LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 27 Ιουλίου 2023 19:32

Αίγυπτος -Τουρκία: Γιατί αναβλήθηκε η επίσκεψη του Σίσι

Ποιοι είναι οι πραγματικοί λόγοι σύμφωνα με δημοσίευμα της αναβολής της επίσκεψης του Αιγύπτιου προέδρου στην Τουρκία.

Ερντογάν - Σίσι - Πηγή: Τουρκική Προεδρία/ AFP

Αιγυπτιακή διπλωματική πηγή δήλωσε ότι ο λόγος για την αναβολή της επίσκεψης ήταν η συμμετοχή του Σίσι στη Σύνοδο Κορυφής Ρωσίας-Αφρικής, όπως ανέφερε το "Alain News" με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Μιλώντας στο "Arabi21" που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο, πηγή, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε ότι ο λόγος δεν ήταν καθόλου πειστικός. Είπε ότι η επίσκεψη του Σίσι στη Ρωσία στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής Ρωσίας-Αφρικής είχε προγραμματιστεί από καιρό και δεν ήταν μια ξαφνική επίσκεψη. Δήλωσε επίσης ότι ο Σίσι έπρεπε στην πραγματικότητα να επισκεφθεί την Άγκυρα κατά την επιστροφή του από τη Ρωσία.

Η πηγή εξήγησε επίσης ότι υπήρχαν τρεις βασικοί λόγοι για την ακύρωση της επίσκεψης, αναφέρει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου.

Ο πρώτος ήταν η μονοπωλιακή στάση της Αιγύπτου στο Παλαιστινιακό ζήτημα όπου θέλει να παίξει ρόλο η Τουρκία.

Σύμφωνα με την πηγή, ο δεύτερος λόγος για την ακύρωση της επίσκεψης ήταν οι προσπάθειες της Τουρκίας να συνάψει συμφωνία με το Ισραήλ για το κοίτασμα φυσικού αερίου Λεβιάθαν και ο άμεσος αντίκτυπός αυτού στα σχέδια της Αιγύπτου σε αυτό το πλαίσιο. Γιατί σύμφωνα με τους ισχυρισμούς το Ισραήλ δεν επιτρέπει στην Αίγυπτο να εξάγει περισσότερο φυσικό αέριο λόγω της αδυναμίας της να καταβάλει τις πληρωμές.

Η πηγή ανέφερε ότι η Τουρκία δεν ανταποκρίθηκε και στο αίτημα των μέσων ενημέρωσης που υποστηρίζουν τον Σίσι να ληφθούν μέτρα κατά των ηγετών της Ikhwan (Μουσουλμανική Αδελφότητα) στην Τουρκία και αυτός ήταν ένας ακόμη λόγος για την ακύρωση της επίσκεψης.

Ρόδος: Τουρίστρια γέννησε σε τουαλέτα ξενοδοχείου - Πέθανε το μωρό

Θεσσαλονίκη: Νεκρός εντοπίστηκε άνδρας από νεαρή κοπέλα

Μουντιάλ Γυναικών: η Κίνα με “10” νίκησε την Αϊτή (εικόνες)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αλβανία: Ζευγάρι Ελλήνων βρέθηκε δολοφονημένο13:53Φορολογικές δηλώσεις: Αναλυτικές οδηγίες για τη συμπλήρωση τους13:40“Σπερχειός”: βρέθηκε το ναυάγιο που έγινε “υγρός τάφος” δεκάδων ανθρώπων (εικόνες)13:26ΕΛΣΤΑΤ: Στο 10,2% μειώθηκε η ανεργία τον Μάρτιο13:13Κιλκίς: Απείλησε με τσεκούρι τους γονείς του και αστυνομικούς (εικόνες)12:58Μάτι: Η δικαστική απόφαση συνεχίζει να προκαλεί κόντρες12:44ΗΠΑ: Νέες συγκρούσεις και μεγάλη αστυνομική παρουσία στο UCLA (εικόνες)12:31Πάτρα – Διακίνηση ναρκωτικών σε σχολείο: Παρέμβαση εισαγγελέα και προφυλακίσεις12:17Πάσχα: Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων 12:04ΟΟΣΑ: Ανθεκτική παραμένει η ελληνική οικονομία 11:49Μιχαλολιάκος: Αποφυλακίζεται ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής11:3610201 - ΕΛΑΣ: Σε λειτουργία η γραμμή για την προστασία ανηλίκων11:23Τροχαίο στην Πειραιώς: Μάχη για 5χρονο που παρασύρθηκε μαζί με τα αδέρφια, τη μητέρα και τη γιαγιά του11:09Ρέθυμνο: Ήταν έτοιμοι να πουλήσουν όπλα, σφαίρες, ναρκωτικά και…. χιλιάδες κροτίδες (εικόνες)10:56Ιωάννινα: Ανήλικος στο νοσοκομείο μετά από καβγά10:42Τροχαίο στον ΒΟΑΚ με νεκρή συνεπιβάτη μοτοσικλέτας (εικόνες)10:28Χατζηδάκης - Διασύνδεση ταμειακών με POS: Η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων συνδέθηκε 10:15Ο νέος Δικαστικός Χάρτης ψηφίστηκε από τη Βουλή10:01Μεγάλη Πέμπτη: Ο Μυστικός Δείπνος και η Σταύρωση09:47Champions League: Η Ντόρτμουντ πήρε προβάδισμα πρόκρισης από την Παρί Σεν Ζερμέν09:34
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο