LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 28 Ιουλίου 2023 09:35 | Ανανέωση: 28 Ιουλίου 2023 09:40

Πτώση Canadair - Κηδεία Χρήστου Μουλά: “στερνό αντίο” στον ήρωα πιλότο (εικόνες)

Ανείπωτος θρήνος στην κηδεία του σμηναγού, που άφησε πίσω την εγκυμονούσα σύζυγο του. Απόδοση τιμών από άγημα των Ενόπλων Δυνάμεων

Χανία - κηδεία - Χρήστος Μουλάς - πιλότος Canadair

Η τελευταία πράξη του δράματος για τον αδικοχαμένο πιλότο του Canadair, σμηναγό Χρήστο Μουλά, γράφτηκε το πρωί στο Γαβαλοχώρι Αποκορώνου στα Χανιά. 

Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών μέσων ενημέρωσης, η σύντροφος του 34χρονου αποχώρησε από το ναό, λόγω της εγκυμοσύνης της, και μάλιστα μόλις πριν απο λίγες ημέρες το ζευγάρι είχε μάθει το φύλο του παιδιού και ανέμενε το λαχτάρα το αγοράκι που θα συμπλήρωνε την ευτυχία του.

Η σορός του αδικοχαμένου κυβερνήτη του μοιραίου Canadair, έφτασε στον Ιερό Ναό Αγίων Σεργίου και Βάκχου στις 09:00 της Παρασκευής

Χανία - κηδεία - Χρήστος Μουλάς - πιλότος Canadair

Η σορός του 34χρονου πιλότου έφτασε στο ναό τυλιγμένη με τη γαλανόλευκη σημαία. Τα Χανιά πραγματικά θρηνούν, όπως ομολογούν συγγενείς και φίλοι του ήρωα όπως τον χαρακτηριζουν πιλότου, μετά και το άκουσμα για το τραγικό δυστύχημα με το Canadair, στον Πλατανιστό της Καρύστου, όπου ο Χρήστος Μουλάς με τον ανθυποσμηναγό Περικλή Στεφανίδη έδωσαν αγώνα να καθυποτάξουν τις φλόγες της φωτιάς που έκαιγε στη περιοχή.

Canadair - Χρήστος Μουλάς - πιλότος - κηδεία

Canadair - Χρήστος Μουλάς - πιλότος - κηδεία

Canadair - Χρήστος Μουλάς - πιλότος - κηδεία

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στον Ιερό Ναό Σεργίου και Βάκχου, για να αποχαιρετήσουν τον σμηναγό, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης και των ενόπλων δυνάμεων.

Canadair - Χρήστος Μουλάς - πιλότος - κηδεία

Canadair - Χρήστος Μουλάς - πιλότος - κηδεία

Canadair - Χρήστος Μουλάς - πιλότος - κηδεία

Canadair - Χρήστος Μουλάς - πιλότος - κηδεία

Canadair - Χρήστος Μουλάς - πιλότος - κηδεία

Canadair - Χρήστος Μουλάς - πιλότος - κηδεία

«Αποχαιρετούμε έναν ήρωα, ένα πρόσωπο, που θυσίασε τη ζωή του» είπε ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός κατά τη διάρκεια της εξοδίου ακολουθίας.

Κατά την έξοδο της σορού του σμηναγού από την εκκλησία το πλήθος ξέσπασε σε χειροκροτήματα και φώναξε «αθάνατος».

Το άγημα του στρατού την ώρα της ταφής στο κοιμητήριο του Γαβαλοχωρίου, σε ένδειξη τιμής πυροβόλησε τρεις φορές  στον αέρα.

Canadair - Χρήστος Μουλάς - πιλότος - κηδεία

Canadair - Χρήστος Μουλάς - πιλότος - κηδεία

Σε τούτη τη γη όπου σήμερα τον αγκαλιάζει, ο Σμηναγός, έζησε τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια, βοηθώντας παράλληλα ως νεαρός στην οικογενειακή επιχείρηση του πατέρα του. Με απόφαση του Δημάρχου Αποκορωνα Χαράλαμπο Κουκιανακη θα δοθούν τα ονόματα των δύο πιλότων σε δρόμο και πλατεία του Γαβαλοχώριου. Συγγενείς, συμμαθητές, φίλοι και οι συνάδελφοί του στην Πολεμική αεροπορία και την ιπτάμενη οικογένεια των Canadair όπως επίσης εκατοντάδες Χανιώτες από όλο το νομό, παρακολουθώντας συντετριμμένοι την εξόδιο ακολουθία, συμπάσχοντας στον πόνο των γονιών του με άνθη και φωτογραφίες του, στα χέρια τους.

ΟΙ δύο αδικοχαμένοι πιλότοι που έλαβαν το τιμητικό μετά θάνατο τους, βαθμό του Αντιπτεράρχου σε μία σεμνή και φορτισμένη τελετή στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπως μονολογούν οι γονείς του Χρήστου Μουλά, θα συναντηθούν ψηλά με την ευχή να πάψει το κακό με τις πυρκαγιές που κάθε χρόνο τραυματίζουν βαθιά την Ελληνική γη.

Την Πέμπτη,  “ράγισαν καρδιές” στοην κηδεία του ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη

Την Πέμπτη, την «υιοθέτηση» από τη Βουλή και την οικονομική στήριξη μέχρι τα 25 χρόνια, του αγέννητου παιδιού του ήρωα κυβερνήτη σμηναγού, Χρήστου Μουλά που έχασε τη ζωή του προσπαθώντας να σώσει ζωές στις πυρκαγιές της Καρύστου, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Κώστας Τασούλας καταχειροκροτούμενος από όλα ανεξαιρέτως τα κόμματα.


Ειδήσεις σήμερα:

Πτώση ελικοπτέρου στην Σάμο (εικόνες)

Φωτιές: “Ασφαλής η βάση της 111 ΠΜ” - Πως εξελίσσονται τα πύρινα μέτωπα ανά την Ελλάδα

ΗΠΑ για ελληνική οικονομία: Επιθετική ατζέντα σε επενδύσεις - μεταρρυθμίσεις

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης στα social media: Η αποχή από τις Ευρωεκλογές δεν είναι απάντησηΣήμερα 10:19 | Ειδήσεις

Σε ποιους τομείς της κυβερνητικής πολιτικής εστίασε ο π[ρωθυπουργός, κατά την εβδομαδιαία ανασκόπησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δολοφονία Λυγγερίδη: Προφυλακίστηκε κατηγορούμενος με ηγετικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωσηΣήμερα 17:44 | Ειδήσεις

Μέχρι στιγμή έχουν προφυλακιστεί 9 άτομα για την δολοφονία του αστυνομικού.

ΕΛΑΣ: Ανήλικοι διακινούσαν ναρκωτικά σε Ψυχικό, Παπάγου, ΧαλάνδριΣήμερα 15:52 | Ειδήσεις

Πως δρούσαν τα ανήλικα μέλη της σπείρας. Τι κατέσχεσαν οι αστυνομικές αρχές.

Εργαζόμενοι του “Αττικόν”: Όταν εμείς φωνάζαμε για ΜΕΘ, ο Καλλιάνος έλεγε “δεν υπάρχουν ασθενείς εκτός ΜΕΘ”Σήμερα 16:59 | Ειδήσεις

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Αττικόν απαντούν στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, για τη νοσηλεία του πατέρα του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ρωσία: Κατέλαβε χωρίο στο Ντονέτσκ18:40Σάμος: Φονικό ναυάγιο με μετανάστες18:26Ανδρουλάκης: Να μας πει ξεκάθαρα ο κ.Μητσοτάκης τι συμβαίνει με το υπουργείο Εσωτερικών18:13Δολοφονία Λυγγερίδη: Προφυλακίστηκε κατηγορούμενος με ηγετικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση17:59Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Κυριακής17:46Eurovision: Η Μαρίνα Σάττι αναχώρησε για Σουηδία με την ελληνική αποστολή17:32New York Times για Σπαρτιάτες: Aκροδεξιό κόμμα που του απαγορεύτηκε η συμμετοχή στις Ευρωεκλογές17:19Εργαζόμενοι του “Αττικόν”: Όταν εμείς φωνάζαμε για ΜΕΘ, ο Καλλιάνος έλεγε “δεν υπάρχουν ασθενείς εκτός ΜΕΘ”17:05Χανιά: Συλλήψεις για όπλα και βεγγαλικά (εικόνες)16:52Δολοφονία Λυγγερίδη: Προφυλακίστηκε ο “κοντός”16:38Κυριακή των Βαΐων: Έθιμα και παραδόσεις16:25Τούρκοι αναλυτές: Τριγμοί μεταξύ Ερντογάν και Μπαχτσελι;16:12ΕΛΑΣ: Ανήλικοι διακινούσαν ναρκωτικά σε Ψυχικό, Παπάγου, Χαλάνδρι15:58Μεγάλη Δευτέρα – καιρός: Τοπικές βροχές και βοριάδες15:44Πέλλα: Συνελήφθη κρύβοντας λάδι αμφιβόλου ποιότητας 15:30Ρωσία: Συνελήφθη δημοσιογράφος επειδή συνεργαζόταν με τον Ναβάλνι15:16Κρήτη: Συνελήφθη με εκατοντάδες κροτίδες15:02Τούρκος ιστορικός: Η Αγία Σοφία δεν κάνει για ναμάζι14:48ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο “χάρτης πληρωμών” μέχρι την Μεγάλη Πέμπτη14:34Πρόεδρος Παλαιστίνης: Μόνο οι ΗΠΑ μπορούν να σταματήσουν την επίθεση του Ισραήλ14:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο