώναζε “Μαμά!”Χθες 23:11 | Ειδήσεις

Θρήνος στην Κρήτη για την γυναίκα που κατέρρευσε στον δρόμο, μπροστά στο μικρό παιδί της, με το οποίο βγήκαν βόλτα για να του αγοράσει λαμπάδα...

Τροχαίο: Θρήνος για τον Γιάννη - Η “προφητική” μαντινάδα (εικόνες)Χθες 21:52 | Ειδήσεις

Ανείπωτος θρήνος για τον 23χρονο Γιάννη που "έσβησε" στην άσφαλτο την Μεγάλη Πέμπτη. Τι "'έλεγε" η μαντινάδα που είχε αναρτήσει στα social media.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τροχαίο στην Βούλα: Δύο μηχανές παρέσυραν την γυναίκα - Την εγκατέλειψε ο ένας οδηγός07:36Τελικός Europa League: Η “σίγουρη” Λεβερκούζεν και η μάχη Μαρσέιγ - Αταλάντα07:22Ο καιρός την Μεγάλη Παρασκευή: Τοπικές βροχές και άνεμοι έως 7 μποφόρ07:09Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: “Με το ένα πόδι” στον τελικό του ECL οι “Πειραιώτες”23:59Euroleague: Ο Παναθηναϊκός νίκησε την Μακάμπι - Στο ΟΑΚΑ κρίνεται η πρόκριση στο Final Four23:47Πού θα βρεις το πιο φθηνό τσουρέκι στην Ελλάδα23:34Άμστερνταμ: Θέση στάθμευσης πωλείται για 495000 ευρώ!23:21Κατάρρευση 44χρονης μπροστά στο παιδί της: Το αγοράκι έκλαιγε και φώναζε “Μαμά!”23:08“5Χ5 Σπέσιαλ”: Πάσχα με Κονιτοπούλου και Τσαμπά (sneak preview)22:54Μεγάλη Πέμπτη: Στην Μητρόπολη ο Μητσοτάκης, στην Κέρκυρα ο Κασσελάκης (εικόνες)22:40“Ο Πρώτος από εμάς”: Νέα επεισόδια με απρόσμενες εξελίξεις (εικόνες)22:27ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 10 Μαΐου22:13Τροχαίο: Θρήνος για τον Γιάννη - Η “προφητική” μαντινάδα (εικόνες)21:46Euroleague - Ολυμπιακός: Νίκη και τώρα... Βαρκελώνη για την πρόκριση στο Final Four21:32Πάσχα: Πώς θα λειτουργήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς21:18Αναιμία: αιτίες, συμπτώματα και αντιμετώπιση21:05Formula 1: Grand Prix Μαϊάμι σε ΑΝΤ1+ και ΑΝΤ1 το Πάσχα20:51ΗΠΑ - Πανεπιστήμια: Ο Ερντογάν τάσσεται υπέρ των φοιτητών20:38“Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ” πίσω από τις κάμερες (εικόνες)20:24Bία ανηλίκων: Ανήλικη απείλησε με μαχαίρι 14χρονη, την ξυλοκόπησε και τη λήστεψε20:11
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο