LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 24 Ιουλίου 2023 20:08 | Ανανέωση: 24 Ιουλίου 2023 20:48

Έφυγε από τη ζωή η Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της οικογένειας της Μαριάννας Βαρδινογιάννη για την εκδημία της.

Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Πέθανε η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρος του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων παιδιών με καρκίνο Μαριάννα Βαρδινογιάννη, όπως ανακοίνωσε πριν λίγο το Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Αναλυτικά η ανακοίνωση της οικογένειας Βαρδή Ι. Βαρδινογιάννη:

«Με βαθύτατη θλίψη,

Η οικογένεια Βαρδή Ι. Βαρδινογιάννη ανακοινώνει ότι η αγαπημένη σύζυγος, μητέρα και γιαγιά, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO, Πρόεδρος του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων παιδιών με καρκίνο», έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023.

Η εξόδιος ακολουθία και η ταφή θα πραγματοποιηθούν σε στενό οικογενειακό κύκλο».

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη γεννήθηκε στην Αθήνα. 

Ήταν παντρεμένη με τον επιχειρηματία Βαρδή Ι. Βαρδινογιάννη, αντιναυάρχου ε.α. ΠΝ και προέδρου της Motor Oil με τον οποίο έφεραν στον κόσμο 5 παιδιά, τον Γιάννη, τη Χριστιάνα, τον Γιώργο, τον Νίκο και τη Βαρδιάννα .

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη ανέπτυξε έντονη φιλανθρωπική και κοινωνική δράση, ως ιδρύτρια και Πρόεδρος του «Ιδρύματος για το Παιδί και την Οικογένεια», το οποίο μετονομάστηκε σε «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», και του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ».

Μαριάννα Βαρδινογιάννη - Βραβείο Νέλσον Μαντέλα

Οι δράσεις της Μαριάννας Βαρδινογιάννη

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη μέσα από τη μακροχρόνια δράση της έχει υλοποιήσει ένα ευρύ ανθρωπιστικό έργο, εμπνευσμένο από τη μητρότητα, που έχει στο επίκεντρό του τα παιδιά, τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και τα ευάλωτα άτομα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ παράλληλα εστιάζεται σε τομείς όπως η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η προώθηση του πολιτισμού ειρήνης, η παιδεία, η υγεία, η κλιματική αλλαγή, ο πολιτισμός και η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ειδικότερα, η δράση της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη μέσα από το Ίδρυμά της, στοχεύει μεταξύ άλλων στην καταπολέμηση της εμπορίας των ανθρώπων και της εκμετάλλευσης των παιδιών, στην εξάλειψη του αναλφαβητισμού, στη προστασία του περιβάλλοντος και στην αντιμετώπιση πολλών άλλων σύγχρονων προκλήσεων, με σκοπό τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου για τα παιδιά, το αύριο της ανθρωπότητας. Παράλληλα το Ίδρυμά της μέσα από τα προγράμματα που εφαρμόζει, στηρίζει παιδιά και οικογένειες ευπαθών κοινωνικών ομάδων, σχολεία σε ολόκληρη την επικράτεια και πρόσφυγες.

Μαριάννα Βαρδινογιάννη - ΕΛΠΙΔΑ - Χρήστος - καρκίνος

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη για περισσότερα από 25 χρόνια αγωνίζεται ενάντια στον καρκίνο της παιδικής ηλικίας. Μέσα από το έργο της στον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» ίδρυσε την πρώτη παιδιατρική Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών στην Ελλάδα, χάρη στην οποία περισσότερα από 860 παιδιά από την Ελλάδα και τις γειτονικές χώρες έχουν σωθεί μέχρι σήμερα, τον Ξενώνα “ΕΛΠΙΔΑ”, το πρώτο Ογκολογικό Παιδιατρικό Νοσοκομείο και την πρώτη Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών στην Ελλάδα, και ανέλαβε μια σειρά από πρωτοβουλίες με στόχο να βοηθήσει τα άρρωστα παιδιά και τις οικογένειές τους.

Παράλληλα η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη στηρίζει πολλά εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τις Η.Π.Α. ενώ υπήρξε ιδρύτρια και χορηγός του Κέντρου Ελληνιστικών Σπουδών στη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας. Στηρίζει επίσης τα προγράμματα της UNESCO για την εκπαίδευση και τον πολιτισμό σε πολλά μέρη του κόσμου και προωθεί την υλοποίηση των αναπτυξιακών στόχων του ΟΗΕ.

Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη ως Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO, ως Πρόεδρος του «Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» και του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», συνεργάζεται με πολλούς φορείς, ιδρύματα και μη Κυβερνητικές Οργανώσεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Στο πλαίσιο όλων αυτών των συνεργασιών, εκτός από τις εκδηλώσεις που διοργανώνει μέσω των ιδρυμάτων της, συμμετέχει σε συνέδρια και διασκέψεις ως ομιλήτρια ή σύνεδρος, καθώς και σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, διεθνείς και ευρωπαϊκές συναντήσεις και εκστρατείες.

Το έργο της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη είναι διεθνώς αναγνωρισμένο και η ίδια έχει λάβει πολλούς τιμητικούς τίτλους και βραβεία όπως: Χρυσός Σταυρός του Τάγματος της Ευποιίας της Ελληνικής Δημοκρατίας, Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών, Αρχόντισσα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, Ιππότης και Αξιωματικός της Λεγεώνας της Τιμής της Γαλλικής Δημοκρατίας, Μεγάλο Βραβείο της Χάρτας των Παρισίων ενάντια στον καρκίνο, Βραβείο “Ripple of Hope” του Ιδρύματος «Robert F. Kennedy Human Rights», κ.ά.

Ειδήσεις σήμερα:

Χανιά: Απείλησε τη σύζυγό του με τέσσερα μαχαίρια μπροστά στο παιδί τους!

Νέος Κόσμος: Ηλικιωμένος πάλεψε με διαρρήκτη που βρήκε στο σπίτι του

Κρήτη: Γύπας... έκανε μπάνιο μαζί με τους λουόμενους (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Η πρώτη αντίδραση της οικογένειας ΦύσσαΣήμερα 14:47 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει η οικογένεια του δολοφονημένου από μέλη της Χρυσής Αυγής Παύλου Φύσσα, για την απόφαση αποφυλάκισης του Μιχαλολιάκου.

Τροχαίο στην Πειραιώς: Μάχη για 5χρονο που παρασύρθηκε μαζί με τα αδέρφια, τη μητέρα και τη γιαγιά τουΣήμερα 11:06 | Ειδήσεις

Σοβαρό τροχαίο με πέντε άτομα, τρία εκ των οποίων παιδιά να παρασύρονται από διερχόμενο όχημα.

Ηράκλειο - Νονός: Καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση και σε άλλα ανήλικαΣήμερα 16:54 | Τοπικά Νέα

Νέες καταγγελίες σε βάρος του άνδρα που φέρεται να βίαζε το ανήλικο βαφτιστήρι του.

Πάσχα: Έξοδος εκδρομέων με μποτιλιάρισμα και ουρές χιλιομέτρων (βίντεο)Σήμερα 11:53 | Ειδήσεις

Ουρές στο λιμάνι του Πειραιά από τους εκδρομείς. Κίνηση και στα δύο εθνικά δίκτυα, Αθηνών – Κορίνθου και Αθηνών – Λαμίας

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τέμπη - Θεσσαλονίκη: Κατέστρεψαν δέντρα που φυτεύτηκαν για τα θύματα της τραγωδίας (εικόνες) 18:23Χαλαζόπτωση στα Τρίκαλα Κορινθίας: “Άσπρισαν” οι δρόμοι και καταστράφηκαν καλλιέργειες (εικόνες)18:09Τροχαίο: Νεκρός 25χρονος οδηγός μηχανής17:56ΗΠΑ - UCLA: Προσαγωγές και λαστιχένιες σφαίρες κατά των διαδηλωτών (εικόνες)17:42Νίσυρος: Στη φυλακή ο αρχαιοφύλακας17:29Ηράκλειο - Νονός: Καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση και σε άλλα ανήλικα 17:15Μεγάλη Πέμπτη: Ο Μυστικός Δείπνος και η Σταύρωση17:02Μεγάλη Εβδομάδα στον ΑΝΤ1 με μεγάλες θρησκευτικές παραγωγές 16:48Τουρκία κατά Ισραήλ στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο16:35Εμπρησμοί: Ο Κικίλιας ζήτησε από τον Άρειο Πάγο την εφαρμογή του νέου νόμου16:22Κορονοϊός - Γρίπη: Ο απολογισμός της προηγουμένης εβδομάδας16:09Μεταναστευτικό: Νέα διάσωση στη Γαύδο15:55Μιχαλολιάκος: Το σκεπτικό της αποφυλάκισης15:41Βαρβάκειος - Κασσελάκης: Η χώρα πρέπει να μπει σε τάξη (εικόνες)15:27Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης κατάφερε να μας κάνει πρωταθλητές της ακρίβειας15:14Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Η πρώτη αντίδραση της οικογένειας Φύσσα15:00Eurovision 2024: Εντυπωσιακή και στη δεύτερη πρόβα η Μαρίνα Σάττι (εικόνες)14:46Πάσχα στο χωριό: Πόσο θα πληρώσεις από Αθήνα για να κάνεις Πάσχα στη γενέτειρά σου14:34Ο Μητσοτάκης στην αγορά του Αμαρουσίου14:20Ηράκλειο - Καταγγελία: Νονός βίαζε το ανήλικο βαφτιστήρι του14:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο