LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠαράξεναΔημοσίευση: 28 Ιουλίου 2023 17:22

Βρετανία - Στρατός: Έστειλε emails στο Μαλί αντί για το αμερικανικό Πεντάγωνο

Τα emails περιείχαν διαβαθμισμένες πληροφορίες. Πώς συνέβη η "γκάφα".

Αφγανιστάν - Βρετανικός στρατός - αποχώρηση - στρατόπεδο Bastion

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα καθώς emails που περιείχαν διαβαθμισμένες πληροφορίες στάλθηκαν λόγω ενός τυπογραφικού λάθους αντί στο αμερικανικό Πεντάγωνο, σε αρχές του Μαλί, χώρα που είναι στενός σύμμαχος της Ρωσίας.

Ένας «μικρός αριθμός» emails που προορίζονταν για το αμερικανικό Πεντάγωνο στάλθηκαν σε ηλεκτρονικές διευθύνσεις στο Μαλί λόγω της παράλειψης του γράμματος "i" από μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Βρετανοί αξιωματούχοι έστειλαν τα μηνύματα σε μια διεύθυνση mail με κατάληξη το domain ".ml" της δυτικής αφρικανικής χώρας και όχι το ".mil" του αμερικανικού στρατού.

Το ίδιο λάθος αποκαλύφθηκε ότι συνέβη την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα εκατομμύρια emails με περιεχόμενο στρατιωτικές πληροφορίες να καταλήγουν σε διευθύνσεις στο Μαλί.

Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε: «Ξεκινήσαμε έρευνα αφού ένας μικρός αριθμός email προωθήθηκε κατά λάθος σε εσφαλμένο domain ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Είμαστε βέβαιοι ότι δεν περιείχαν καμία πληροφορία που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την επιχειρησιακή ασφάλεια ή τεχνικά δεδομένα. Όλες οι ευαίσθητες πληροφορίες κοινοποιούνται σε συστήματα που έχουν σχεδιαστεί για να ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο αποστολής σε λάθος διευθύνσεις».

Το Μαλί είναι μεταξύ των έξι αφρικανικών χωρών που τους δόθηκαν υποσχέσεις από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν για δωρεάν αποστολές σιτηρών, μετά την αποχώρηση της Μόσχας από τη συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας.

Παράλληλα, η ρωσική παραστρατιωτική ομάδα Wagner είναι παρούσα στο Μαλί και κατηγορείται για διάπραξη «εκτελέσεων και βασανιστηρίων».

Ρόδος: Τουρίστρια γέννησε σε τουαλέτα ξενοδοχείου - Πέθανε το μωρό

Θεσσαλονίκη: Νεκρός εντοπίστηκε άνδρας από νεαρή κοπέλα

Μουντιάλ Γυναικών: η Κίνα με “10” νίκησε την Αϊτή (εικόνες)


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Η πρώτη αντίδραση της οικογένειας Φύσσα15:00Eurovision 2024: Εντυπωσιακή και στη δεύτερη πρόβα η Μαρίνα Σάττι (εικόνες)14:46Τέμπη - Θεσσαλονίκη: Κατέστρεψαν δέντρα που φυτεύτηκαν για τα θύματα της τραγωδίας (εικόνες) 14:34Ο Μητσοτάκης στην αγορά του Αμαρουσίου14:20Ηράκλειο - Καταγγελία: Νονός βίαζε το ανήλικο βαφτιστήρι του14:07Αλβανία: Ζευγάρι Ελλήνων βρέθηκε δολοφονημένο13:53Φορολογικές δηλώσεις: Αναλυτικές οδηγίες για τη συμπλήρωση τους13:40“Σπερχειός”: βρέθηκε το ναυάγιο που έγινε “υγρός τάφος” δεκάδων ανθρώπων (εικόνες)13:26ΕΛΣΤΑΤ: Στο 10,2% μειώθηκε η ανεργία τον Μάρτιο13:13Κιλκίς: Απείλησε με τσεκούρι τους γονείς του και αστυνομικούς (εικόνες)12:58Μάτι: Η δικαστική απόφαση συνεχίζει να προκαλεί κόντρες12:44ΗΠΑ: Νέες συγκρούσεις και μεγάλη αστυνομική παρουσία στο UCLA (εικόνες)12:31Πάτρα – Διακίνηση ναρκωτικών σε σχολείο: Παρέμβαση εισαγγελέα και προφυλακίσεις12:17Πάσχα: Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων 12:04ΟΟΣΑ: Ανθεκτική παραμένει η ελληνική οικονομία 11:49Μιχαλολιάκος: Αποφυλακίζεται ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής11:3610201 - ΕΛΑΣ: Σε λειτουργία η γραμμή για την προστασία ανηλίκων11:23Τροχαίο στην Πειραιώς: Μάχη για 5χρονο που παρασύρθηκε μαζί με τα αδέρφια, τη μητέρα και τη γιαγιά του11:09Ρέθυμνο: Ήταν έτοιμοι να πουλήσουν όπλα, σφαίρες, ναρκωτικά και…. χιλιάδες κροτίδες (εικόνες)10:56Ιωάννινα: Ανήλικος στο νοσοκομείο μετά από καβγά10:42
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο