LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 24 Ιουλίου 2023 13:21

Αγιά Σοφιά: “Προκλητική” προσευχή στην επέτειο της μετατροπής της σε τζαμί

«Εμπρηστικές» δηλώσεις από Τούρκους αξιωματούχους που «τίμησαν» με την παρουσία τους το προσκύνημα στον εμβληματικό ναό της Ορθοδοξίας που μετατράπηκε σε τζαμί.

AP - Αγιά Σοφιά - τζαμί

Την θλιβερή επέτειο των τριών χρόνων της μετατροπής της Αγιά Σοφιάς σε τζαμί, «τίμησαν» σήμερα οι τουρκικές αρχές με προκλητική προσευχή που οργάνωσαν  σήμερα  σε ένα από τα σπουδαιότερα και πιο εμβληματικά μνημεία της ανθρωπότητας και της Ορθοδοξίας.

Στην πρωινή προσευχή παρέστησαν ο Πρόεδρος της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων, Αλί Ερμπάς, καθώς και ο Κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης, Νταβούτ Γκιουλ.

Ο Ερμπάς δήλωσε μάλιστα μετά την προσευχή, ότι η 24η Ιουλίου 2020 που ο πρόεδρος Ερντογάν μετέτρεψε σε τζαμί την Αγιά» Σοφιά  ήταν από τις «πιο ευτυχισμένες μέρες» των Τούρκων: «Πριν από τρία χρόνια, στις 24 Ιουλίου 2020, έληξαν 86 χρόνια λαχτάρας. Η Αγία Σοφία άνοιξε ξανά για λατρεία με απόφαση του Προέδρου μας».

Δηλώνοντας ότι εύχεται εκατομμύρια άνθρωποι να προσκυνήσουν στην Αγία Σοφία μέχρι το τέλος της ημέρας, ο Ερμπάς συνέχισε σε προκλητικό τόνο: «Η Αγία Σοφία είναι για εμάς το πιο σημαντικό σύμβολο της κατάκτησης της Κωνσταντινούπολης. Αλλά για 86 χρόνια η Αγία Σοφία δεν ήταν τόπος λατρείας. Οι γέροντες μας, πολλοί άνθρωποι που πέθαναν από τότε, ζούσαν με αυτή τη λαχτάρα, αλλά δεν το είδαν στις μέρες τους».

Ειδήσεις σήμερα:

Βαλμπουενά: Που θα παίξει μετά τον Ολυμπιακό

Νέος Κόσμος: Ηλικιωμένος πάλεψε με διαρρήκτη που βρήκε στο σπίτι του

Κρήτη: Γύπας... έκανε μπάνιο μαζί με τους λουόμενους (εικόνες)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πνευμονική εμβολή: όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε19:24Σπέτσες: Θαλαμηγός χτύπησε στην προβλήτα λόγω των ισχυρών ανέμων (βίντεο)19:10ΟΟΣΑ – Χατζηδάκης: Οι συναντήσεις του υπουργού Οικονομικών στο Παρίσι18:56Νέες απειλές των Χούθι: Στο στόχαστρο όλα τα πλοία που κατευθύνονται στο Ισραήλ18:43Ρόδος: Θα πούλαγε δεκάδες χιλιάδες πυροτεχνήματα παράνομα18:29Pricefox: Πόσα θα πληρώσεις φέτος για το πασχαλινό τραπέζι18:14Κορωπί: Συνελήφθησαν ανήλικοι με εκατοντάδες κροτίδες18:00Βρετανία – Δημοτικές εκλογές: Πρώτη ηχηρή νίκη για τους Εργατικούς 17:46Κέιτ Μίντλετον: Γιατροί του “Νοσοκομείου του Πάπα” την χειρούργησαν 17:31Καιρός - Μεγάλο Σάββατο: βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας17:17Αλεξανδρούπολη: Οδηγός φορτηγού διακινούσε παράνομα μετανάστες - Πώς συνελήφθη 17:03ΟΗΕ: Αύξηση των τιμών των τροφίμων παγκοσμίως τον Απρίλιο16:50Amber Alert για 47χρονο που εξαφανίστηκε από την Κυψέλη16:36Σάμος - Δολοφονία 75χρονου: Σε κατ' οίκον περιορισμό ο φερόμενος δράστης 16:23Masters 1000: Ο Αλκαράθ αποσύρθηκε από το τουρνουά της Ρώμης16:09ΗΠΑ - Πανεπιστήμια: Η αρχή της “έκρηξης” και οι πολιτικές αντιδράσεις 15:55Ηράκλειο: Στη φυλακή ο νονός που βίαζε το βαφτιστήρι του15:42Πάσχα: Πού θα κάνουν Ανάσταση οι πολιτικοί αρχηγοί 15:28ΗΠΑ - Πανεπιστήμια: Οι Χούθι καλούν τους φοιτητές στην Υεμένη15:15Κοκαΐνη περιείχε το...γράμμα που έλαβε από το Ηνωμένο Βασίλειο15:01
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο